Η εντολή του Μαρτίνς που οδήγησε στην ανατροπή

Η εντολή του Μαρτίνς που οδήγησε στην ανατροπή

Η εντολή του Μαρτίνς για να «χτυπήσουν» οι παίκτες του από τα δεξιά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Οι πειραιώτες «φόρτωσαν» παιχνίδι από την συγκεκριμένη πλευρά με 4 διαφορετικούς παίκτες και δικαιώθηκαν.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο ματς με τον Ατρόμητο επικρατώντας με 2-1, σ’ ένα παιχνίδι που θύμιζε σε πολλά την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο Περιστέρι.

Και σ’ εκείνο το ματς ο Ατρόμητος είχε προηγηθεί αλλά οι πειραιώτες είχαν πετύχει δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και είχαν πάρει τη νίκη με 2-1. Είχαν μάλιστα ισοφαρίσει σχεδόν στο ίδιο χρονικό σημείο, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Τότε ήταν ο Καμαρά χθες ήταν οι Γκιγιέρμε.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στο παιχνίδι και να εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο κατάφερε η ομάδα του Πειραιά να πάρει τη νίκη. Γιατί υπάρχει ένα στοιχείο, μια κίνηση από τον πάγκο των πειραιωτών που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μπορέσει ν’ ανατρέψει το εις βάρος του σκορ ο Ολυμπιακός.

Η εντολή του Πέδρο Μαρτίνς να παίξει πολύ ο Ολυμπιακός από την δεξιά πλευρά της επίθεσης έδωσε στους ερυθρόλευκους την δυνατότητα να βρουν δύο γκολ αλλά και να προκαλέσουν πολλά ρήγματα στην άμυνα του Ατρόμητου.

Η αλήθεια είναι πως οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν σε «ρηχά νερά» στο πρώτο 45λεπτο και αντιμετώπισαν προβλήματα από την ομάδα του Περιστερίου. Σ’ αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε ο προπονητής του.

Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο Μαρτίνς μετά το τέλος του παιχνιδιού, λέγοντας μάλιστα πως η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού διέκρινε ότι έπρεπε να παίξει πολύ από τα δεξιά η ομάδα του στο δεύτερο μέρος και αυτό ακριβώς έγινε.

Ο Ελαμπντελαουί ανέβασε αισθητά την απόδοση του και έκανε πολλές κούρσες. Υπήρξαν στιγμές που νόμιζε κάποιος ότι ο Νορβηγός ήταν το εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Ο Ντίας είχε πάρει την θέση του Μασούρα στο 46’ ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο Φορτούνης βγήκε στο δεξί άκρο για να αποκτήσει έναν ακόμα παίκτη στην πλευρά η ομάδα του λιμανιού.

Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι ακόμα και ο Ποντένσε που ήταν το αριστερό εξτρέμ των πειραιωτών, πήγε σε δυο – τρεις φάσεις από τα δεξιά.

Πρέπει επίσης  να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν από την συγκεκριμένη πλευρά και τα δύο γκολ με τις πολύ ωραίες σέντρες του Φορτούνη και του Ποντένσε.

Δεν χωρά λοιπόν αμφιβολία πως η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να «φορτώσει» την δεξιά πλευρά της επίθεσης του Ολυμπιακού, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ανατροπή που έκαναν οι ερυθρόλευκοι.

Και ήταν μια νίκη πολύ σημαντική την οποία χάρηκε και ο κόσμος που πήγε στο Καραϊσκάκη.

Αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Λεονάρντο Κούτρη για την κίνηση του στο φινάλε του αγώνα. Γιατί νικητής είναι το παιδάκι που σκοράρει. Ο πιο μεγάλος νικητής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ