Και δυνατά ονόματα και «ψαγμένες» λύσεις στην λίστα του Ολυμπιακού

Και δυνατά ονόματα και «ψαγμένες» λύσεις στην λίστα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός προχωρά με διττό στόχο τις μεταγραφικές του υποθέσεις. Κοιτάζει παίκτες με δυνατό όνομα αλλά δεν αφήνει εκτός «κάδρου» τις ψαγμένες λύσεις από Μοντέστο και Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει τις κινήσεις του στο μεταγραφικό πεδίο και η τοποθέτηση του Πέδρο Μαρτίνς αναφορικά με τις εισηγήσεις του προς την διοίκηση των ερυθρόλευκων, φανερώνει πως στο μεγάλο λιμάνι έχουν βάλει «μπροστά» το πλάνο για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Μαρτίνς δεν είπε φυσικά ονόματα, αλλά με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν ένα είναι το σίγουρο σε ότι αφορά την μεταγραφική τακτική που ακολουθεί ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι κινούνται έχοντας διττό στόχο. Από την μία πλευρά εξετάζουν περιπτώσεις παικτών με δυνατά ονόματα κι από την άλλη δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε «ψαγμένες» επιλογές. Και αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προσφέρει πολλά στους πειραιώτες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη κατηγορία δεν είναι τυχαίο ότι οι πειραιώτες έχουν ψαχτεί για τον Σλιμανί και τον Βαλμπουενά και είναι σίγουρο ότι θα ψαχτούν και για πολλά ακόμα δυνατά ονόματα στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Είναι όμως επίσης πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως οι πειραιώτες δεν αφήνουν εκτός «κάδρου» εκείνες τις επιλογές που μπορούν ν’ αποδειχθούν λίρα εκατό, κυρίως λόγω του καλού σκάουτινγκ.

Κι εδώ φυσικά υπάρχουν παραδείγματα, τόσο από την γαλλική όσο και από την πορτογαλική αγορά, που δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις προτάσεις του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Φρανσουά Μοντέστο αλλά και του προπονητή, Πέδρο Μαρτίνς.

Κρίνοντας φυσικά από τις τελευταίες επιλογές των πειραιωτών, είναι απόλυτα ξεκάθαρο γιατί ο Ολυμπιακός δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις εισηγήσεις του Γάλλου. Οι επιλογές του Μοντέστο (Καμαρά, Σισέ) έχουν βοηθήσει πολύ τους ερυθρόλευκους και την πετυχημένη «συνταγή» δεν την αλλάζεις.

Έχουν όμως ενδιαφέρον και οι εισηγήσεις που έχει κάνει ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς και η συνεργασία των δύο (επικεφαλής τμήματος σκάουτινγκ και προπονητή) καλύπτει ένα μεγάλο εύρος της αγοράς.

Ο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά εκτός από τα δρώμενα στην πατρίδα του, πρόσωπα και καταστάσεις στην Βραζιλία καθώς παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.

Και δεν είναι φυσικά τυχαία η αναφορά που έχουμε κάνει εδώ και αρκετές μέρες για την παρακολούθηση παικτών που είναι από την Βραζιλία κι ενδεχομένως κάποιοι εξ αυτών να αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ίσως όμως και κάποια επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να μην έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη και να πρόκειται για παίκτη που αγωνίζεται στην χώρα του καφέ και της σάμπα.

Το σίγουρο όμως είναι πως ο Ολυμπιακός κινείται με γνώμονα την ενίσχυση του ρόστερ και με δυνατά ονόματα αλλά και με παίκτες που προτείνουν ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ αλλά και ο προπονητής των πειραιωτών.

Στο μεγάλο λιμάνι προχωρούν για την εφαρμογή του μεταγραφικού τους πλάνου, εστιάζοντας τούτη την ώρα στο κέντρο της άμυνας και στην κορυφή της επίθεσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ