Δηλαδή ρίσκαραν το όνομά τους για να σώσουν τον ΟΦΗ;

Δηλαδή ρίσκαραν το όνομά τους για να σώσουν τον ΟΦΗ;

Στημένο δεν ήταν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Στημένα είναι τα μυαλά όσων θεωρούν - και κυρίως όσων γράφουν - πως ο Δώνης και ο Νταμπίζας θα κάθονταν να χάσουν για το... τίποτα.

Αλήθεια πιστεύει κανείς πως ο Δώνης και ο Νταμπίζας ενδιαφέρονται για το ποιος θα σωθεί και ποιος θα παραμείνει στην κατηγορία; Πιστεύει κανείς πως αν τους πλησίαζε κάποιος από τη διοίκηση και τους έλεγε ότι πρέπει να κάτσουν να χάσουν από τον ΟΦΗ, δεν θα τον έστελναν στο… διάολο;

Δηλαδή θέλει κάποιος με μυαλό και λογική να μας πείσει ότι ο Δώνης μπήκε χθες στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες «μάγκες σήμερα θα χάσουμε. Και θα χάσουμε με ανατροπή, γιατί πρέπει να κονομήσουμε». Και τι συνέβη; Έβαλαν και τον διαιτητή στο παιχνίδι; Του είπαν δώσει το πέναλτι στο 41′ για να το πάμε άσο ημίχρονο/διπλό τελικό;

Μήπως έβαλαν και τον Ποτουρίδη; Μήπως τον πήρε ο Νταμπίζας τηλέφωνο και του είπε να κάνει πέναλτι στο τελευταίο πενάλεπτο του ημιχρόνου για να είναι σιγουράκι ο άσος ημίχρονο; Και όλοι εσείς, που λέτε και γράφετε όλες αυτές τις ανοησίες τι πιστεύετε; Ότι στο ημίχρονο ο Νταμπίζας έπαιξε και ένα χιλιαρικάκι στην ανατροπή, έτσι γιατί δεν έχει λεφτά και ήθελε να βγάλει για να ζήσει τα παιδιά του;

Όσοι από χθες γράφουν και μάλιστα… επώνυμα, πως ο Παναθηναϊκός έκατσε να χάσει από τον ΟΦΗ, θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Θα πρέπει να τους καλέσει ένα εισαγγελέας και να τους ζητήσει αποδείξεις για όσα λένε. Για όσα αφήνουν να εννοηθούν.

Εδώ σε πραγματικά στημένα παιχνίδια έκαναν… πίσω κάποιοι που ήταν μάλιστα και πρωταγωνιστές, δε θα κάνουν κωλοτούμπα όλοι οι ξερόλες που εμφανίστηκαν από χθες σε Social Media και σε ΜΜΕ και λοιδορούσαν με τον χειρότερο τρόπο επαγγελματίες σαν τον Δώνη και τον Νταμπίζα; Που παίζουν με την αξιοπρέπεια, το όνομα και την καριέρα ορισμένων παιδιών, που θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και τους αποκαλούν στημένους φόρα παρτίδα, επειδή έχουν δύναμη και γράφουν σε κάποιο Μέσο.

Ποιος απ’ όλους αυτούς που έσπευσαν σε ιστοσελίδες και ραδιόφωνα να αφήσουν υποννοούμενα πως στήθηκε χθες ο Διούδης ή ο Κάτσε ή ο Οικονόμου ή ο Κολοβέτσιος, θα ζητήσει συγνώμη όταν κάποιοι οπαδοί τους την πέσουν στο επόμενο παιχνίδι κατηγορώντας τους για στημένους; Κανείς. Φτηνή προπαγάνδα και τίποτα περισσότερο.

Για να κερδίσουμε μερικά κλικς παραπάνω, για να πουλήσουμε κανένα φύλλο παραπάνω, βγάζουμε στη σέντρα επαγγελματίες που μάχονται κάθε μέρα για να πετύχουν πέντε στόχους παραπάνω. Τα βάζουμε με τους χουλιγκάνους, όταν τα κάνουν λαμπόγυαλο, αλλά στέλνουμε εμείς οι ίδιοι στο στόμα του λύκου κάποια νέα παιδιά επειδή έχασαν ένα παιχνίδι. Επειδή έχασαν από μια ομάδα που έπαιζε για την επιβίωσή της.

Και αυτό είναι το μοναδικό επιχείρημα για να ξεφτιλίζουμε κάθε έννοια επαγγελματισμού και ανθρωπιάς. «Έχασες από τον ΟΦΗ κύριε Παντελάκη; Σε πέρασε ο Γιακουμάκης; Είσαι στημένος. Γιατί; Γιατί έτσι».

Ας καταλάβουμε πως δεν είναι όλα άσπρο – μαύρο. Ας καταλάβουμε πως μια ήττα δεν είναι ντροπή. Τουλάχιστον όχι μεγαλύτερη ντροπή απ’ αυτό που κάνουν ορισμένοι και που ελαφρά την καρδία βαφτίζουν στημένους κάποιους ανθρώπους. Κι ας αντιληφθούμε κάποια στιγμή πως παίζει και ο άλλος.

Μακάρι να βλέπαμε και πέντε κείμενα για το πως ο ΟΦΗ έφτασε στην ανατροπή – θρίαμβο, για το τι έκανε ο προπονητής του στη διάρκεια του ματς, για το πως προετοίμασε την ομάδα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αλλά αυτά είναι δημοσιογραφία. Και η δημοσιογραφία η κανονική έχει πεθάνει στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ