Euroleague: Το δύσκολο έγινε δυσκολότερο

Euroleague: Το δύσκολο έγινε δυσκολότερο

Το… μπασκετικό φαινόμενο της πεταλούδας μοιάζει να απειλεί περισσότερο από τη Ρεάλ τον Παναθηναϊκό στη μεταξύ τους κόντρα στα playoffs της Euroleague!

Μπορεί το… πέταγμα μιας πεταλούδας στη Μόσχα, ή το θρόισμα του αέρα στην Κωνσταντινούπολη, να διαταράξει την ισορροπία στη Μαδρίτη; Το «φαινόμενο της πεταλούδας» τείνει να βρει μπασκετική έκφραση στα φετινά πλέι οφ και να καταστήσει δυσκολότερη την εξ ορισμού δύσκολη αποστολή του Παναθηναϊκού. Κι επειδή τίποτα δεν είναι… υπερφυσικό, ας εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Είναι άγραφος νόμος στο μπάσκετ ότι ο θρίαμβος της Τρίτης μπορεί να οδηγήσει σε επική ανατροπή την Πέμπτη. Αφενός γιατί οι νικητές (απο)λαμβάνουν λάθος μηνύματα, αφετέρου γιατί οι ηττημένοι καταπίνουν την (αθλητική) ντροπή τους και πεισμώνουν. Οι φίλοι του Ολυμπιακού δύσκολα θα ξεχάσουν το… κάζο από τη Σιένα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού θυμούνται την περσινή αντίδραση της Ρεάλ…

Ήρθε η σειρά της ΤΣΣΚΑ και της Φενέρμπαχτσε να συνειδητοποιήσουν ότι το «take no prisoners» δεν είναι κατ’ ανάγκη θετική εξέλιξη, όταν συμβεί στο ξεκίνημα της σειράς των πλέι οφ. Αίφνης τα δύο φαβορί βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά μάλλον είναι αδαής όποιος πιστέψει ότι απώλεσαν και την ιδιότητα του φαβορί, απέναντι σε Μπασκόνια και Ζαλγκίρις, αντίστοιχα. Μόνο που τώρα πρέπει να το αποδείξουν σε… αφιλόξενο περιβάλλον.

Αλλά πώς μπορεί να επηρεάσει το «break» των άλλων τον Παναθηναϊκό; Οι «πράσινοι» έφεραν σε οριακό σημείο το πρώτο ματς (εντέλει ξέφυγε η νίκη μέσα από τα χέρια τους). Το πρώτο καμπανάκι ήχησε για τους παίκτες του Λάσο. Οι ήττες Ρώσων και Τούρκων ήταν το δεύτερο καμπανάκι, γεγονός που σημαίνει ότι η παρέα του Πιτίνο δεν μπορεί να ελπίζει σε… χαλαρή εμφάνιση των αντιπάλων.

Πλέον οι ήττες των άλλων δύο είναι οδηγός για τη Ρεάλ, που μπορεί να πετύχει κάτι εξ ορισμού δύσκολο και κερδοφόρο: Να μάθει από τα λάθη των άλλων, δίχως να… πάθει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι από χέρι χαμένος, το αντίθετο έδειξε στην πρώτη συνάντηση ότι έχει τύχη. Απλά, μετά τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων, το θηρίο όχι μόνο δεν θα κοιμάται, αλλά θα έχει όλες τις αισθήσεις σε υπερδιέγερση.

Για τους λάτρεις του… σκληρού ροκ, το δόγμα «αν θες να σκοτώσεις το θεριό, να μπεις στη φωλιά του και να του ξεριζώσεις την καρδιά» είναι αυτό που υποχρεωτικά πρέπει να ακολουθήσει το «τριφύλλι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ