Παναθηναϊκός: Εδειξε ότι μπορεί

Παναθηναϊκός: Εδειξε ότι μπορεί

Εχασε τη μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, αλλά έκανε δήλωση στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης ότι δεν θα παραδοθεί αμαχητί.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το «μπρέικ» μέσα στη Μαδρίτη και πλέον είναι πίσω στις νίκες με 1-0. Η Ρεάλ κατάφερε να βάλει το… πρώτο γκολ στη σειρά και να επιβιώσει μετά από μια απίστευτη «σκυλομαχία» χωρίς να πλησιάσει τα αγωνιστικά της στάνταρντ έχοντας τα μεγάλα ατού της σε κακή βραδιά.

Κι όμως οι πράσινοι έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Πως δεν έχουν τεράστια απόσταση από τους Μαδριλένους και αυτό θα πρέπει να κρατήσουν από την προσπάθεια της Τετάρτης.

Το παιχνίδι περιστράφηκε γύρω από έναν παίκτη ουσιαστικά: Τον Νικ Καλάθη. Οσο ο ελληνοαμερικανός ήταν εκτός ματς, η Ρεάλ είχε καταφέρει να επιβάλει απόλυτα το παιχνίδι της και να πηγαίνει εκεί που ήθελε αυτή τον αντίπαλό της.

Ο Τέϊλορ έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, πιέζοντάς τον από την αρχή και αναγκάζοντάς τον να πασάρει τη μπάλα, αντί να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Την ίδια στιγμή του έδινε προκλητικά το σουτ επιλέγοντας το πλάνο σχεδόν όλων των προπονητών που παίζουν αντίπαλοι με τον Καλάθη. Ο Λάσο «έπαιξε» με το μυαλό του και δικαιώθηκε, αφού ο Νικ επέμενε να δοκιμάζει και να αστοχεί.

Παρόλα αυτά η εξαιρετική παρουσία του Βουγιούκα προκάλεσε σημαντική ζημιά στη Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός έμενε μέσα στο ματς. Χρειάστηκε βέβαια ένα δίλεπτο στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου για να φτάσει η διαφορά στους 14 πόντους και να φανεί ξεκάθαρα πως οι Ισπανοί έψαχναν μια… χαραμάδα στο μυαλό των αντιπάλων τους για να τους βάλουν από κάτω.

Όπως έγινε στο τέλος, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να είναι καταπληκτικός, βάζοντας τα σουτ, πήγε να κάνει το μεγάλο ριφιφί. Εκεί όμως οι πράσινοι έχασαν τον προσανατολισμό τους. Μηχανικά επέστρεψαν στο μπάσκετ του Δεκεμβρίου, παρακολουθώντας οι τέσσερις τον έναν να κάνει προσπάθειες. Είτε ο Καλάθης, είτε ο Λάνγκφορντ πάσχιζαν να φτάσουν στο καλάθι με τους υπόλοιπους «καρφωμένους» στο παρκέ και να περιμένουν τον έναν να κάνει τη δουλειά. Φυσικά και έγιναν… ομορφιές με τον Ντιφαλά να ανεβάζει σφυγμούς μόλις το σκορ έγινε 66-72 και να ανακαλύπτει διάφορα, να μην βλέπει άλλα.
Οι μικρές αυτές λεπτομέρειες που «αποφασίζουν» όταν ένα παιχνίδι πάει στον πόντο…

Στον Παναθηναϊκό ωστόσο δεν θα πρέπει να μείνουν μόνο εκεί. Να μην επιτρέψουν στους παίκτες να σκεφτούν πως έχασαν μόνο από τη διαιτησία και όλα τα υπόλοιπα έγιναν σωστά. Διότι ασφαλώς και έγιναν λάθη ατομικά.

Η Ρεάλ έχει κάνει το 1-0, ξέρει πως γλίτωσε το πλεονέκτημα στο παρά ένα και πως θα πρέπει να παρουσιαστεί καλύτερα. Τα πλέι οφ είναι μια διαδικασία διαχείρισης συναισθημάτων και η ικανότητα των ομάδων να «καθαρίζουν» το μυαλό τους από όλα όσα έχουν γίνει, θα παίξει σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ