Απαράδεκτη νοοτροπία με ευθύνες παικτών και πάγκου

Απαράδεκτη νοοτροπία με ευθύνες παικτών και πάγκου

Το «χαστούκι» από τη Λάρισα ήταν ηχηρό για την ΑΕΚ, που πρέπει να σοβαρευτεί και να «ξυπνήσει», για να πετύχει το μίνιμουμ: την κατάκτηση του κυπέλλου και την εξασφάλιση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Από πού να το πιάσει κανείς και που να το αφήσει  αναφορικά με όσα έκανε και κυρίως… δεν έκανε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Η Ένωση ήταν σε άλλο γήπεδο, με τους παίκτες της να δείχνουν χωρίς κίνητρο και εμπνεύσεις, «εγκλωβισμένοι» στην αμυντικογενή τακτική της Λάρισας. Που ήρθε στο ΟΑΚΑ όπως… αναμενόταν, ωστόσο κατάφερε να αιφνιδιάσει την Ένωση!

Οι Κιτρινόμαυροι παρατάχθηκαν με ένα σχήμα… μπερδεμένο, με τις πολλές αλλαγές στην τακτική και τα πρόσωπα από μεριάς Χιμένεθ, να μην τον δικαιώνουν. Ο Ισπανός τεχνικός επανέφερε το 3-5-2, έβαλε τον Κλωναρίδη σε ρόλο αριστερού μπακ, τον Σβάρνα στα στόπερ και τον Μπογέ δίπλα στον Πόνσε.

Από τις παραπάνω κινήσεις δεν υπάρχει κάποια που να «βγήκε», ενώ οι διορθωτικές επιλογές του δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα. Η ΑΕΚ απειλούσε μόνο με σέντρες, με το οξύμωρο της υπόθεσης να είναι πως στην περιοχή της Λάρισας δεν έβαζε περισσότερους από δύο, άντε τρεις παίκτες!

Η ΑΕΚ δέχθηκε χθες ένα γερό «χαστούκι». Ένα ηχηρό μήνυμα προς πρέπει να ξυπνήσει! Με αυτή την εικόνα όχι απλά δεν έχει τύχη σε έναν τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, αλλά αμφιβάλω αν θα είναι σε θέση να φτάσει και εκεί! Η χρονιά είναι σίγουρα απογοητευτική και το κύπελλο δεν μπορεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Όμως είναι υποχρέωση της ΑΕΚ να το κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις της. Και κυρίως, με ένα πρόσωπο που δεν θα προκαλεί τα συναισθήματα που έφερε στον κόσμο της το χθεσινό. Που ήταν τουλάχιστον απαράδεκτο!

Η ΑΕΚ κατάφερε –διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να κάνει ξανά ανοικτή την 3η θέση του πρωταθλήματος. Με την ήττα από τη Λάρισα η νίκη επί του Λεβαδειακού την τελευταία αγωνιστική είναι απαραίτητη, καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα και ταυτόχρονη νίκη του Ατρόμητου, η Ένωση θα βρεθεί 4η!

Το ότι η ΑΕΚ στο ματς απέναντι στη Λάρισα παρουσιάστηκε χωρίς κίνητρο, δεν μπορεί να μην «ακουμπά» και τον πάγκο της. Πέρα από τις ανορθογραφίες που υπήρχαν στο αγωνιστικό σκέλος, ο Χιμένεθ φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης και για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας του. Μιας και η νοοτροπία με την οποία προσέγγισαν το ματς οι Κιτρινόμαυροι ήταν τραγική. Ανεξήγητα τραγική…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ