Σύμμαχοι με χαρτί, την άλλη με κολάρο, ρίξτε κι ένα με Τοτό

Σύμμαχοι με χαρτί, την άλλη με κολάρο, ρίξτε κι ένα με Τοτό

Αν δεν ήμασταν σύμμαχοι με τον Ολυμπιακό τι θα γινόταν άραγε, ο Κυρ Κυρ θα έπιανε το μπαζούκας κι ο Καραπαπάς θα έκανε ντου με F16;

Σχολιάζοντας την επίθεση στον Τζήλο μερικούς μήνες πριν, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανάρτησή του, θύμισε πως το θύμα είχε στοχοποιηθεί από τον επίσημο Ολυμπιακό, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στους ερυθρόλευκους.

Το ποιος είχε δίκαιο ή άδικο μικρή σημασία έχει και ίσως να μην εξακριβωθεί ποτέ, το θέμα είναι πως οι μοναδικοί που έπαιξαν μπάλα σε επικοινωνιακό επίπεδο ως αντίπαλοι εκείνες τις μέρες, ήταν ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός..

Από την πλευρά των χαρτορεπόρτερ μούγκα στη στρούγκα που λέμε, ο Κεφτετζόγλου έκανε σκάουτινγκ στις συνταγές του Πετρετζίκη για τη γέμιση της γαλοπούλας εν΄όψει Χριστουγέννων κι ο Πατατάκιας ως καλή νοικοκυρά, ξεσκόνιζε τους κουραμπιέδες.

Την ίδια περίοδο ο τελευταίος καθ΄υπόδειξη Δημάτου, έγραφε πως τα έχουμε κάνει πλακάκια με τον Ολυμπιακό! Εκτός από καλή νοικοκυρά, είναι και καλός παπαγάλος…
Εμείς λοιπόν βγήκαμε στο αντάρτικο με τους «συμμάχους» μας, αυτοί ως ορκισμένοι εχθροί που υποτίθεται πως ήταν, γιατί είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης, για ποιο λόγο δεν ανέβηκαν στο ρινγκ; Στο κάτω κάτω, δικό τους παιδί είναι ο Τζήλος, έπρεπε κάπως να τον προστατεύσουν, έστω και στο μιλητό.

Αν δεν ήμασταν σύμμαχοι με τον Ολυμπιακό τι θα γινόταν άραγε, ο Κυρ Κυρ θα έπιανε το μπαζούκας κι ο Καραπαπάς θα έκανε ντου με F16; Είναι αυτό που λένε, «άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς». Κι αν το χαρτί από την άλλη, δεν ήταν στα χαρακώματα με το κολάρο, τι λιγότερο θα έκανε από μια τυπική ανακοίνωση καταδίκης, σαν αυτές που έβγαλαν όλοι ανεξαιρέτως; Η λαϊκή ρήση λέει πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν καθιερώθηκε τυχαία, όσα ψεύδη κι αν κατασκευάσει κάποιος, η αλήθεια δε θα αργήσει να φανεί και θα είναι πάντα αμείλικτη. Πιο αμείλικτη και από το λουκουμά υπουργό, σε θέματα βίας.

Οι αλήθειες αργά ή γρήγορα φωτίζονται από γεγονότα που δεν αμφισβητούνται από κανέναν, όπως πχ αυτά που ανέφερα στο ξεκίνημα, ποιος τα αμφισβητεί; Τα περί συμμαχίας ξεκίνησαν από ένα μπλοκ που έγραψε το Σαγόνι και το αναπαρήγαγε η Σάρα, η Μάρα μαζί με το κακό συναπάντημα. Το έκανε σημαία κι η εφημερίδα του αδερφού του Θωμά, αλλά μετά απορούσε πως γίνεται τα ΜΜΕ που πρόσκεινται σε κάθε πλευρά, να επιτίθενται με τόσο μένος, σε Σαββίδη και Μαρινάκη, αντίστοιχα.

Μόνοι τους τα ξερνάνε δηλαδή, διαψεύδοντας τους εαυτούς τους. Σύμφωνα με το τελευταίο αφήγημα, ο ΠΑΟΚ είναι στην κόντρα με το χαρτί για τον πρόεδρο της λίγκας, αν κατέβει ο Λυσσάνδρου, θα κάνει το ίδιο ο Γκαγκάτσης. Βάσει του προτελευταίου αφηγήματος όμως, υπήρχε εκ νέου συμμαχία του Σαββίδη με το χαρτί, ο τελευταίος ήταν γνωστό πως λάτρευε το σκάκι, έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα για να ανακαλύψει πως είναι και άσσος στο πινγκ πονγκ. Τεκμήριο της προηγούμενης συμμαχίας ΠΑΟΚ-Α4, ήταν η ψηφοφορία στη λίγκα, όπου οι δυο τους μαζί με ακόμα μια εντεκάδα ομάδων, ψήφισαν αρνητικά στο ενδεχόμενο εμβόλιμης αγωνιστικής.

Με αυτό το ακλόνητο ντοκουμέντο λοιπόν, συμπέραναν πως προέκυψε νέος αρραβώνας. Σημειωτέον πως το ίδιο ψήφισε ο Κούγιας, που δεν τον χρεώνεις ούτε στον έναν ούτε στον άλλον. Τότε, το διακύβευμα ήταν «συνεχίζουμε το πρωτάθλημα από εκεί που το αφήσαμε πριν την επίθεση στον Τζήλο, ή προχωράμε λες και η αγωνιστική της αποχής, έγινε κανονικά και την σφηνώνουμε όπου βρούμε κενό;»

Ο γαύρος που είχε πρόγραμμα μανίκι, ψήφισε το δεύτερο, για να μην του κάτσουν μαζεμένα τα δυο ματς με τους Ουκρανούς, η Τούμπα και το χαρτί. Για αντίστοιχους λόγους, ο ΠΑΟΚ και το χαρτί προτίμησαν το ανάποδο, θέλει και ρώτημα; Έπρεπε άραγε να κάνουμε κόμμα, για να προασπίσει ο καθένας τα ατομικά του συμφέροντα, που έτυχε να συμπίπτουν; Τον Μάιο του 2017 η βαθμολογία της λίγκας επικυρώθηκε, με το κολάρο και το χαρτί να ψηφίζουν υπέρ και τον ΠΑΟΚ, κατά. Τι σήμαινε αυτό, πως Βαγγέλας και Τζάμπας είχαν τακιμιάσει;

ΠΑΟΚ και κολάρο μάλιστα ήταν οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι, το χαρτί δεν είχε ούτε να χάσει, ούτε να κερδίσει. Κι όμως, ψήφισε ότι βόλευε στο γαύρο…
Τον Μάρτη του 2018 επίσης, χαρτί και κολάρο ψήφισαν υπέρ του μη υποβιβασμού για τις ομάδες που θα συμμετείχαν στο πρωτάθλημα χωρίς άδεια, ενώ ο ΠΑΟΚ ψήφισε το αντίθετο.

Στις δυο περιπτώσεις που προανέφερα, δεν υπήρξε συμμαχία κολάρου-χαρτιού, συμμαχία ΠΑΟΚ γαύρου ειχαμε όμως στην περίπτωση εκλογής Μπαταγιάννη, όπου ο γαύρος ψήφισε ναι, το χαρτί λευκό και ο ΠΑΟΚ παρών! Τότε, ήμασταν πάλι οι σύμμαχοι του γαύρου. Μετά ήρθαμε ξανά κοντά με το χαρτί και τώρα είμαστε πάλι απέναντι! Εμείς και μόνο εμείς, οι κατά καιρούς ταυτίσεις και κοινές επιλογές χαρτιού-κολάρου είναι συμπτωματικές.

Μόνο ο ΠΑΟΚ παντρεύεται πότε με τον έναν και ποτέ με τον άλλον, ξεπερνώντας ακόμα και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ! Θα πρότεινα να πούμε κάνα ανέκδοτο με τον Τοτό καλύτερα, αμφιβάλλω όμως αν γελούσαμε τόσο. Οι συμμαχίες, τεκμαίρονται πάντα από πραγματικά περιστατικά και συμπεριφορές, ειδικά σε θέματα που καίνε και σίγουρα όχι από ψηφοφορίες στις συνεδριάσεις της λίγκας όπου οι προς ψήφιση επιλογές, είναι πάντα δυο.

Δεδομένου μάλιστα πως οι ισχυροί πόλοι είναι τρεις, όποτε δε συμφωνούν, μοιραία οι δυο θα διαλέγουν το άσπρο και ο ένας το μαύρο. Είναι καθαρά μαθηματικό το ζήτημα. Οι αυθεντικές συμμαχίες και οι κοινές πορείες, μπορούν εύκολα να αναζητηθούν στις προτιμήσεις κάθε πλευράς για τον πρωταθλητή, όπως αυτές καταγράφηκαν από απόψεις των ΠΟΚεμον. Οι γαύροι θα ήθελαν χαρτί, τα δε χαρτιά θα το γιόρταζαν με τους γαύρους που είναι αδέρφια, όπως το πανηγύρισαν κάποτε μαζί, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κι αν θεωρήσουμε πως κανένας από αυτούς δεν εκφράζει την επίσημη γραμμή καμμιάς ΠΑΕ, ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει, ανατρέχοντας στη στάση που κράτησε επισήμως το χαρτί στην περίπτωση -για- Όσκαρ. Τότε που ο Κονέ, εξανέστη επειδή κοιμήθηκε στο +5 και ξύπνησε στο +2, θεώρησε πως αδικήθηκε δηλαδή, επειδή ο ΠΑΟΚ έχασε μόνο το ματς στα χαρτιά και γλύτωσε το -3. Κι αυτοί τότε, ήταν σύμμαχοί μας, υποτίθεται.

Μπορεί να το διαπιστώσει επίσης κάνοντας αναδρομή, στη στάση που κράτησε ο γαύρος σε όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Κομίνη, που έσκουζαν πιο δυνατά κι από ψάλτες της Αγιά Σοφιάς. Εμείς είμαστε στα μαχαίρια και με τους δυο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα, αυτό που αναφέρω στην εισαγωγή. Κι επανεπιβεβαιώθηκε, με την πρόθεση να κατεβάσουμε υποψήφιο για πρόεδρο στη λίγκα, σε περίπτωση που κατεβάσει το χαρτί.

Αυτοί έχουν κάτι ανάλογο να παραθέσουν, ή όλη τους η ενέργεια περιορίζεται στην κατασκευή συμμαχιών κατά φαντασία; Η μόνη φάση κοινής πορείας του ΠΑΟΚ με το χαρτί, ήταν στις εκλογές της ΕΠΟ, από τον τελικό του Βόλου και μετά, τα ισχυρά πρόσωπα των δυο ΠΑΕ που χαράσσουν και την πορεία τους, δεν έχουν αλλάξει ούτε καλημέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ