Σαν μοναχός στο Θιβέτ

Σαν μοναχός στο Θιβέτ

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει την αυτοκυριαρχία του σε κάθε δυσκολία που θα συναντήσει απόψε κόντρα στη Ρεάλ.

Ο Παναθηναϊκός έχει απόψε τη δεύτερή του ευκαιρία να κάνει το «μπρέικ» και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης όλα θα είναι ίδια και… συνάμα διαφορετικά, διότι η αποψινή αναμέτρηση θα έχει τελείως άλλη δομή και παραμέτρους.

Μπορεί οι τακτικές και οι παίκτες να μην αλλάξουν δραματικά, αλλά οι δυο προπονητές είναι δεδομένο πως θα επιδιώξουν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους. Ο μεν Λάσο για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του η οποία στο πρώτο ματς έμεινε πολύ κάτω από τον μέσο όρο της επίθεσής της, ο δε Πιτίνο για να βρει τον τρόπο και να μην «κολλήσουν» ξανά οι παίκτες του στο τέλος.

Ο Ιταλοαμερικανός ξέρει πολύ καλά πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει πολύ πιο συγκεντρωμένα, να μην κάνει εύκολα το λάθος και κυρίως να είναι πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια.

Κι αυτό διότι κάθε κατοχή μπάλας, κάθε ριμπάουντ, κάθε λάθος ίσως κοστίσει διπλά. Είναι σαφές πως οι Ισπανοί θα επιδιώξουν να ανεβάσουν το ρυθμό, να ανοίξουν την άμυνα και να υποχρεώσουν τον Παναθηναϊκό να χαλάσει τις αποστάσεις του.

Ο Καλάθης και πάλι θα είναι ο «άνθρωπος του ματς» και ο Πιτίνο θα πρέπει να βρει παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο και θα δώσουν αξιόπιστες λύσεις. Αλλωστε ο Λάσο το κατάφερε με τους Κοζέρ και Τέιλορ, οι οποίοι σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα «πλήγωσαν» τον Παναθηναϊκό.

Πάνω από όλα οι πράσινοι πρέπει να κρατήσουν το μυαλό τους και την αυτοκυριαρχία τους σε οποιαδήποτε στιγμή στην οποία θα τα βρουν δύσκολα και θα είναι αρκετές αυτές οι στιγμές απόψε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ