Με παίκτες βουνά ο ΠΑΟΚ, οι άλλοι με λοφίσκους κι αμμόλοφους

Με παίκτες βουνά ο ΠΑΟΚ, οι άλλοι με λοφίσκους κι αμμόλοφους

Ο γαύρος έπαιζε με Ριβάλντους και Σαβιόλες κι εμείς σκιαγραφούσαμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Σκαρμούτσου και του Τόργκελε.

Επιστρέφοντας προχθές από Ξάνθη, αναγκαστικά υπέστην το μαρτύριο ακρόασης της ΕΡΑ Σπορ, το σεληνιακό τοπίο της Εγνατίας δεν προσέφερε άλλες επιλογές.

Έπιασα συχνότητα μάλιστα την ώρα που γινόταν αναφορά στον αγώνα Ξάνθης-ΠΑΟΚ, όπου το θέμα συζήτησης ήταν η έλλειψη παραγωγικότητας της γηπεδούχου ομάδας!

Αυτό ήταν το ζόρι τους προφανώς, όσο κι αν προσπαθείς να παραστήσεις τον ουδέτερο αναλυτή φορώντας τον μανδύα του αμερόληπτου, το υποσυνείδητο σε κάνει να ξερνάς τους ενδόμυχους πόθους του μυαλού σου.

Σημείο αναφοράς λοιπόν αποτέλεσε η επιθετική αφλογιστία της τρίτης χειρότερης επίθεσης του πρωταθλήματος και μάλιστα στο παιγνίδι κόντρα στην καλύτερη άμυνα!

Υπόψιν πως η Ξάνθη σκόραρε την Κυριακή, άρα το ζητούμενο ήταν γιατί δεν έκανε την υπέρβαση, σκοράροντας περισσότερες. Οι άνθρωποι είναι για δέσιμο…

Λίγο μετά και χωρίς καμμιά ιδιαίτερη αναφορά στον ΠΑΟΚ που πέρα από το ότι κάνει παρέλαση όντας αήττητος και πρωτοπόρος έχοντας ξεκινήσει με -2 δεν έχει πετύχει δα κάτι σπουδαίο, η κουβέντα πήγε σε κολάρο και χαρτί.

Οι εκφωνητές έπλεκαν το εγκώμιο του Μπουχαλάκη που όπως έλεγαν είναι εξαιρετικά χρήσιμος, παρά το ότι η γενικότερη παρουσία του συνοδεύεται από μουρμούρες στην κερκίδα, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στην απόδοση του Μπακάκη ως δεξιού στόπερ και του Σβάρνα! Είχα πιει μερικές ρετσίνες κι έτσι χαλαρός όπως ήμουν σκιάχτηκα ακούγοντας τα παραπάνω, σκέφτηκα μήπως εκτεθούμε τραγουδώντας από τώρα, το «σήκωσε το».

Προς αποφυγή κάθε είδους παρεξήγησης, δε μέμφομαι ούτε ειρωνεύομαι τους ποδοσφαιριστές που προανέφερα. Στα δικά μου μάτια όλοι οι αθλητές είναι άξιοι σεβασμού και μόνο για την προσπάθεια που καταβάλουν, ουδείς δύναται να τους λοιδορήσει, επειδή δεν είναι τόσο ικανοί, είναι άπειροι, ή ακόμα δεν έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους.

Επιστρέφοντας από Ξάνθη όμως, έχοντας δει τον ΠΑΟΚ του Βιειρίνια, του Μάτος, του Βαρέλα και του Κρέσπο, τον ΠΑΟΚ που χωρίς τους τραυματίες Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ και τον τιμωρημένο Μπίσεσβαρ, έπαιζε στον κεντρικό άξονα με τον Ολιβέιρα, τον Σακχόφ και τον Πέλκα βάζοντας αλλαγή τον Μίσιτς, μπροστά τους Ζαμπά, Ενρίκε, Σβιντέρσκι και αλλαγή τον Ακπόμ, ηχούσε περίεργα στ΄ αυτιά μου ν΄ακούω για τον Μπουχαλάκη και τον Σβάρνα.

Απευθύνομαι στα ΠΟΚεμον με κατανόηση, στοργή και κυρίως, με την ιδιότητα του πρώην ομοιοπαθή.

Κάποτε ο γαύρος έπαιζε με Ζιοβάνι ο ΠΑΟΚ έφερνε Σκαρμούτσο και τα αθλητικά ραδιόφωνα της πόλης επιδίδονταν νυχθημερόν σε αναλύσεις του τύπου «καλό παιδί ο Σκαρμούτσος, μπορεί να προσφέρει, είναι φιλότιμος, τίμιος, δουλευταράς, ταπεινός και ματώνει τη φανέλα! Πρόκειται για αδαμάντινο χαρακτήρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως είναι και εθελοντής αιμοδότης»

Μετά έφερνε Ριβάλντους και Σαβιόλες κι εδώ ανέλυαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Τόργκελε, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι είχε να σκοράρει από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, ήταν συγκυριακό. Εξέφραζαν τη βεβαιότητα μάλιστα πως μόλις πάρει μπρος, έχει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο τσεπάκι του.

Σε θεωρητική βάση τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι περισσότερο από απλά, το δύσκολο είναι να μετουσιωθούν σε πράξεις. Σε επίπεδο κατανόησης των αναγκών και των προτεραιοτήτων πάντως, δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις.

Εκείνο που χρειάζεται κατ΄αρχήν -με δεδομένο πως υπάρχει το μαρούλι- είναι ένας καλός προπονητής, που θα παίξει το ρόλο του σεφ. Το δεύτερο είναι τα υλικά, ώστε ο προπονητής που θα τα πάρει να φτιάξει το φαγητό. Όσο ικανότερος μάγειρας είναι, τόσο πιο γευστικό θα το κάνει, ένας που δεν ξέρει να τηγανίζει πατάτες, θα το κάψει όσο καλά υλικά κι αν έχει. Γι αυτό βάζω στην κορυφή της πυραμίδας τον προπονητή, αφού ο ικανός θα τα αξιοποιήσει στο έπακρο, ενώ με τον ανίκανο θα κλαις τα λεφτά σου.

Με το ίδιο ακριβώς υλικό δε θα βλέπαμε τον ίδιο ΠΑΟΚ που απολαμβάνουμε σήμερα,  σε περίπτωση που το καλοκαίρι του 2017, η ομάδα συνέχιζε μ΄εκείνον τον απίθανο Στανόγεβιτς.

Σημειώστε επίσης πως ο Λουτσέσκου πέρσι μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς στηριζόμενος κατά βάσει στο υλικό που βρήκε από τον Ίβιτς, ο οποίος είχε τερματίσει 4ος. Ο Βιειρίνια που ήρθε την επόμενη, έκανε πολύ χρόνο μέχρι να βρει θέση και να ανεβάσει την απόδοσή του.

Όσον αφορά τον Ρουμάνο, ακόμα κι αν κάποιοι τον αντιπαθούν για τις κατά καιρούς απόψεις που εκφράζει και κυρίως τον τρόπο που το κάνει, δε νομίζω να παραγνωρίζουν πως έχει δημιουργήσει καλή ομάδα, έχοντας βάλει τη σφραγίδα του.΄

Ας υποθέσουμε λοιπόν για τις ανάγκες του κειμένου, πως Λουτσέσκου, Μάρτινς και Μάνος ψητάς βρίσκονται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, έχουν άραγε τα ίδια υλικά για να κοντραριστούν στο διαγωνισμό μαγειρικής;

Ο Πορτογάλος έχει όλο κι όλο έναν Φορτούνη, άπαξ και απουσιάσει αυτός, δεν είναι ότι η ομάδα θα κοπεί στη μέση, απλά δε θα υπάρχει ομάδα.

Ο δε Μάνος, άσχετα αν έχει δείξει το ταλέντο του στο μπάρμπεκιου, αντί για αυγά έχει κάτι τσόφλια, πως να σου κάνει ομελέτα;

Για τον ΠΑΟΚ τα είπαμε παραπάνω, αρκεί και μόνο πως το Γενάρη πούλησε τον κορυφαίο σκόρερ, τον παίκτη που φαινομενικά ήταν εκείνος που τον είχε πάρει από το χέρι οδηγώντας τον στην κορυφή και όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά έγινε ακόμα καλύτερος.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει έναν παίκτη, έχει μπόλικους ποδοσφαιριστές που για τα Ελληνικά δεδομένα είναι πολυτέλεια, κάτι που παρεμπιπτόντως βοηθά και στην βελτίωση του καθενός σε ατομικό επίπεδο.

Ο Φορτούνης που λέγαμε προηγουμένως, θα ήταν ακόμα πιο παραγωγικός αν είχε μια χαφάρα από πίσω του κι έναν Ακπόμ μπροστά. Κι ο Ποντένσε που επίσης φαίνεται κάπως να ξεχωρίζει, είναι επειδή έχει τον Φορτούνη και τον αξιοποιεί, ειδάλλως θα έδειχνε ελάχιστα σε σχέση με όσα δείχνει. Με καλύτερο Φορτούνη, ο Ποντένσε θα ήταν πιο βελτιωμένος, έτσι πάνε αυτά, πυραμίδα είναι, όσο μεγαλύτερη βάση υπάρχει τόσο ψηλότερα φτάνει η κορυφή..

Η βασική διαφορά είναι αυτή ακριβώς, ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες βουνά που έχοντας και καλό προπονητή να τους κατευθύνει δείχνουν ακόμα καλύτεροι, οι άλλοι έχουν κάτι λοφίσκους, πως να γίνει σύγκριση, πως να κοντραριστούν οι μεν με τους δε;

Ειδικά το χαρτί έχει κάτι αμμόλοφους, από αυτούς που κάνουν τα μωρά στις παραλίες, με τα κουβαδάκια.

Μπορούν λοιπόν να θεοποιούν όποιον γουστάρουν, τα λόγια είναι δωρεάν, δεν πληρώνεις φόρο για όσα λες!

Με τέτοια μυαλά όμως, χαΐρι όμως δεν πρόκειται να δουν.

Θα κλαίγονται πάλι, ψάχνοντας να κατασκευάσουν αόρατους εχθρούς, για να δικαιολογήσουν την αδυναμία και την ανυπαρξία τους, περιστασιακά θα βρίσκουν κορόιδα που θα τσιμπάνε, στο τέλος όμως η αλήθεια θα λάμπει.

Όπως συνέβη στην Τούμπα, στις 10 του Φλεβάρη.

Για καλό τους το λέω, μπας και του χρόνου δούμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γιατί φέτος ο ΠΑΟΚ δεν είχε αντίπαλο, συναγωνιζόταν με τον εαυτό του και στόχο το ρεκόρ!

Του χρόνου ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμα καλύτερος, αν όπως διαβάσω οι μεν πουλήσουν το Φορτούνη και οι δε ψάχνουν Σβάρνες, το φετινό πάρτι θα μοιάζει με σεμνή τελετή, σε σχέση με όσα έρχονται.

Ειδικά για το χαρτί δεν το συζητάω, αν πέρσι με τα πακέτα από το C.L την έβγαλαν με δανεικούς από την Κύπρο και Γιαννιώτες, του χρόνου οι Σβάρνες θα θεωρούνται μεταγραφές αεροδρομίου.

Σε καθημερινή βάση τα ρεπορτάζ, θα αφορούν εικόνες από τις εργασίες στην Τζαμπά Σοφιά, αν και το πιθανότερο είναι να μην υπάρχουν καθόλου ρεπορτάζ.

Με τη βενζίνη στο 1.60, άντε να φουλάρεις καύσιμο το drone….

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ