Για να μην γίνει ο Νταμπίζας, ο νέος Κωνσταντίνου…

Για να μην γίνει ο Νταμπίζας, ο νέος Κωνσταντίνου…

Συνέβη λοιπόν το εξής παράδοξο: Ο Αλαφούζος σταμάτησε να πληρώνει και αφού η ομάδα πήγε να ξεψυχήσει και τιμωρήθηκε με τους μείον έξι βαθμούς, αυτό γύρισε το κουμπί και άρχισε να πληρώνει. Αυτός που δεν πλήρωνε άρχισε να πληρώνει!

To κείμενο που ακολουθεί δεν έχει πρόθεση να κρίνει αποφάσεις της αθλητικής Δικαιοσύνης. Από την στιγμή που δεχτήκαμε ότι η λύση είναι η τοποθέτηση εν ενεργεία δικαστών στα πειθαρχικά όργανα καλό είναι να περιορίσουμε τις κορώνες.

Από την αρχή είχα την άποψη ότι το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε παρά να διακοπεί από τον διαιτητή και από την στιγμή που διακόπηκε η τιμωρία των γηπεδούχων ήταν δεδομένη. Η ουσία είναι αλλού. Ότι η ομάδα του Παναθηναϊκό στερήθηκε φέτος έντεκα βαθμούς που τους κέρδισε με την προσπάθεια και την αξία της μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα θα έπαιζε στην Ευρώπη και με τα επιπλέον έσοδα από την συμμετοχή της θα μπορούσε κάλλιστα να κινηθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια στις μεταγραφές και να ενισχυθεί.

Η τραγική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να σταματήσει τις πληρωμές λίγο έλλειψε να ρίξει τον Παναθηναϊκό στην Φούτμπολ Λιγκ και τελικά της στοίχισε μείον έξι βαθμούς. Συνέβη λοιπόν το εξής παράδοξο: Ο Αλαφούζος σταμάτησε να πληρώνει και αφού η ομάδα πήγε να ξεψυχήσει και τιμωρήθηκε με τους μείον έξι βαθμούς, αυτό γύρισε το κουμπί και άρχισε να πληρώνει. Αυτός που δεν πλήρωνε άρχισε να πληρώνει! Μήπως με την τακτική του γλίτωσε μέρος των χρεών. Όχι. Ούτε ευρώ. Στα μάτια όλων και ειδικών των οπαδών μοιάζει σχιζοφρενικό!  Θα έβγαζε νόημα αν σηκωνόταν να φύγει. Αν την άλλη μέρα το πρωί βρισκόταν κάποιος με φουσκωμένο πορτοφόλι, ερχόταν και αναλάμβανε την ΠΑΕ και τα χρέη της.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε με εξαίρεση έναν φαντομά από την Ταϊλάνδη που (μας) τον περιφέρανε κοντά ένα χρόνο μέχρι να εξαφανιστεί όπως εμφανίστηκε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός που πληρώνει,  με όποιο τρόπο κι αν το κάνει, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Δικά του είναι τα λεφτά κι όπως θέλει τα διαθέτει. Ο Παναθηναϊκός που υποφέρει και διασύρεται δεν είναι δικός του. Τον αποτελούν όσοι τον αγαπούν και τον ακολουθούν στην πολυκύμαντη διαδρομή του. Υπό την έννοια αυτή δεν έχει κανείς τον δικαίωμα να τον ποδοπατάει και να τον προσφέρει για να ασελγούν πάνω του. Ενας κρυπτόμενος ιδιοκτήτης που δεν εξηγεί τίποτα δεν λογοδοτεί πουθενά και δεν εμφανίζεται πουθενά.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με μια ακόμα τιμωρία αφαίρεσης βαθμών και φυσικά δεν λύνεται με κορδακισμούς περί «χάρτινων» νικητών και άλλα τέτοια με την ελπίδα να μασήσουν οι οπαδοί της ομάδας. Αυτά δεν πιάνουν. Εκείνο που απαιτείται είναι ανάληψη ευθύνης και καθαρές κουβέντες για το μέλλον του τριφυλλιού. Αυτές οι κουβέντες και να βγουν από το στόμα του Νταμπίζα δεν θα έχουν νόημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ