Que ce Que c’est Λυσσάνδρου; Όλους εσάς, σας ένωνε ο Θωμάς!

Que ce Que c’est Λυσσάνδρου; Όλους εσάς, σας ένωνε ο Θωμάς!

Συνοδοιπόροι από το «γαύροι αδέρφια μαζί θα το σηκώσουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια», μέχρι την επικοινωνιακή σημαία, έμπνευσης Κονέ.

Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές έχω επικαλεστεί τη λαϊκή ρήση, πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Συνηθίζω να αντιμετωπίσω με σχετική ηρεμία τη λάσπη και τις προπαγανδιστικές επιθέσεις, αφού είναι νόμος πως τα γεγονότα είναι αυτά που δίνουν τις καλύτερες απαντήσεις. Γιατί απλά ουδείς μπορεί να τα αμφισβητήσει, σε αντίθεση με τις εικασίες, τις φήμες, τα σενάρια και τις εκτιμήσεις.

Στις προηγούμενες εκλογές για πρόεδρο της λίγκας, οι αποκλειστικότητες για σύμπραξη ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού υπέρ της υποψηφιότητας Μπαταγιάννη, έδιναν κι έπαιρναν, οι τίτλοι ήταν πηχυαίοι! Και δώστου τα σαγόνια, οι Πατατάκηδες, οι Κεφτετζόγλου, ο αδερφός των Θωμάδων και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της ενημέρωσης, να γράφουν πως κάναμε κόμμα με το γαύρο.

Στις εκλογές τελικά, ο ΠΑΟΚ που θυμίζω πως είχε συμφωνήσει με τους Πειραιώτες, επέλεξε να ψηφίσει παρών. Το χαρτί που ήταν εναντίον όλων και υποτίθεται πως είχε βγει στο αντάρτικο κόντρα στο παραδοσιακό ταίρι της, ψήφισε λευκό. Βρείτε τις διαφορές…

Αμφότεροι το ίδιο επιλέξαμε, εμείς όμως ήμασταν οι σύμμαχοι του γαύρου, επειδή έτσι έλεγε το σαγόνι, ο Πατατάκιας, ο Κεφτετζόγλου, ο αδερφός του Θωμά και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της ενημέρωσης.

Στις σημερινές εκλογές της λίγκας, όπου ο ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με το χαρτί που είναι σύμμαχοι όπως λένε, ο γαύρος με τον οποίον επίσης είμαστε σύμμαχοι όπως επίσης λένε, επέλεξε τον υποψήφιο του χαρτιού, με το οποίο είναι στην κόντρα, όπως ξαναλένε!

Μην παίρνετε τοις μετρητοίς όσα γράφω, ίσως και να μην ισχύουν! Από τη στιγμή που το σαγόνι, ο Πατατάκιας, ο Κεφτετζόγλου, ο αδερφός του Θωμά και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της ενημέρωσης, δεν επισημαίνουν την αντίφαση, το πιθανότερο είναι να έχω παραισθήσεις.

Κι επειδή ο τρόπος που γράφεις κάτι έχει μεγαλύτερη σημασία από το περιεχόμενο, θυμηθείτε το μοντέλο παρουσίασης των «αποκαλυπτικών» ρεπορτάζ, πριν την εκλογή Μπαταγιάννη.

Συμπόρευση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ στηρίζει τον εκλεκτό του Ολυμπιακού κλπ, με τίτλους που δε χωρούσαν στον υπολογιστή, παρά μόνο σε οθόνες home cinema.

Σήμερα έπρεπε να ψάχνεις με μεγεθυντικό φακό για να πληροφορηθείς τι ψήφισε ο καθένας και ποιος πήγε με ποιον. Εντός των ρεπορτάζ, υπήρχαν αναφορές του τύπου «ίσως να στηρίζει Λυσσάνδρου ο Ολυμπιακός», ενώ κάποιοι πιο τολμηροί, έβαζαν την πρόταση με ερωτηματικό στο τέλος!

Ότι δεν είναι σίγουροι δηλαδή, περαστικός θα είναι ο γαύρος κι αν τύχει και τον ενημερώσει κάποιος πως διεξάγονται εκλογές εντός, ενδεχομένως να μπει στον κόπο να ασκήσει το δικαίωμα του.

Αυτή είναι η ουσία, το ποιον θα επιλέξει είναι αδιάφορο, όχι πως τον ενδιαφέρει.

Λέξεις όπως συμμαχία, σύμπλευση, συμπόρευση, κόμμα κλπ, απουσίαζαν επιμελώς από το ρεπερτόριο. Όσο για τα ονόματα των ομάδων δε μπήκαν δίπλα δίπλα, δεν υπήρχε μπλοκ χαρτιού και κολάρου, απλά ο γαύρος προτίμησε Λυσσάνδρου! Ο οποίος ήταν ο εκλεκτός του χαρτιού, δεν ασχολούμαστε όμως με ασήμαντες λεπτομέρειες, συγκυριακά ήταν όλα.

Έτυχε να συμφωνήσουν απλά στο πρόσωπο, κατά τα λοιπά παραμένουν ορκισμένοι εχθροί! Κι εμείς σύμμαχοι και με τους δυο…

Επειδή όπως είχε πει κι ο Μαρξ «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα», πρόκειται για ιδανικό επιμύθιο της περσινής σύμπραξής, που αποτυπώθηκε πλήρως από το σύνθημα που ακούστηκε στην Τούμπα «το όπλο του Σαββίδη ήταν μαγικό, έκανε την ΑΕΚ, Ολυμπιακό».

Το επιβεβαίωσε και η ατάκα του Κονέ άλλωστε, «κοιμηθήκαμε με -5 και ξυπνήσαμε στον -2» που έγινε επικοινωνιακή σημαία από το χαρτί. Το ότι κοιμήθηκαν στο -5, το όφειλαν στον -για- Όσκαρ, που σημαίνει πως ευλόγησαν το θέατρο, με κάθε τρόπο. Αυτό δεν το φωνάζουν, το κρατάνε μυστικό.

Όχι πως ανακαλύψαμε την Αμερική, κάνοντας αναδρομή ακόμα και στο πιο μακρινό παρελθόν, από το αξέχαστο «γαύροι αδέρφια μαζί θα το σηκώσουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια», μέχρι την καθιστική διαμαρτυρία που είχαν επιλέξει, ως τρόπο αντίδρασης στις διαιτητικές σφαγές, το συμπέρασμα είναι το ίδιο..

Ο ΠΑΟΚ συγκρούστηκε στα ίσα, με συνέπεια να τρώει αφαιρέσεις βαθμών, επιβεβαιώνοντας τη ρήση του Κάλβου πως «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία..»

Σίγουρα πάντως, δεν την κατακτάς υιοθετώντας τις λαδιές, γινόμενος λαμόγιο διαφορετικού χρώματος και επιλέγοντας το Θωμά ως στενό συνεργάτη.

ΥΓ. Στο μπλοκ των ομάδων που δεν ψήφισαν Γκαγκάτση περιλαμβάνεται κι ο ΟΦΗ, τι έγινε ρε παιδιά, παράρτημα μας δεν είναι οι Κρητικοί; Ας κάνουν το σαγόνι, ο Πατατάκιας, ο Κεφτετζόγλου, ο αδερφός του Θωμά μαζί με τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της ενημέρωσης, ένα briefing, να μας λύσουν την απορία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ