Παναθηναϊκός: Το απαραίτητο… ξεσκαρτάρισμα και η πρώτη μεγάλη βραδιά της Μαδρίτης

Παναθηναϊκός: Το απαραίτητο… ξεσκαρτάρισμα και η πρώτη μεγάλη βραδιά της Μαδρίτης

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάει στην επόμενη μέρα με... υπερβάσεις και να ψήσει τον κόσμο του πως μπορεί να επιστρέψει. Έναν κόσμο που έχει πειστεί πως η μπασκετική ομάδα μπορεί απόψε να κάνει ένα μεγάλο διπλό.

Χρειάζεται να περάσει καιρός για να ξεπεράσει όλος ο οργανισμός Παναθηναϊκός όλα όσα συνέβησαν από το ματς με τον ΟΦΗ και έπειτα. Ο Δώνης για πρώτη φορά δε μίλησε στους παίκτες, κάτι που φανερώνει τον εκνευρισμό του για την εικόνα τους, ο κόσμος ξεσηκώθηκε, ο Νταμπίζας έδωσε συνέντευξη Τύπου εκτάκτως, η θύρα 13 έβγαλε μια πολύ επιθετική ανακοίνωση που τούτη τη φορά άγγιξε και τον Δώνη και τον Νταμπίζα.

Προφανώς και η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Και ευτυχώς που ο Παναθηναϊκός δε δίνει τώρα εντός έδρας ματς και θα το κάνει μετά το Πάσχα, που θα είναι και το τελευταίο της σεζόν. Μια σεζόν που δε θα κλείσει με καλό τρόπο, όχι γιατί ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά απέτυχε.

Αν δούμε τους βαθμούς που έχει κερδίσει στο γήπεδο και τη γενικότερη εικόνα του στο σύνολο της χρονιάς, η σεζόν κύλησε καλύτερα από πέρσι. Κι αν δεν υπήρχαν οι τιμωρίες θα είχαμε ακόμα ενδιαφέρον βαθμολογικό.

Όμως η εικόνα στο δεύτερο γύρο, οι συνεχόμενες ήττες, ο τρόπος που έγιναν όλα όσα έγιναν με τον ΟΦΗ και τα όσα ακολούθησαν, φέρνουν ξανά πάνω από την ομάδα ένα τεράστιο σύννεφο γκρίνιας, εσωστρέφειας και μιζέριας. Και στέλνουν τον Παναθηναϊκό σε ένα καλοκαίρι που θα είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει και πάλι από το σημείο… μηδέν.

Ένα καλοκαίρι, όμως, που θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον όσον αφορά τις αλλαγές που θα προκύψουν στην ομάδα σε επίπεδο ρόστερ. Το ξεσκαρτάρισμα είναι απαραίτητο. Υπάρχουν παίκτες που μέσα στη σεζόν έδειξαν πως δεν μπορούν να σταθούν στον Παναθηναϊκό. Πως δεν μπορούν να αντέξουν ούτε τις… λιγότερες δυνατές απαιτήσεις.

Η διοίκηση οφείλει να ακούσει τα «θέλω» του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, να τους αποζημιώσει και να πάρει άλλους στη θέση τους. Δεν αρκεί να πληρώνεις μονάχα για να κλείνεις «τρύπες». Η ομάδα την επόμενη σεζόν πρέπει να φανεί πιο ανταγωνιστική, πιο έτοιμη και περισσότερο «ψημένη». Και να θέσει πιο υψηλούς στόχους. Το Κύπελλο είναι ένας απ’ αυτούς. Ο δυσκολότερος, όμως, είναι να πείσει και πάλι το κοινό του πως αξίζει στήριξης.

Ένα κοινό το οποίο έχει πείσει για τα καλά ο Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο, που μας έχει κάνει να ανυπομονούμε να φτάσει το βράδυ και να δούμε την πρώτη μάχη στη Μαδρίτη. Είναι πολύ μεγάλη βραδιά η σημερινή, όπως θα είναι και η επόμενη της Παρασκευής.

Μπορεί οι περισσότεροι να λένε πως το μυστικό σε τέτοιες σειρές είναι το πρώτο παιχνίδι, αλλά η ιστορία έχει δείξει πως όλα είναι το ίδιο σημαντικά. Αν ξέρεις πως να εκμεταλλευτείς την έδρα σου, τότε σου αρκεί ένα μπρέικ όποτε κι αν έρθει. Είτε στο πρώτο, είτε στο δεύτερο, είτε στο πέμπτο.

Ο Παναθηναϊκός σου δίνει την εντύπωση πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Ρεάλ και να γυρίσει στην Αθήνα με ένα τουλάχιστον διπλό. Κι αυτό κάνει την προσμονή ακόμα μεγαλύτερη. Οι μέρες θυμίζουν έντονα εκείνες πριν το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, 8 χρόνια πριν, όταν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αλλά σε «έψηνε» πως θα τα καταφέρει. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ