Μεταγραφές; Γκιγιέρμε και Ποντένσε!

Μεταγραφές; Γκιγιέρμε και Ποντένσε!

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει τη συνταγή για τις κινήσεις του το επόμενο καλοκαίρι…

Καθόλου απλό δεν είναι αυτό που επιχείρησε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι. Να φτιάξεις ομάδα από το μηδέν; Σκέτη τρέλα. Εκτός κι αν έχεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου και μπορείς να διαλέξεις και παίκτες και προπονητή.

Ξεκίνησε από τον πάγκο του ο Ολυμπιακός και βρήκε τον Πέδρο Μαρτίνς. Ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή. Σχεδόν πέτυχε διάνα, για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από καιρό είχε το όνομά του στην ατζέντα του και μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες τον έφερε χωρίς δεύτερη σκέψη στον Πειραιά. Και τον έφερε από νωρίς, γιατί κι αυτό έπαιξε το ρόλο του.

Από κει και πέρα συγκροτήθηκε το ρόστερ. Από τους προηγούμενους έμειναν μόνον τέσσερις. Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Σισέ και Κούτρης. Άξιοι όλοι τους και το απέδειξαν στην εφετινή διαδρομή. Στη συνέχεια αποκτήθηκαν άλλοι… 20, οι περισσότεροι από τους οποίους ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις.

Θα σταθούμε όμως ιδιαίτερα σε δύο περιπτώσεις. Σε αυτές του Γκιγιέρμε και του Ποντένσε.  Θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι αποτέλεσαν τους καλύτερους «πρωτοεμφανιζόμενους» στον Ολυμπιακό. Όχι τυχαία βέβαια, αφού ο Βραζιλιάνος προερχόταν από την Λα Κορούνια και ο Πορτογάλος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Υπήρχαν δηλαδή οι «εγγυήσεις» όταν απέκτησε παίκτες από τέτοια βιτρίνα και έχουμε την άποψη ότι αυτοί οι δύο θα πρέπει να αποτελέσουν και τον «οδηγό» για τους ερυθρόλευκους στο επόμενο σαφάρι, αν και τούτη τη φορά δεν είναι απαραίτητο να γίνουν τόσες πολλές προσθήκες, αφού η ομάδα διαθέτει πλέον τη βάση που είναι και ιδιαίτερα ισχυρή.

Οι ξένοι παίκτες θα πρέπει να σου δίνουν το κάτι παραπάνω. Ο Γκιγιέρμε και ο Ποντένσε το έδωσαν σε δύο θέσεις όπου η ομάδα είχε μεγάλη ανάγκη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στις άκρες της επίθεσης.  Ο Βραζιλιάνος αρχίζει να κάνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ξεχνούν τον Μιλιβόγεβιτς, αν και δεν θα πρέπει να αδικήσουμε τον Ρομαό που επίσης ήταν μία αξιόπιστη επιλογή.

Και ο «μίνι» προσφέρει τεράστια βοήθεια στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να διασπά τις κλειστές άμυνες, αφού αν δεν δημιουργήσεις ρήγματα από τα άκρα, τότε το πιο πιθανό είναι να πέφτεις πάνω σε τοίχο. Μπορεί να μην έχει τα άριστα τελειώματα, όμως δίνει συνέχεια φάσεις στους συμπαίκτες του, ενώ βγάζει εκτός παιχνιδιού παραπάνω από έναν αντίπαλο στις περισσότερες προσπάθειες που επιχειρεί.

Δύο τρεις ακόμη σαν κι αυτούς να φέρει ο Ολυμπιακός και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο.  Κι από τη στιγμή που ξέρει πια τη συνταγή τώρα θα έχει πιο πολλές πιθανότητες επιτυχίας στις επόμενες επιλογές του.  Βεβαίως και είναι αξιοπρόσεχτες και οι «ανακαλύψεις» τύπου Καμαρά όμως οι Γκγιέρμε και Ποντένσε είναι επιλογές που σου αλλάζουν επίπεδο.

Τον Καμαρά ή και τον Μεριά τους ανέδειξε ο Ολυμπιακός, ενώ ο Γκιγιέρμε και ο Ποντένσε είναι αυτοί που ανέδειξαν την υπόλοιπη ομάδα. Αυτή είναι και η σημαντική διαφορά….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ