Έχει περισσότερες πιθανότητες από πέρυσι

Έχει περισσότερες πιθανότητες από πέρυσι

Περίεργο σας φαίνεται ε; Το καταλαβαίνω, αλλά αν το καλοσκεφτείτε θα το θεωρήσετε λογικό. Μπορεί να έχει το πλεονέκτημα έδρας φέτος η Ρεάλ, αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού στο τελείωμα της regular season αφήνει υποσχέσεις για την έκπληξη.

Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο τζάμπολ της σειράς του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ. Στη Μαδρίτη, σήμερα και την Παρασκευή, παίζονται οι πρώτες δύο πράξεις και οι πράσινοι θέλουν να σπάσουν την έδρα των αντιπάλων τους παίρνοντας αυτοί το πλεονέκτημα για τη συνέχεια.

Άλλωστε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη διοργάνωση ξέρουν ότι η ομάδα που έχει το μειονέκτημα έδρας αποκτά σοβαρές πιθανότητες αν κάνει το break σε αυτά τα παιχνίδια. Ο λόγος; Δεν είναι μόνο ότι το πέμπτο ματς είναι πάντα ειδικών συνθηκών, αλλά γιατί είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να πάρεις από μια καλύτερη ομάδα τρεις κολλητές νίκες.

Η φετινή κόντρα τους έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την περυσινή και δεν αναφέρομαι μόνο στο ότι τώρα το πλεονέκτημα βρίσκεται στην πλευρά των Μαδριλένων. Πάμε να δούμε λίγο τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα έχουν στη διάθεση τους, τουλάχιστον για το πρώτο ματς για να μην πω και για το δεύτερο, τον ηγέτη τους Σέρχιο Γιούλ.

Ο Ισπανός γκαρντ ταλαιπωρείται από τραυματισμό και όπως δήλωσε ο προπονητής του Πάμπλο Λάσο είναι αμφίβολος ακόμα και για τα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας στην Αθήνα. Η απουσία αυτή είναι κάτι παραπάνω από κομβική για τους Μαδριλένους.

Θα μου πείτε και στην περυσινή σειρά έλειπε ο εν λόγω παίκτης και η Ρεάλ δεν είχε πρόβλημα. Ναι μεν αλλά λέω εγώ. Πρώτον την περασμένη σεζόν είχαν μάθει να παίζουν από το ξεκίνημα της χωρίς αυτόν και δεύτερον το ρόστερ της διέθετε έναν μπασκετμπολίστα επιπέδου αντίστοιχου με τον Γιούλ, τον Ντόνσιτς, κάτι που φέτος δεν ισχύει.

Η Ρεάλ στον άσο πίσω από τον Σέρχιο έχει ουσιαστικά μόνο τον Καμπάτσο. Από κει και πέρα το χάος. Ούτε ο Πρέπελιτς είναι ικανός να αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού της Βασίλισσας σε ένα τόσο δύσκολο και προχωρημένο επίπεδο, ούτε ο Κοζέρ είναι αυτό που λέμε καθαρόαιμος πόιντ γκαρντ.

Πάμε παρακάτω. Στοιχείο Ταβάρες. Ο πύργος της ομάδας του Λάσο στα ματς της προηγούμενης χρονιάς δεν είχε κάποιον να τον κοιτάξει στα μάτια. Έστηνε πάρτι με όλους τους τρόπους κάτω από το καλάθι των πρασίνων και ήταν πολύ εύκολο για τους συμπαίκτες του να ακουμπούν τη μπάλα στο ζωγραφιστό στην επίθεση και πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους του να πλησιάσουν στην άμυνα μέσα στη ρακέτα.

Φέτος υπάρχει αντίπαλον δέος και ονομάζεται Παπαγιάννης. Ο νεαρός σέντερ με την έλευση του Ρικ Πίτινο αναβαθμίστηκε και εξελίχθηκε σε μεγάλο εργαλείο στα χέρια του Αμερικανού κόουτς.

Ο Έλληνας ψηλός έχει και το μπόι και τη σωματοδομή να τον αντιμετωπίσει οπότε και εδώ τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί. Τέλος το τριφύλλι επί ημερών Πιτίνο παίζει πολύ πιο ορθολογικά.

Παίζει ισορροπημένα μακριά και κοντά στο καλάθι, δεν παίρνει τόσα πολλά σουτ τριών πόντων και στην άμυνα δείχνει πιο προσηλωμένος κόβοντας τις πολλές αλλαγές. Συμπέρασμα; Παρόλο που φέτος δεν έχει το πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει την πρόκριση και να βρεθεί στη γιορτή της Euroleague για πρώτη φορά από το 2012 και την Κωνσταντινούπολη…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ