Ντάνιελ Ποντένσε : Ενας… διαβολάκος τους «μαρμαρώνει» όλους στο Φάληρο

Ντάνιελ Ποντένσε : Ενας… διαβολάκος τους «μαρμαρώνει» όλους στο Φάληρο

Οσο σίγουρος είσαι για την κακοποίηση της σπονδυλικής στήλης του αμυντικού, άλλο τόσο σίγουρος είσαι ότι ο τερματοφύλακας δεν θα μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Εστω κι έτσι, ο Ντανιέλ Ποντένσε είναι λόγος για να πας στο γήπεδο.

Αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα το Αιγάλεω δοκιμάζει έναν νεαρό και πολλά υποσχόμενο ακραίο μπακ σε φιλικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο νεαρός είναι καλός, αλλά έχει κι ο ίδιος μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.

Ξεκινάει το παιχνίδι, αλλά πάνω στον νεαρό έρχεται ο Χάρης Γραμμός. Πρώτη φάση , δεύτερη, τρίτη κι ο νεαρός δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται. Αντιλαμβάνεται ότι ανάμεσα σε αυτά που υποσχόταν και σε αυτά που πάθαινε από τον βιρτουόζο Γραμμό, υπήρχε μεγάλη απόσταση.

Στην πέμπτη ντρίπλα βγάζει τη φανέλα και κατευθυνόμενος στον πάγκο του Αιγάλεω, λέει στον προπονητή του: «μάπα το καρπούζι».

Θυμήθηκα το περιστατικό που μου έχει διηγηθεί ο φίλος μου ο Μπάμπης  (ένας είναι ο Μπάμπης) βλέποντας την ταλαιπωρία των παικτών του Ατρόμητου από τις πιρουέτες του Ποντένσε.

Δεν έχω διάθεση να σας γράψω για το παιχνίδι πέρα από κάποια κολακευτικά σχόλια για την ομάδα του Κάναντι στο πρώτο ημίχρονο. Μένω λοιπόν σε αυτά τα ωραία που μας παρουσίασε ο σολίστας του Ολυμπιακού.

Ολοι ξέρουμε πως αν δεν είχαν γίνει τα γεγονότα με τους ξυλοδαρμούς και τους προπηλακισμούς στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ αυτό ο διαβολάκος δεν θα βρισκόταν στα μέρη μας. Ηρθαν έτσι τα πράγματα που αυτός ο Γκαρίντσα τσέπης, παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον χαιρόμαστε.

Χαιρόμαστε τα σόλα του, τις κοφτές ντρίπλες του, τις επινοήσεις. Λυπόμαστε για τους δυστυχείς αμυντικούς κεντρικούς και ακραίους που υφίστανται την ταλαιπωρία. Είναι τέτοια η… περιποίηση που τους κάνει ο Πορτογάλος που παραδίδονται στη χλεύη των θεατών χωρίς οι έρημοι να ευθύνονται.

Τελικά ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις την χλεύη που σου επιφυλάσσει ο Ποντένσε είναι να κάνεις ό,τι έκανε κι ο νεαρός πριν από κοντά πενήντα χρόνια στη Λεωφόρο. Να βγάλεις τη φανέλα και να σηκωθείς να φύγεις. Διότι ενώ ξέρεις τι θα σου κάνει δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Κάπου εδώ σταματούν τα ωραία με τον διαβολάκο του Ολυμπιακού κι αρχίζει ο προβληματισμός. Ο Πορτογάλος μπορεί να ξαπλώσει δυο-τρεις αμυντικούς στο χορτάρι, αλλά μπροστά στον τερματοφύλακα και το τέρμα του είναι σαν να τον πιάνει δέος.

Οσους τρόπους έχει να περάσει τον αμυντικό, άλλους τόσους έχει να χάσει το γκολ. Οσο σίγουρος είσαι για την κακοποίηση της σπονδυλικής στήλης του αμυντικού που θα βρεθεί μπροστά του, άλλο τόσο σίγουρος μπορεί να είσαι ότι ο τερματοφύλακας δεν θα μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Εστω κι έτσι όμως, ο Ντανιέλ Ποντένσε είναι λόγος για να πας στο γήπεδο, να καθίσεις να τον δεις στην τηλεόραση. Και το ξέρεις. Αν τέλειωνε τις φάσεις που ο ίδιος δημιουργεί θα τον βλέπαμε μόνο από τα συνδρομητικά κανάλια που μεταδίδουν τα μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού.

Στο κάτω της γραμμής μπορεί να βάζει γκολ με το σταγονόμετρο, αλλά ντρίπλες και ασίστ μοιράζει με τη σέσουλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ