Μοιάζει με επίδειξη δύναμης

Μοιάζει με επίδειξη δύναμης

Τι κατάφερε χθες η ΑΕΚ στην Λίγκα, τι κερδίζει η ίδια και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ σημαντική για την ΑΕΚ και την θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ «διαφημίζει» ότι ελέγχει τα πάντα και άπαντες λειτουργούν κάτω από την σκέπη του, η Ενωση πήρε μια πολύ σημαντική «μάχη» στον «πόλεμο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ποδοσφαιρικό στέλεχος που λέγεται Μηνάς Λυσάνδρου με τη δυναμική του κλαμπ της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο πλάι του, κέρδισε τον ΠΑΟΚ κατά κράτος. Κέρδισε τον γιο του Βασίλη Γκαγκάτση που με ύφος χιλίων καρδιναλίων τα τελευταία χρόνια παίζει το ρόλο του αντι-χαλίφη για λογαριασμό του Ιβάν Σαββίδη. Και αυτό το πλήρωσε χθες.

Η ΑΕΚ χωρίς συμμαχίες, χωρίς κρυφές συναντήσεις, χωρίς ανταλλαγές, κατάφερε και πήρε την προεδρία της Super League που σημαίνει και θέση αντιπροέδρου στην ΕΠΟ. Σε αυτά προσθέστε ότι ελέγχει και την ψήφο της FootballLeague. Και όλα αυτά τα ελέγχει, όχι με σκοπό να δημιουργεί μια νέα χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά για να μην δημιουργηθεί από άλλους και να μπουν οι βάσεις για τη βελτίωση του προϊόντος. Αυτό που πλέον έχει απαξιωθεί από όλους, οι φράσεις και οι καυγάδες στην Λίγκα μοιάζουν πεζοδρομίου και χαρακτηριστικότερη στάση «υπαλλήλου» ήταν αυτή του Γιώργου Σπανού που δεν τιμά την θέση του, το όνομα του και την εικόνα της ομάδας του φέτος που είναι εξαιρετική. Ο πρώτος… δικηγόρος του Μάκη Γκαγκάτση ήταν, μην και τον κακοκαρδίσουν. Σε όλο αυτό το σαθρό ποδοσφαιρικό σκηνικό που έχει στηθεί η ΑΕΚ δίχως συμμαχίες, κατάφερε να κερδίσει την θετική ψήφο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Το γιατί ας το εξηγήσουν οι ίδιοι. Η ΑΕΚ δεν έκανε κάποια συναλλαγή μαζί τους.

Το σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι στην προεδρία της Λίγκας μπαίνει ένας 40χρονος, που έχει παίξει μπάλα, έχει γνώσεις τεχνοκράτη, είναι ενωτικός, έχει ιδέες και μπορεί να βοηθήσει τη διοργανώτρια αρχή να πάει ένα βήμα παρακάτω. Αυτά είναι τα σημαντικά που πρέπει να κρατήσει ο Ελληνας φίλαθλος. Ο οπαδός της ΑΕΚ μπορεί να νιώθει άνετα ξανά ότι η ΑΕΚ ανέκτησε την θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χωρίς λεφτά, ανταλλαγές και τραμπουκισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ