Άδειο το ΟΑΚΑ: Γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ δεν πάει στο γήπεδο

Άδειο το ΟΑΚΑ: Γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ δεν πάει στο γήπεδο

Η αποχή δεν είναι μια οργανωμένη πράξη. Αποτυπώνει την άρση της εμπιστοσύνης του κόσμου προς τις (μεταγραφικές) πρακτικές της ΑΕΚ και όχι μόνο...

Μια χαρά τα κατάφερε η ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό. Τέσσερα γκολ, άνετη νίκη, επιστροφή του Χουλτ. Αν έλειπε και ο τραυματισμός του Μπακασέτα θα ήταν όλα καλύτερα. Το πρόβλημα που παρατηρήθηκε και σε άλλα παιχνίδια πρωταθλήματος το είδαμε και πάλι  στο παιχνίδι με την ομάδα από το Αγρίνιο. Ο κόσμος της Ένωσης  δεν ήταν στο γήπεδο.

Απομεσήμερο Κυριακής με καλό καιρό και το ΟΑΚΑ άδειο. Έχει κανείς μια πειστική απάντηση για τους λόγους που ο κόσμος της ΑΕΚ δεν πάει στο γήπεδο; Η ΑΕΚ έρχεται από μια επική κατάκτηση πρωταθλήματος, από συμμετοχή στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει μπροστά της την διεκδίκηση του Κυπέλλου. Αν έτσι έχουν τα πράγματα γιατί οι οπαδοί αποστρέφονται την ομάδα τους και δεν την στηρίζουν με την παρουσία τους στις εξέδρες;

Στο ερώτημα θα πρέπει να απαντήσουν οι υπεύθυνοι από την διοίκηση της ομάδας. Η  απάντηση οφείλει να λάβει υπόψη της ότι το φαινόμενο δεν είναι γενικό. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού που η χρονιά του ήταν πολύ χειρότερη της ΑΕΚ, έχουν διαφορετική συμπεριφορά. Άρα, μια απλουστευτική ερμηνεία της αποχής δεν φτάνει για να εξηγήσει την κατάσταση. Ούτε δίνει μια εξήγηση ότι γενικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι περισσότεροι από αυτούς της ΑΕΚ. Το αναφέρω γιατί οι οπαδοί του Αρη είναι λιγότεροι από της ΑΕΚ αλλά στις εξέδρες καταμετρούνται περισσότεροι.

Κατά συνέπεια κάπου υπάρχει λάθος στην Ένωση που δεν το… σκεπάζει η προοπτική του ιδιόκτητου γηπέδου. Κι άλλες χρονιές δεν είχε γήπεδο η Ένωση αλλά ο κόσμος εμφανιζόταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Στο πλαίσιο ενός κειμένου δεν γίνεται να απαντηθεί συνολικά το σύνολο των λόγων που οδήγησαν στην απομάκρυνση των οπαδών της ομάδας από το γήπεδο. Το μέγα πρόβλημα είναι η αδυναμία της ομάδας να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Να προσφέρει θέαμα. Κι όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια ομάδα που φέτος την βλέπει ο φίλος της Ενωσης αλλά του χρόνου δεν θα την ξαναδεί. Θα αλλάξει ριζικά διότι θα φύγουν παίκτες είτε γιατί δεν έπεισαν είτε γιατί είναι δανεικοί και θα πάνε στις ομάδες τους. Ο οπαδός αντιλαμβάνεται πως ό,τι βλέπει φέτος δεν θα έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτό που (θα) βλέπει του χρόνου. Κι επειδή αυτό που βλέπει φέτος δεν τον ικανοποιεί διότι το συγκρίνει με αυτό που έβλεπε πέρσι, απέχει.

Η αποχή δεν είναι μια συνειδητή και οργανωμένη πράξη. Δεν είναι μια συλλογική απόφαση. Κάθε οπαδός την έχει πάρει συνολικά. Αποτυπώνει την απογοήτευσή του αλλά και την άρση της εμπιστοσύνης του στην ομάδα και τις (μεταγραφικές) πρακτικές της προκειμένου να αναταχτεί αγωνιστικά και να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ