Ολυμπιακός : Η καλύτερη ομάδα ever…

Ολυμπιακός : Η καλύτερη ομάδα ever…

Ο Κώστας Καίσαρης, βάζει κάτω τους αριθμούς κι εξηγεί για ποιους λόγους ο Ολυμπιακός που βγάζει μάτια στο γήπεδο, είναι δεύτερος στη βαθμολογία.

ΣΤΟ ελληνικό ποδόσφαιρο, μνημονεύεται ακόμα ο Παναθηναϊκού της περιόδου 1999/2000. Η ομάδα του Γιάννη Κυράστα. Που άξιζε, που έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα. Αλλά δεν τον αφήσανε. Καθοριστικό παιχνίδι το Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός 1-0. Με γκολ του Κατσουράνη. Με το Λουκόπουλο να τάζει πριμ νίκης εκατό εκατομμύρια δραχμές. Διαιτητής Νίκου από τη Θεσσαλονίκη. Μάστορας. Καθηγητής. Δεν έκανε το έγκλημα. Με πέναλτι. Η οφσάιντ τρία μέτρα. Τον έφαγε τον Παναθηναϊκό στις λεπτομέρειες. Στο 42´, τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού, Μπασινάς, Νικοπολίδης, Νασιόπουλος, Σιμπνιέφσκι είχαν κίτρινες κάρτες. Τους είχε εκνευρίσει τους είχε κάνει, μπουρδέλο. Η Παναχαϊκή μέχρι τότε, ούτε μία κίτρινη.

ΔΕΝ θα πω το ίδιο για τον φετινό Ολυμπιακό. Ότι άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα. Ότι τον φάγανε στη στροφή με τα κοράκια. Αν ανοίξεις κουβέντα για τη διαιτησία δεν τελειώνει ποτέ. Ο καθένας έχει να πει τη δικιά του αλήθεια. Που πάει πίσω και φτάνει μέχρι τον Τρωικό πόλεμο. Η διαιτησία, πάντα παίζει το ρόλο της. Όπως κι άλλα πράγματα που δεν φαίνονται δεν γράφονται και δεν αποδεικνύονται. Έχει αναρωτηθεί κανείς, γιατί ο Πρίγιοβιτς βλέπει το τέρμα στη Σαουδική Αραβία σαν κουμπότρυπα; Όταν όμως ο άλλος σου δείχνει τον πίνακα και το τεμπεσίρι έχει γράψει, 24 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 27 παιχνίδια, η κουβέντα σταματάει εκεί. Άντε εσύ να του πεις, ότι το πρωτάθλημα που παίρνει αήττητος, ύστερα από 35 χρόνια, δε το αξίζει. Θα χημίξει να σε φάει. Και με το δίκιο του. Όταν το αφεντικό έχει ρίξει μία κατοστάρα κι ο άλλος του το πήρε πέρυσι τζάμπα.

ΘΑ πω λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός του Μάρτινς είναι μακράν η καλύτερη ομάδα που δεν κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα. Ever. Δεν θα πω ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν θα μπω σ αυτή τη διαδικασία. Θα πω, ότι με τέτοια μπάλα να μην πάρεις πρωτάθλημα δεν έχει ξαναγίνει. Και δεν χρειαζότανε να δούμε τα παιχνίδια της Κυριακής για να το μάθουμε. Τον Ολυμπιακό, να κάνει περίπατο στο Αγρίνιο και τον ΠΑΟΚ να αγκομαχάει με τη Λαμία. Το βλέπεις σ ολόκληρη τη σεζόν. Εντελώς καινούργια ομάδα ο Ολυμπιακός, ζορίστηκε στην αρχή. Μέχρι να στρώσει και να ρολάρει. Πήρε κάποιες νίκες στα χασομέρια, έχασε βαθμούς από δικιά ευθύνη και επιπολαιότητα. Από κει και πέρα, όταν πήρε φόρα, έβγαλε μάτια.

ΣΤΑ 27 μέχρι τώρα παιχνίδια ο Ολυμπιακός, δύο φορές δεν ήταν καλός. Με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Και Τομ πλήρωσε. Και τις δύο μύρισε το κρίνο. Και δύο φορές, στο Καραϊσκάκης με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που σε 44 τελικές, έβαλε μόλις ένα γκολ. Στα χασομέρια με τον Παναθηναϊκό ο Σισέ. Κι ο ΠΑΟΚ χωρίς τελική έφυγε με το διπλό με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς. Σ αυτά τα τέσσερα ματς παίχτηκε όλο το έργο. Από κει και πέρα, ότι και να λέμε εμείς, υπάρχουν τα νούμερα.

-Τελικές προσπάθειες. Ολυμπιακός 393, ΠΑΟΚ 301.
-Τελικές αντιπάλων. Ολυμπιακός 173, ΠΑΟΚ 208.
-Πάσες. Ολυμπιακός 1906, ΠΑΟΚ 1219.

Με τον ΠΑΟΚ, να υπερτερεί στα κλεψίματα ( 560, έναντι 449 του Ολυμπιακού) στις επεμβάσεις(292 έναντι 270) και στα λάθη (1021 έναντι 1131). Και να γίνεται έτσι εξηγήσιμη η βαθμολογική διαφορά. Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός, ότι παράγει πολλές περισσότερες φάσεις έχει τα ίδια γκολ (58) με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός, ότι υπερέχει στη κατοχή κι έχει δεχτεί λιγότερες τελικές, έχει 16 γκολ παθητικό έναντι 8 του ΠΑΟΚ. Επειδή υστερεί στην αμυντική λειτουργία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Με τη μπάλα στα πόδια ο Ολυμπιακός είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα. Κι αυτό δεν είναι υποκειμενικό συμπέρασμα. Πέρα από την εικόνα το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Αυτή που δίνει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ είναι η άμυνά του. Ο εφετινός Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός του Μάρτινς, είναι η καλύτερη ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ χωρίς να πάρει το πρωτάθλημα.

Στη μουσική επιλογή Paul McCartney- That’s Alright Mama.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ