Παναθηναϊκός: Ο ρόλος του… αουτσάιντερ του ταίριαξε περισσότερο

Παναθηναϊκός: Ο ρόλος του… αουτσάιντερ του ταίριαξε περισσότερο

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διαφορετική εικόνα στα παιχνίδια με τις ομάδες του «πάνω μέρους» του βαθμολογικού πίνακα και «πληγώθηκε» απ’ αυτές που βρίσκονται στο «δεύτερο μισό».

Η νίκη επί του Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ήρθε να επιβεβαιώσει πως ο φετινός Παναθηναϊκός στα «μεγάλα» παιχνίδια υπήρξε ανταγωνιστικός. Και αυτό που εν τέλει του έκανε τη ζημιά – εκτός φυσικά από τις αφαιρέσεις βαθμών – ήταν οι βαθμοί που πέταξε με τις ομάδες της «κάτω ζώνης» της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» έμειναν αήττητοι στα δύο παιχνίδια με την τρίτη της βαθμολογίας, ΑΕΚ, έχοντας δύο ισοπαλίες με 0-0, που θα μπορούσαν να ήταν και νίκες. Έφεραν ισοπαλία στο Καραϊσκάκη με 1-1, στο οποίο δέχτηκαν την ισοφάριση στο 95’ (έχουν κι ένα… 20λεπτο ακόμα στο ματς του δεύτερου γύρου), δεν έχασαν από τον Άρη, με τον οποίο είχαν έρθει 1-1 στο Βικελίδης και τον κέρδισαν στο ΟΑΚΑ, ενώ κέρδισαν Ατρόμητο και Παναιτωλικό στον πρώτο γύρο, ομάδες που δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμα στον δεύτερο.

Από τις ομάδες που βρίσκονται, δηλαδή, στο πρώτο μισό του πίνακα, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε βαθμό μόνο από τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο έχασε με 0-2 και στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα. Σε όλα τα υπόλοιπα «ζευγαρώματα» και με βαθμολογικό όφελος έφυγε και με καλή παρουσία στο γήπεδο.

Αντίθετα, τα παιχνίδια που – κυρίως στον δεύτερο γύρο – στέρησαν από τον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να μείνει μέχρι το τέλος εντός πεντάδας, ήταν ματς που υποτίθεται πως οι «πράσινοι» μπήκαν στο γήπεδο ως φαβορί. Και χάθηκαν βαθμοί σε παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που παλεύουν για την παραμονή του.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ, στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ, στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, ήρθε ισόπαλος στη Λιβαδειά, ενώ «χάρισε» ισοπαλίες εντός έδρας σε Ξάνθη και Λάρισα. Με εξαίρεση τον Απόλλωνα και τον Αστέρα Τρίπολης, όλες οι άλλες ομάδες που βρίσκονται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα κατάφεραν να κάνουν «ζημιά» στον Παναθηναϊκό και να του στερήσουν βαθμούς.

Είναι θέμα ψυχολογίας; Είναι κάτι που δείχνει πως όταν ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον ρόλο του απόλυτου φαβορί, λειτουργεί καλύτερα μέσα στο γήπεδο; Θα φανεί στην εξέλιξη και στην πρόοδο αυτής της ομάδας και αυτών των παικτών. Και σίγουρα στο πως θα εμφανιστεί σε αντίστοιχα παιχνίδια στο επόμενο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ