ΠΑΟΚ : We are the Champions…

ΠΑΟΚ : We are the Champions…

Επιτέλους ήρθε στη Θεσσαλονίκη, στην Τούμπα μετά από 34χρόνια ο Δικέφαλος είναι πρωταθλητής Ελλάδος. Πλέον, από τις 21 Απριλίου 2019 ξεκινάει η... δικτατορία του ΠΑΟΚ.

Απίστευτες, μαγικές στιγμές έζησαν οι 35.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα για να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το 3ο στην ιστορία του συλλόγου. Ο αριθμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να έχει πολλά περισσότερα αν δεν είχε να αντιμετωπίσει πολλά και δύσκολα εμπόδια στο δρόμο της όχι μόνο τώρα, αλλά από την δεκαετία του 70α.
Όσοι γνωρίζουν από Τούμπα μπορούσαν να καταλάβουν πως στο γήπεδο υπήρξαν τρεις γενναίες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Έβλεπες παππούδες με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους μαζί στο γήπεδο αγκαλιασμένοι περιμένοντας με ανυπομονησία να ξεκινήσει το παιχνίδι για να χαρούν για να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για πρώτη φορά είδαμε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να κλαίνε σαν μικρά παιδιά. Ξέσπασαν, γι’ αυτό που τους έκλεψαν πέρσι, για την πίεση που είχαν από το ξεκίνημα της χρονιάς, για τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχαν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Δημήτρη Πέλκα. Ο 25χρονος μέσος δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση παίκτη του Δικεφάλου καθώς είναι στην ομάδα από μικρό παιδί. Στην Τούμπα, την Σουρωτή γαλουχήθηκε από την ηλικία των 13 ετών. Όπως ήταν λογικό, το φινάλε της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό ήταν ιδιαίτερο για τον διεθνή ποδοσφαιριστή καθώς σφράγισε την κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος που ονειρευόταν από μικρό παιδί.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τι έγινε όταν ο Βιερίνια με ρίξει χιαστού μπήκε στη θέση του Πέλκα. Ένα γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος, μετά και το φιλί που εισέπραξε από την κόρη του, με το ζόρι κρατούσε τα δάκρυα του. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα της αγκαλιάς του Ολιβέιρα με τον Βιερίνια για αρκετή ώρα με τον πρώτο να προσπαθεί να ηρεμήσει τον αρχηγό του Δικεφάλου.

Αυτός που το ευχαριστήθηκε περισσότερο απ’ όλους ήταν ο Ιβάν Σαββίδης. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου είδε πως οι κόποι του έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο, καθώς μετά τα δύο συνεχόμενα κύπελλα ήρθε και το βαρύτιμο τρόπαιο αυτό του πρωταθλητή στην Τούμπα. Ο Σαββίδης ξόδεψε αρκετές χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει ένα εντυπωσιακό σόου για την στέψη αντάξιο της ιστορίας και του ονόματος του συλλόγου. Τα χιλιάδες βεγγαλικά και οι πυρσοί κάλυψαν τον ουρανό της Τούμπας, την ώρα που οι φίλοι του ΠΑΟΚ αποθέωναν τους παίκτες του Δικεφάλου. Υπό τους ήχους του «:We are the Champions», οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδος, σήκωσαν το τρόπαιο στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και σε μια ημερομηνία 21 Απριλίου που ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα των στρατηγών. Από σήμερα όμως στην Ελλάδα θα ξεκινήσει μια διαφορετική χούντα αυτή του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουν οι Ασπρόμαυροι και τα επόμενα χρόνια την πρωτιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ