Αν θέλει θα είναι στη σουίτα και με το κουμπούρι παρέα

Αν θέλει θα είναι στη σουίτα και με το κουμπούρι παρέα

Όσοι σκοπεύουν να εγκαλέσουν τον Σαββίδη, τόλμησαν να αρθρώσουν λέξη για τη φιέστα των σβησμένων βίντεο ή τις απειλές του Τζάμπα;

Μ΄αρέσει το χιούμορ και με χαλάνε οι άνθρωποι που δεν έχουν την αίσθηση του, τους λυπάμαι βασικά όντας σίγουρος πως η καθημερινότητα τους είναι γεμάτη μιζέρια και δυστυχία. Περισσότερο εκτιμώ όταν το χιούμορ χωράει μέσα σε ατάκες, ακόμα κι αν δεν είναι ακριβώς χιουμοριστικές, αλλά σαρκαστικές ή καυστικές! Θέλει ταλέντο και ικανότητα, για να το καταφέρεις.

Αναμενόμενο λοιπόν να με φτιάχνει και το Con-troll στο to10.gr, όχι επειδή τους έχω στείλει κι εγώ δυο-τρεις φορές και τα τίμησαν.

Την Κυριακή στη στήλη διάβασα το εξής, «ο Ιβάν Σαββίδης θα βρεθεί τρόπος να μπει στη φιέστα του ΠΑΟΚ. Με το όπλο του τι θα γίνει;».

Αρχικά να συγχαρώ το συντάκτη που δείχνει να αποδέχεται τη φημολογούμενη παρουσία Σαββίδη στην ενδεχόμενη φιέστα κι επικεντρώνεται στο όπλο.

Βλέποντας το θέμα από την ανθρώπινη κυρίως πλευρά, ουδείς νοήμων άνθρωπος δύναται να παρεξηγήσει την επιθυμία -τουλάχιστον- του Σαββίδη, να δει την ομάδα του σε ένα τέτοιο παιγνίδι και να γιορτάσει παρέα με τον κόσμο και τους παίκτες.

Η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα είναι δημιούργημα του Σαββίδη, αυτός προσπάθησε, μόχθησε, μάτωσε, αυτός την στήριξε, την πλήρωσε, περνώντας ο ίδιος μάλιστα από 40 κύματα, βιώνοντας ακόμα και ενδοοικογενειακή απαξίωση! Τιμωρημένος είναι, ποιος μπορεί να του στερήσει όμως την επιθυμία να βρίσκεται εκείνη την ημέρα στην Τούμπα και να ψάχνει τρόπους να το καταφέρει;

Ο Μαρινάκης έχει απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, άσχετα αν έχει παραιτηθεί τύποις από πρόεδρος, αυτός κάνει κουμάντο. Ποιος μπορεί να του επιβάλλει να μην ασχολείται με μια εταιρία, της οποίας είναι μεγαλομέτοχος;

Για να είμαστε άραγε νομότυποι, θα έπρεπε να βάζει το χέρι στην τσέπη αλλά να διαχειρίζονται άλλοι τα λεφτά του; Ούτε σε ταινία δε γίνονται αυτά…

Σε χειρότερη φάση είναι ο Τζάμπας, που ως μέτοχος του ΟΠΑΠ δεν έχει δικαίωμα όχι πρόεδρος αλλά ούτε ιδιοκτήτης να είναι. Κι όμως, αυτός ελέγχει την ΠΑΕ χαρτί, αυτός κάνει κουμάντο, αν ήταν αλλιώς δε θα έτρεχαν ξωπίσω του οι δημοσιογκράφιτυ να του πάρουν δηλώσεις, με την ιδιότητα του «ισχυρού ανδρός». Πως μεταφράζεται άραγε το «ισχυρός ανήρ» υπάρχει πιο ισχυρός από τον ιδιοκτήτη, χωρίς θέση μάλιστα στο ΔΣ;

Ας μην κοροιδευόμαστε λοιπόν, ο καθένας ψάχνει τρόπους μέσα από παραθυράκια ή πάσης φύσεως αλχημείες να διασφαλιστεί ο ίδιος και η εταιρία του, ή να προσπεράσει ένα απαγορευτικό, άπαξ και το εκάστοτε κόλπο δεν αποβαίνει σε βάρος των αντιπάλων, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

Μεγαλύτερη απόδειξη από το ότι ουδέποτε αναφέρθηκα στην ιδιότητα με την οποία τα ΜΜΕ εμπλέκουν Μαρινάκη και Τζάμπα στην καθημερινότητα των ομάδων τους, δε υπάρχει.

Ας κάνουν ότι γουστάρουν, δε με αφορά…

Επιστρέφοντας στον Ιβάν, η φύση του αδικήματος ήταν τέτοια που δεν καθιστά απαγορευτική την παρουσία του σε όποιο γήπεδο επιθυμεί με την ιδιότητα του φιλάθλου. Καμμία σχέση με το νόμο για τους χουλιγκάνους, που δίνουν υποχρεωτικά παρόν στα Α.Τ την ώρα των αγώνων. Ούτε μολότοφ πέταξε, ούτε τραυμάτισε, ούτε προκάλεσε καταστροφές, ούτε απείλησε τη ζωή κάποιου.

Έχει κάθε δικαίωμα να κόψει εισιτήριο και να επισκεφτεί όποιο γήπεδο θέλει, είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, ουδείς μπορεί να του το στερήσει. Κατά την εισβολή του που έγινε με την ιδιότητα του προέδρου-ιδιοκτήτη -γι αυτό εκτός από εκείνον χρεώθηκε και η ομάδα του- είχε μαζί του και όπλο, γι αυτό και τιμωρήθηκε! Επειδή κουβαλούσε το όπλο στη ζώνη του, όταν μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο.

Ως εκ τούτου, λύνεται και η βασική troll απορία «τι θα γίνει με το όπλο».

Το όπλο θα είναι κανονικά στην τσέπη του, αφού έχει άδεια οπλοφορίας.

Εξ΄όσων γνωρίζω και φαντάζομαι το κουβαλάει πάντα, γι αυτό άλλωστε το έχει, δεν το πήρε για τα καρναβάλια!

Σε περίπτωση που κάποιος φωτορεπόρτερ ακροβολιστεί την ώρα που κατά την προσφιλή του συνήθεια περιμένει την αποστολή έξω από την Τούμπα για να ασπαστεί ένα ένα τα μέλη της,  μια απότομη κίνηση για να σηκωθεί το σακάκι, θα ήταν αρκετή για να το φωτογραφήσει και πάλι

Με τη διαφορά πως οι παίκτες μας δε θα δήλωναν τρομοκρατημένοι, επιστρέφοντας χαμογελαστοί στο ξενοδοχείο.

Δε θα έλεγε ο Σακχόφ δηλαδή «φοβήθηκα μήπως μου την ανάψει, επειδή στο προηγούμενο ματς έκανα λάθος πάσα! Είμαι και Ουκρανός…».

Ούτε ο Βαρέλα θα φοβόταν μήπως τον καθαρίσει, επειδή ακόμα δεν έχει βάλει επισήμως την τζίφρα του.

Κατά τα λοιπά, σε περίπτωση που για κάποιον λόγο θολώσει και μπουκάρει, θα δούμε αν θα το αφήσει στη σουίτα του, το ερώτημα αφορούσε τι θα γίνει με το όπλο και απαντήθηκε. Θα είναι εκεί που βρίσκεται πάντα.

Για το δεύτερο ενδεχόμενο, θα έπρεπε να αναρωτηθούμε αν θα υπάρξει ξανά διαιτητής που θα επικυρώσει καθαρό γκολ και καπάκι θα το ακυρώσει, κατόπιν υπόδειξης των αντιπάλων.

Αν ποτέ ξανασυμβεί αυτό, θα δούμε την αντίδραση του προέδρου της ομάδας-θύματος και το ξανασυζητάμε.

Περίπτωση παρουσίας Σαββίδη στην προεδρική σουίτα παρά την απαγόρευση, θα κοστίσει το πολύ μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Σ΄ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναρωτιέμαι αλήθεια, ποιοι είναι εκείνοι που θα εγκαλέσουν τον Σαββίδη, στο όνομα της νομιμότητας και του πλήρους σεβασμού στο θεσμού της δικαιοσύνης.

Δυο χρόνια πριν, ο Πλατανιάς κατήγγειλε ξυλοδαρμό στα αποδυτήρια του Καραΐσκάκη. Ακόμα κι αν ξεπεράσουμε τα βίντεο που έσβησαν με μαγικό τρόπο, ο Ολυμπιακός έκανε κανονικά φιέστα, ακόμα κι αν η απόφαση δεν είχε τελεσιδικήσει.

Σε ελεύθερη μετάφραση, έγραψαν τα δικαιοδοτικά όργανα εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Το ίδιο και το χαρτί πέρσι, που ανέμιζε το χάρτινο πριν το δικαστήριο εκδώσει την οριστική απόφαση για τον αγώνα της Τούμπας.

ΟΚ ας μην παριστάνουμε τους αφελείς, στη μια περίπτωση υπήρχε η διασφάλιση από την ασφάλεια Πειραιά πως το υλικό καταστράφηκε και στη δεύτερη η δέσμευση Φλαμπουράρη-Κοντονή, πως θα γίνει ότι θέλει ο Τζάμπας..

Τότε ήταν που ο τελευταίος είχε πει το περίφημο «αν τολμήσουν, ας αλλάξουν απόφαση».

Με την ίδια λογική λοιπόν, όσοι τολμήσουν να εγκαλέσουν τον Σαββίδη για ενδεχόμενη παρουσία του στην προεδρική σουίτα, ας τεκμηριώσουν την ευθιξία τους, δείχνοντας αν οι ίδιοι τόλμησαν να αρθρώσουν λέξη για τη φιέστα των σβησμένων βίντεο, τις ξεκάθαρες απειλές του Τζάμπα και το συζητάμε ξανά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ