Αφού εκλείπει η ασφάλεια στο ΟΑΚΑ, γιατί να υπάρχει ΟΑΚΑ;

Αφού εκλείπει η ασφάλεια στο ΟΑΚΑ, γιατί να υπάρχει ΟΑΚΑ;

Τελικός σε κλειστό ποδοσφαίρου σάλας, με 16 εισιτήρια σε κάθε ομάδα κι ενδιάμεσα Delta Force και λεγεώνα των ξένων, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

Ο τελικός κυπέλλου 2017 διεξήχθη στον Βόλο, κατόπιν αιτήματος του Ιβάν Σαββίδη και αποδοχής του από την πλευρά του έτερου φιναλίστ.

Σημαδεύτηκε από σοβαρά και πρωτόγνωρα επεισόδια, με τα επίπεδα αγριότητας να ξεφεύγουν θεαματικά από τα συνηθισμένα όρια. Όσες φασαρίες κι αν έχουν καταγραφεί σε γήπεδα και όχι μόνο, τέτοια σκηνικά δεν έχουν προηγούμενο στα χρονικά.

Θαρρώ πως αν μιλούσα για παγκόσμια χρονικά δε θα ήμουν καθόλου υπερβολικός, όχι μόνο ως προς τη βιαιότητα, αλλά ως προς τη διάρκεια. 25 λεπτά καθαρού χρόνου με ξύλο, δεν έχουν γίνει ποτέ, νόμιζες πως έβλεπες ταινία στο σινεμά.

Και μιλάμε για κανονικό ξύλο, κυριολεκτικά σώμα με σώμα, όχι με τη λογική των καναλιών που για να σου σερβίρουν το φαγητό, βάζουν μισό μακαρόνι και τρία κιλά σάλτσα.

Σου λένε δηλαδή «αυτόπτης μάρτυρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αδίστακτους ληστές, λύνει τη σιωπή του μπροστά στην κάμερα. Τι είδες μπάρμπα Μήτσο;»

«Τίποτα, κοιμόμουν, ξύπνησα από κάτι πυροβολισμούς και είδα κάτι τύπους να τρέχουν..»

«Μπορείς να περιγράψεις τα χαρακτηριστικά τους;»

«Αφού σου είπα παιδάκι μου, κοιμόμουν, από μακριά τους είδα, όταν είχαν απομακρυνθεί..»

Έτσι και με τα κατά καιρούς και πάσης φύσεως επεισόδια, οι μάχες σώμα με σώμα που προαναγγέλουν τα κανάλια, είναι όταν κάποιοι με κουκούλες μαλώνουν με μια βιτρίνα, ή πετάνε πέτρες από μακριά και το βάζουν στα πόδια, πριν ακόμα διαπιστώσουν αν η πέτρα βρήκε στόχο.

Στο Βόλο είχαμε πόλεμο με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ανελέητο ξύλο, μαχαιρώματα, σπάσιμο κεφαλιών, ότι προβλέπει το χουλιγκανικό μενού…

Με βάση αυτές τις εικόνες λοιπόν και μετά από τέτοια γεγονότα, ο τελικός την επόμενη χρονιά μεταφέρθηκε στο ΟΑΚΑ, συναίνεσε και ο ΠΑΟΚ που ένα χρόνο πριν είχε κινήσει τις διαδικασίες για πιο ουδέτερη έδρα, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τους κινδύνους και βιώνοντας στο πετσί του, τις συνέπειες.

Το ΟΑΚΑ πληροί όλες τις προδιαγραφές, σύγχρονο γήπεδο άσχετα αν κοντεύει να σαρανταρίσει, μεγαλύτερο, άνετο, άρα και πιο ασφαλές. Eχει φιλοξενήσει από Ολυμπιακούς αγώνες μέχρι τελικό C.L, αν δεν παρέχεται εκεί η μέγιστη ασφάλεια, που αλλού να τη βρεις;

Σε μικρότερο βαθμό βέβαια, ενδοΠΑΟΚτσήδικες διαμαρτυρίες σε οπαδικό επίπεδο υπήρχαν και πέρσι, μια και η αναμέτρηση θα γινόταν στην έδρα της μιας ομάδας.

Προσωπικώς ήμουν ανέκαθεν υπέρ του ΟΑΚΑ, άσχετα αν δεν έδινα άδικο και σε όσους εξ ημών, είχαν διαφορετική οπτική. Δεν είναι το ίδιο να υφίστασαι τόση ταλαιπωρία, να ξοδεύεσαι, να τρως σχεδόν μια μέρα στις εθνικές οδούς και ο αντίπαλος να ξεκινά από το σπίτι με καφέ σε πλαστικό και μέχρι να τον πιει, να βρίσκεται αραχτός στο καρεκλάκι του.

Τέλος πάντων απόψεις είναι αυτές δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσουμε, όσοι ψηφίζαμε ΟΑΚΑ όμως το κάναμε κυρίως για λόγους ασφαλείας. Επειδή είναι το μόνο γήπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, που ταυτόχρονα θα ελέγχεται ευκολότερα.

Σε περίπτωση όμως που όπως κυκλοφορεί, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει στο ΟΑΚΑ αλλά με ακόμα πιο περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, πρώτος απ΄όλους θα αναθεωρήσω τα πιστεύω μου, συντασσόμενος με όσους λένε «οπουδήποτε, εκτός από ΟΑΚΑ».

Ο λόγος είναι προφανής και αναλύθηκε, αποδέχομαι το χάντικαπ της έδρας με αντάλλαγμα την ασφάλεια, από τη στιγμή που ομολογούν πως αδυνατούν να την εγγυηθούν, γιατί να γίνει εκεί;
ΟΑΚΑ = Ασφάλεια, άπαξ κι εκλείπει η μια λέξη, παρασέρνει και την άλλη, είναι ζήτημα στοιχειώδους λογικής.

Αν είναι να πετσοκοπεί περαιτέρω ο αριθμός των εισιτηρίων λες και είναι συντάξεις, ας διεξαχθεί ο τελικός στην Τούμπα, στο Καυταντζόγλειο, στο Παγκρήτιο, στο γήπεδο της Λαμίας ή στην Αρένα του Κομπότη, ας γίνει σε κλειστό ποδοσφαίρου σάλας, σε γήπεδο τένις, σε κάποιο βοσκοτόπι.

Να δώσουν 16 εισιτήρια σε κάθε ομάδα, βάζοντας ενδιάμεσα υποβρύχια, την Delta Force και την λεγεώνα των ξένων, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

Θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, αποδεκτό μέχρι ενός βαθμού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένας σκοπός και μάλιστα σοβαρός. Αφού δε γίνεται να εξυπηρετηθεί, παύει κάθε άλλη συζήτηση.

Οποιαδήποτε κουβέντα περί χουλιγκανισμού και επικέντρωση σε αυτό το κομμάτι τη θεωρώ είτε βλακώδη είτε εκ του πονηρού, στο Βόλο όλα ξεκίνησαν από μια πεζογέφυρα που ένωνε τα δυο πέταλα και η οποία ήταν εντελώς αφύλακτη! Υπεράνω του χουλιγκανισμού λοιπόν, υπάρχει η ανικανότητα και η βλακεία, εκεί βρίσκεται το ζουμί.

Παντού στον κόσμο υπάρχουν κλέφτες, λαθρέμποροι, φονιάδες, άνθρωποι του υποκόσμου γενικότερα, αντίστοιχα όμως υπάρχει κράτος για να περιορίζει τη δράση τους στο μέτρο του δυνατού.

Όπως υπάρχουν και χουλιγκάνοι, πουθενά όμως δεν εκκενώνονται γήπεδα, για να διεξαχθεί μια αθλητική αναμέτρηση.

Το να λέμε πως ένα γήπεδο προδιαγραφών ασφαλείας σαν το ΟΑΚΑ πρέπει να παραμείνει άδειο κατά το ήμισυ για λόγους ασφαλείας, είναι από μόνο του κωμικό.

Πλέον δεν τους αρκεί το μισό, αλλά θέλουν ν΄αδειάσουν και το μισό του υπολειπόμενου μισού, οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια.

Αφού δε μπορούν να πράξουν τα αυτονόητα ο λουκουμάς και η υπουργός – μπότοξ, ας παραιτηθούν, αντί να
παραιτήσουν με το ζόρι, αυτούς που δε φταίνε και το μόνο που θέλουν είναι να δουν ποδόσφαιρο.

Γιατί υπόψιν πως ο περιορισμός των εισιτηρίων, δεν εγγυάται πως αυτά δε θα πέσουν στα χέρια όσων πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια των δυο τελευταίων τελικών..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ