Ολυμπιακός: Χαφάρες που κάνουν όλες τις δουλειές

Ολυμπιακός: Χαφάρες που κάνουν όλες τις δουλειές

Η πολυτέλεια των ερυθρόλευκων να έχουν στο ρόστερ Γκιγιέρμε, Καμαρά αλλά και τον Μπουχαλάκη που βοήθησε σε πολλά παιχνίδια. Μέσοι για όλες τις δουλειές όπως αποδείχθηκε και στο ματς με την Λαμία.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Λαμία πετυχαίνοντας μιαν ακόμα νίκη, σκοράροντας αυτή την φορά τρεις φορές. Απέναντι σ’ αυτή την Λαμία δεν είναι εύκολο για καμιά ομάδα να πετύχει τρία γκολ, ειδικά μάλιστα εκτός έδρας.

Είναι λοιπόν σημαντικό να σταθεί κάποιος στο ότι οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να σκοράρουν πολλά γκολ και αυτό είναι κάτι που σίγουρα ικανοποιεί τον Πέδρο Μαρτίνς.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος σε μια τριάδα παικτών στον άξονα της μεσαίας γραμμής, που σήκωσε μεγάλο βάρος σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Και όταν λέμε σε όλη εννοούμε από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς του περασμένου καλοκαιριού με την Λουκέρνη, μέχρι σήμερα.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επισημανθεί η προσπάθεια που έχουν κάνει οι αμυντικογενείς μέσοι του Ολυμπιακού στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού, με αφορμή το γκολ που πέτυχε χθες ο Μαντί Καμαρά, ανοίγοντας το σκορ στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει τρεις αμυντικογενείες παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, που τον βοήθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο δημιουργώντας παιχνίδι όσο και πετυχαίνοντας αρκετά και σημαντικά γκολ.

Ο Γκιγιέρμε, ο Καμαρά αλλά και ο Μπουχαλάκης, έδειξαν στην διάρκεια της χρονιάς πως δεν περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Το αντίθετο μάλιστα, είχαν σημαντική συνεισφορά και στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος που δείχνει πολλά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι τρεις αμυντικοί μέσοι που προαναφέραμε είχαν αγαστή συνεργασία στην διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώνεται και φυσικά είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή, να ξέρει ότι μπορεί να περιμένει γκολ από πολλούς παίκτες της ομάδας του.

Ο Καμαρά για παράδειγμα πέτυχε πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και όταν ο αμυντικός μέσος πετυχαίνει πέντε γκολ, δεν το λες και μικρή επίδοση. Ο Γκιγιέρμε σκόραρε επίσης τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Βραζιλιάνος είχε πετύχει γκολ στην τεράστια νίκη – πρόκριση επί της Μίλαν με 3-1 στο Καραϊσκάκη.

Ο Μπουχαλάκης σκόραρε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπέρνλεϊ το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, ενώ πέτυχε και ένα γκολ στο πρωτάθλημα, αυτό με το οποίο οι πειραιώτες επικράτησαν με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο.

Σε ότι αφορά λοιπόν το πρωτάθλημα, οι τρεις αμυντικογενείς μέσοι του Ολυμπιακού έχουν πετύχει 10 γκολ κι απομένει μια αγωνιστική ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι ο Μαρτίνς περιμένει πολλά και από τους τρεις και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Είναι πάντως δεδομένο πως έγινε μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν ακόμα περισσότερο και οι κεντρικοί μέσοι στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού και ειδικά ο Γκιγιέρμε στα τελευταία παιχνίδια ήταν εντυπωσιακός.

Αυτό που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμότον  Πέδρο Μαρτίνς, για το πλάνο που έχει για τη νέα σεζόν είναι πως μπορεί να ποντάρει στο σκοράρισμα και στους αμυντικούς μέσους της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ