Σε… παράνοια

Σε… παράνοια

Η επικαιρότητα «τρέχει» γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον γνωστό τρόπο (παράνοια). Και δεν αφήνει μικρές λεπτομέρειες να χαλάσουν… όμορφες ιστορίες!

Λοιπόν για να… οργανωθούμε λιγάκι μιας και προέκυψαν μαζεμένα:

1) Κατά τον επίσημο Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός είναι «κατ’ επάγγελμα χάρτινος νικητής» διότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν ενστερνίστηκε το «σκεπτικό» του πρωτοδίκη Χριστόφορου Μάρκου. Εκείνο που εξηγούσε πως αν δεν εντοπιστεί βόμβα στις κερκίδες, οι διαιτητές δεν πρέπει να διακόπτουν ματς. Και στο ΟΑΚΑ, βόμβα δεν εντοπίστηκε.

2) Ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της Σούπερ Λιγκ, καθώς η υποψηφιότητα του «ανάγκασε» το ΠΟΚ να ενωθεί για να… σταματήσει τον ΠΑΟΚ. Τρομοκράτησε το αθηναϊκό κατεστημένο, αυτή η υποψηφιότητα. Και κάπως έτσι έπεσαν οι μάσκες…

3) Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή κατά του βουλεύματος για τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 άτομα. Κατόπιν αυτού, οι κατηγορούμενοι για τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο παραπέμπονται οριστικά σε δίκη. Ανάμεσα τους ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

4) Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης, σε συνέντευξη του σε αθλητικό ραδιόφωνο (!) της πόλης δήλωσε προσβεβλημένος. Όχι φυσικά για όσα έγιναν στην Τούμπα πριν από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλά γιατί σε μια ιδιωτική συζήτηση (εντός του συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ) ο Κώστας Καραπαπάς επιτέθηκε φραστικά στον Μάκη Γκαγκάτση. Και ανάμεσα στα όσα φέρεται να του είπε, ήταν και ότι «Εδώ δεν είναι οι αστυνομικοί υπάλληλοι σου, όπως στη Θεσσαλονίκη».

Αυτή είναι η επικαιρότητα, το τελευταίο 24ώρο γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να παρατηρήσει πως παραδόξως, από όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες ιστορίες λείπουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Παραλείψεις από εκείνες που ίσως να άλλαζαν και την «ατζέντα».

Για παράδειγμα:

1) Το ματς στο ΟΑΚΑ δεν το διέκοψε ο Ολυμπιακός, αλλά ένας διεθνής Γερμανός διαιτητής, ο Φριτς. Οι Ερυθρόλευκοι προηγούνταν 1-0, και αγωνίζονταν κανονικά παρότι στο 4΄ο πάγκος τους δέχτηκε μια πρωτοφανή επίθεση από πρόσωπα με διαπιστεύσεις (!). Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό μάλιστα (επίσημη καταγγελία), κάποιος εκ των επιτιθέμενων κρατούσε μαχαίρι! Στο μεταξύ η πρωτόδικη απόφαση από το πειθαρχικό της Σούπερ Λιγκ (που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη συνέχιση του ματς) δεν χλευάστηκε μόνο τα ΜΜΕ, αλλά κατέπεσε από τα ίδια γεγονότα. Εκείνα που έφεραν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Γιατί λοιπόν ο Παναθηναϊκός –που αρνούνταν να γίνει χρήση βίντεο της αστυνομίας- τα έβαλε με τον Ολυμπιακό, έπειτα από την απόφαση αυτή; Η ανάγκη το έφερε. Πολύ το «κράξιμο» από την Κυριακή και έπειτα. Μετά το 1-3 από τον ΟΦΗ. Κάποιος θα έπρεπε να ρίξει τη μπάλα στην… εξέδρα! Αρκεί να μην τη μπέρδευε ο πρωτοδίκης Μάρκου με… βόμβα!

2) Νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ είναι ο Μηνάς Λυσάνδρου και όχι ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος και ουσιαστικά έφερε την πρώτη «ήττα» της εποχής Ιβάν, στα πράγματα του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ βέβαια κινητοποιήθηκε στο φινάλε της διαδικασίας φοβούμενος ότι μια ενδεχόμενη νίκη της ΑΕΚ στον συνεταιρισμό, θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ε.Ε της ΕΠΟ. Αν το είχε προετοιμάσει καλύτερα, ποιος ξέρει το αποτέλεσμα. Σημειωτέο επίσης πως ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι ο γιος του Βασίλη Γκαγκάτση. Του διευθύνοντος συμβούλου της Σούπερ Λιγκ, που παρανόμως μένει στη θέση του (με τις πλάτες της Κυβέρνησης) έπειτα από την καταδίκη του σε 5ετή κάθειρξη, για απιστία σε βάρος του ποδόσφαιρου μέσω του σκανδάλου της Κάρτας Υγείας. Προφανώς μόνο ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να σκέφτηκε τη σχέση Βασίλη και Μάκη Γκαγκάτση. Ή μήπως τη… σκέφτηκε;

3) Κατά διαβολική σύμπτωση η ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου να πάει σε «δίκη» τους 28 κατηγορούμενους για τους «στημένους αγώνες» στο ποδόσφαιρο, άρα και του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέκυψε την ημέρα της παρουσίασης του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Υπουργού Παππά; Επιχειρούν με κάθε πιθανό τρόπο να διατηρήσουν τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού σε «δικαστική ομηρία» καθώς είναι ο μόνος που δεν επέτρεψε στην Κυβέρνηση, να πατήσει πόδι στην ομάδα του (ο μόνος όμως!); Αποκλείεται. Σε λίγο θα μας πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μνημόνιο, και άλλαξε αποτέλεσμα σε δημοψήφισμα. Ήμαρτον πια με τις υπερβολές

4) Συνηθίζεται ένας αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων να φιλοξενείται σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. Πολλώ δε μάλλον, όταν σε μια συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ φιλονικούν δύο παράγοντες, για γεγονότα που έγιναν προ διμήνου. Η παρέμβαση του, είναι καταλυτική. Κάτι σαν το VAR που πέταξε τη Σίτι του Πεπ, εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Ο συγκεκριμένος βέβαια δεν ρωτήθηκε ας πούμε για το πώς εκείνο το -αλήστου μνήμης- βράδυ του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο οπλοφορούντας Ιβάν Σαββίδης, διέφυγε τη σύλληψη. Πως δεν εντοπίστηκε ούτε κατά την αυτόφωρη διαδικασία που ακολούθησε. Ρωτήθηκε για την άποψη του Καραπαπά. Ε, λογικό ήταν να εκνευριστεί ο άνθρωπος.  Ότι χθες το απόγευμα ο Γιώργος Σαββίδης υποστήριξε στα social media ότι «Ο τρόπος που με σέβονται σε άλλα γήπεδα, θα είναι ο ίδιος που θα έχουμε και στην Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον στην Τούμπα…» δείχνει αν μη τι άλλο, ότι η Αστυνομία στην Τούμπα έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Έλα ντε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ