«Αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός που θέλουμε…»

«Αυτός δεν είναι ο Ολυμπιακός που θέλουμε…»

To10.gr γράφει για την «κατσάδα» του Μαρτίνς στο ημίχρονο του Παναιτωλικός - Ολυμπιακός, που αποτελεί οδηγό για τα... προσεχώς και την επιστροφή στην κορυφή.

«Δεν παίζετε μπάλα. Δεν κάνετε τίποτα στο γήπεδο. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρό μας. Δεν είναι ο Ολυμπιακός αυτός. Δεν είναι ο Ολυμπιακός που θέλουμε να βλέπουμε. Μπείτε μέσα και παίξτε όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό και στους εαυτούς σας. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι»!

Ποιος είπε τα παραπάνω; Ο Πέδρο Μαρτίνς. Πού και πότε τα είπε; Στο Αγρίνιο, στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Και ενώ ο Ολυμπιακός είχε ήδη παράξει 8 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, είχε πετύχει δύο (το ένα ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ) και γενικώς απέδιδε ποδόσφαιρο που μόνο «κακής ποιότητας» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Κι όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κατσαδιάσει τους ποδοσφαιριστές του μετά το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Δεν το έκανε τυχαία. Στο δικό του μυαλό, ο Ολυμπιακός έπρεπε, πρέπει να παίζει καλύτερα. Διότι ο Μαρτίνς αρχίζει να μαθαίνει το περιβάλλον που ζει και εργάζεται. Και γνωρίζει καλά ότι η τελευταία εικόνα, πάντα παίζει ρόλο. Σε κάθε παιχνίδι που δίνει ο Ολυμπιακός, δεν βλέπει το τέλος της φετινής χρονιάς, αλλά την αρχή της επόμενης.

Η «κατσάδα» του Μαρτίνς αποτελεί εικόνα από τα προσεχώς. Διότι ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν δεν ξεκινάει από το μηδέν. Θα ξεκινήσει έτοιμος και ενισχυμένος. Ετοιμος να επιστρέψει στην κορυφή και να πετύχει τους στόχους του. Ενισχυμένος με παίκτες πρώτης γραμμής, που θα αποκτηθούν για να ανεβάσουν το ποιοτικό επίπεδο του συνόλου. Ένα σύνολο που πέρα από την επίτευξη των στόχων, πρέπει να αποδίδει το ποδόσφαιρο που αρμόζει στην ιδιοσυγκρασία, στη μενταλιτέ του Ολυμπιακού.

Ολοι στον Πειραιά κατάλαβαν τη μία επιτυχία της χρονιάς στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο: Το να μαζεύονται 27-28.000 άνθρωποι στο Καραϊσκάκη, για ένα αδιάφορο παιχνίδι, σε μία χρονιά που τελειώνει χωρίς τίτλους για τον Ολυμπιακό, είναι μια μεγάλη επιβράβευση για αυτό που χτίζει ο σύλλογος. Είναι κυρίως μια επιβράβευση στη διοίκηση και προσωπικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, που δεν άκουσε τις σειρήνες και έδειξε υπομονή και εμπιστοσύνη στις επιλογές του.

Η «νίκη» της παρουσίας τόσων χιλιάδων ανθρώπων στην αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες, οι σχεδόν 500-600 Ερυθρόλευκοι που βρέθηκαν στο Αγρίνιο είναι μη μετρήσιμη, αλλά επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός βαδίζει στον σωστό δρόμο. Ο κόσμος διψάει για ποδόσφαιρο, καλό ποδόσφαιρο, επιθετικό, αυτό που πάντοτε αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί το ζητούμενο για τον απόλυτο αυτοκράτορα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ο σημερινός Ολυμπιακός, προσφέρει χαρά στα μάτια του θεατή.

Οι φωνές του Μαρτίνς στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό έφεραν 4 γκολ σε 28 λεπτά στην επανάληψη. Διότι επανέφερε τους παίκτες στην… πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που αναφέρει ότι με βάση αυτά που ισχύουν τώρα, από τους 11 που ξεκίνησαν βασικοί στο Αγρίνιο (Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε, Χασάν), τουλάχιστον οκτώ αναμένεται να βρίσκονται στο ρόστερ και της νέας σεζόν. Καθώς αποτελούν τον βασικό κορμό του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός που θέλει ο Μαρτίνς (και όλοι στο Μεγάλο Λιμάνι), είναι ο Ολυμπιακός που κάνει τον οπαδό του να χαίρεται, να διασκεδάζει, να γεμίζει ικανοποίηση με την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός προσέφερε το θέαμα φέτος. Του χρόνου, θέλει να προσθέσει στην εξίσωση και τα αποτελέσματα. Και την εξάλειψη των… δώρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ