Ολυμπιακός: Δεν τους έκανε το χατίρι…

Ολυμπιακός: Δεν τους έκανε το χατίρι…

Πόνταραν πολλά στην διάλυση του πρότζεκτ που «τρέχει» στον Ολυμπιακό ελπίζοντας πως έτσι θα «καπαρώσουν» και το επόμενο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε όπως έπρεπε και τους χάλασε το «έργο». Η συνέχεια στα προσεχώς…

Το στοίχημα για τους εχθρούς του Ολυμπιακού δεν ήταν απλά να μείνει εκτός τίτλων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό ήταν δρομολογημένο και εξασφαλισμένο από νωρίς. Το στοίχημα ήταν να διαλυθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και «τρόμαξε» από νωρίς. Να χρειαστεί δηλαδή να αρχίσει και πάλι από το μηδέν χάνοντας πολύτιμο χρόνο και λογικά και το επόμενο πρωτάθλημα.

Πάνω σε αυτό πόνταραν οι «γνωστοί-άγνωστοι» ελπίζοντας πως με την γνωστή τακτική τους θα πετύχουν τον στόχο τους.

Η ήττα και κυρίως η κακή εμφάνιση στην Τούμπα για τον Ολυμπιακό ήταν το πρώτο μεγάλο «σταυροδρόμι». Ο αποκλεισμός-σοκ από την Λαμία στο Κύπελλο το μεγαλύτερο κρας-τεστ για τους Πειραιώτες. Και εκεί πάνω ήρθε η επίθεση προς τον Ολυμπιακό με στόχο να αποτελειώσει, εκμεταλλευόμενο και την απογοήτευση, το πρότζεκτ που «τρέχει» στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Πίστευαν πως θα μπορέσουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να οδηγήσουν τις καταστάσεις εκεί που θέλουν ώστε ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας να χάσει και άλλο έδαφος και μαζί τις περισσότερες πιθανότητες του για να επιστρέψει στην φυσική του θέση την επόμενη χρονιά.

Ήταν σαφέστατα ένα κρίσιμο διάστημα που «παίχτηκαν» πολλά για τον Ολυμπιακό. Όμως ο Ολυμπιακός δεν τους έκανε το χατίρι. Φανταστείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Ολυμπιακός δεν είχε αντιδράσει με ψυχραιμία μετά την Τούμπα ή κυρίως μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Λαμία.

Ο ΠΑΟΚ που σε λίγες μέρες θα πανηγυρίσει και με την βούλα το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του θα ήξερε πως από τον Απρίλιο έχει στο χέρι του και το 4ο πρωτάθλημα του. Και έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει την δική του εποχή.

Τώρα που ο Ολυμπιακός όχι απλά έμεινε στον σωστό δρόμο με κάθε θυσία, αλλά δείχνει πως βγαίνει πιο δυνατός και έτοιμος για να βάλει στην άκρη όποια εμπόδια του παρουσιαστούν απαντώντας με ποδόσφαιρο και μια πανίσχυρη και κυρίως έτοιμη ομάδα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για αυτό και ο εκνευρισμός των «γνωστών-άγνωστων» που τελευταία στοχοποιούν τον Μαρτίνς (και όχι μόνο) για ευνόητους λόγους.

Το ζητούμενο βεβαίως από εδώ και στο εξής για τον Ολυμπιακό δεν είναι τα παιχνίδια των… απέναντι αλλά οι δικές του καθοριστικές κινήσεις για την επόμενη χρονιά. Γιατί μπορεί η σεζόν να κλείνει χωρίς τίτλο όμως ήδη η νέα ομάδα του Ολυμπιακού βγάζει υγεία, αποδίδει εξαιρετικό και αποτελεσματικό (πλέον) ποδόσφαιρο και κάνει τον κόσμο του να γεμίζει το γήπεδο για να την βλέπει. Μήπως άλλωστε είναι τυχαίο πως στην χρονιά που ο ΠΑΟΚ κάνει ένα όνειρο δεκαετιών πραγματικότητα παίρνοντας το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στα εισιτήρια;

Όχι βέβαια. Είναι η πραγματικότητα που προφανώς δεν αρέσει στους… απέναντι. Είναι συνάμα και μια απάντηση σε όσους νομίζουν πως ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι θιασώτης της λογικής πως μόνο οι τίτλοι μετράνε. Φέτος έπεσε και αυτός ο… μύθος όπως πολλοί ακόμη.

Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να παίρνει τίτλους ακόμη και σε εποχές… εξυγίανσης που οι «δικοί μας» κάνουν κουμάντο και ο Ολυμπιακός είναι στο «στόχαστρο». Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε κάτι σπουδαίο που μπορεί να μην απέδωσε καρπούς άμεσα όμως τόσο ο Μαρτίνς όσο και οι παίκτες του κέρδισαν το δικαίωμα να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για δεύτερη χρονιά.

Ο Πορτογάλος γράφει ιστορία καθώς θα παραμείνει παρότι δεν πήρε πρωτάθλημα, η διοίκηση δείχνει εμπράκτως πως έχει το καθαρό μυαλό να κρίνει ποδοσφαιρικά και να μην παρασυρθεί από «φωνές» μέσα και έξω από την ομάδα και οι παίκτες την ευκαιρία να πετύχουν κάτι σπουδαίο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ