Ολυμπιακός: Χάθηκε η μπάλα, όποιος την βρήκε να την… επιστρέψει

Ολυμπιακός: Χάθηκε η μπάλα, όποιος την βρήκε να την… επιστρέψει

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς «κρύβει» το τόπι. Χάνεται η μπάλα από τα κόλπα του Γκιγιέρμε, τα μαγικά του Φορτούνη και τις εκρήξεις του Ποντένσε. Μια ομάδα που σκόραραν σχεδόν… όλοι. Από το δεξί μπακ μέχρι το σέντερ φορ. Το μέλλον ξεκίνησε…

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θέλει να βλέπει ο κόσμος του. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θέλει να βλέπει ο προπονητής του. Κι αυτή είναι φυσικά η ομάδα που έχει δουλέψει πολύ με τον Πέδρο Μαρτίνς για να φτάσει στα επίπεδα της εντυπωσιακής εμφάνισης στο Αγρίνιο.

Οφείλει λοιπόν ν’ απονείμει κάποιος τα εύσημα στον προπονητή των πειραιωτών για την δουλειά που έχει κάνει καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Ναι, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το φετινό πρωτάθλημα αλλά αυτό που σχεδιάζει ο Πορτογάλος και εφαρμόζουν οι παίκτες του, είναι το μέλλον.

Είναι το μήνυμα που στέλνουν ο ερυθρόλευκοι για την επόμενη χρονιά. Είναι μια πρώτη εικόνα για τα όσα θέλουν να παρουσιάσουν τη νέα σεζόν οι ερυθρόλευκοι, όταν το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς θα έχει ένα χρόνο εφαρμογής.

Και αυτό που ξεδιπλώνει ο Ολυμπιακός στο χορτάρι είναι προφανώς ποδόσφαιρο ποιότητας, είναι θέαμα στο οποίο δεν είναι και… συνηθισμένος ο Έλληνας φίλαθλος. Η ομάδα του Πειραιά προχωράει έχοντας ξεκάθαρη σκέψη αναφορικά με τον τρόπο δουλειάς.

Με παίκτες που παράγουν ποδόσφαιρο από τον άξονα της μεσαίας γραμμής (Γκιγιέρμε, Φορτούνης). Με εξτρέμ που κάνουν την διαφορά και βρίσκουν τρόπους να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Με ταχύτητα στην ανάπτυξη, με εναλλαγές μπάλας που καθηλώνουν τις αντίπαλες άμυνες όπως φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις στο παιχνίδι του Αγρινίου. Γιατί είναι προφανές ότι όταν ο Ολυμπιακός «πατήσει το γκάζι», τότε αρχίζουν τα δύσκολα για τους αντιπάλους των ερυθρόλευκων.

Μια τέτοια κατάσταση κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ο Παναιτωλικός στο κυριακάτικο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους και ο Ολυμπιακός πέτυχε μια άνετη και εντυπωσιακή νίκη, πετυχαίνοντας πέντε γκολ.

Ο κόσμος δείχνει ξεκάθαρα ότι στηρίζει 100% αυτό το ποδοσφαιρικό πλάνο. Το έδειξε πολλές φορές γεμίζοντας το Καραϊσκάκη. Το έδειξε με την παρουσία του σε εκτός έδρας παιχνίδια. Το έδειξε και χθες πανηγυρίζοντας για τη νίκη αλλά κυρίως για την εμφάνιση που είδαν από την ομάδα τους.

Γιατί δεν μετράει μόνο η νίκη ή το σκορ. Υπάρχουν δεκάδες παιχνίδια που ο Ολυμπιακός έχει πετύχει πεντάρες. Είναι όμως πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος στην απόδοση των παικτών της ομάδας του Πειραιά.

Κι εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ερυθρόλευκοι βρήκαν γκολ στο Αγρίνιο από το δεξί τους μπακ, από δύο μεσοαμυντικούς, από το αριστερό εξτρέμ και από τον σέντερ φορ. Τι άλλο να παραθέσει κάποιος για να αποδείξει τα αυτονότητα;

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς παίζει ποδόσφαιρο που δεν μπορεί να επίπεδο που δεν μπορεί να φτάσει άλλη ομάδα στην Ελλάδα.

Παίζει ποδόσφαιρο με σκοπό την εξέλιξη κι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ερυθρόλευκοι για τον επόμενο χρόνο. «Βροντοφωνάζουν» για την ποιότητα τους, και τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτή η ομάδα θα κρύβει την μπάλα την επόμενη σεζόν.

Παρεμπιπτόντως, αν κάποιος βρήκε την μπάλα που «έκρυψαν» οι παίκτες του Ολυμπιακού, ας την επιστρέψει για να συνεχιστεί το … παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ