Όταν ο κ. Σαββίδης «μπέρδεψε» την Αθήνα με τον Πειραιά…

Όταν ο κ. Σαββίδης «μπέρδεψε» την Αθήνα με τον Πειραιά…

Ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ μπορεί να έχει την εντύπωση πως η μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν την παρουσιάσει με φόντο μια υποτιθέμενη συμμαχία των τριών του Κέντρου εναντίον της ομάδας του.

«Αυτοί στην Αθήνα ενώνονται εναντίον μας» είπε σε μια αποστροφή του πανηγυρικού λόγου του ο Ιβάν Σαββίδη κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής γιορτής για την στέψη του πρωταθλητή.

Όταν απευθύνεσαι σε πλήθος ευρισκόμενο σε δικαιολογημένη έκσταση δεν οφείλεις να είσαι αναλυτικός και να καταθέτεις επιχειρήματα για να στηρίξεις τα λεγόμενά σου. Σε διαφορετική περίπτωση έχω την εντύπωση πως ο διοικητικός ηγέτης του πρωταθλητή θα ήταν σε δύσκολη θέση να βρει επιχειρήματα για να αποδείξει το ορθό των λεγομένων του.

Έδωσε έτσι, την εντύπωση ότι αυτή η αποστροφή του λόγου του ήταν απλά για να εξηγήσει γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε την ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στην Σούπερ Λίγκα, δηλαδή τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ στο πλευρό του προέδρου κ. Γραμμένου που είναι «δικός μας άνθρωπος» όπως είχε δημόσια δηλώσει ο κ. Σαββίδης.

Συμμαχία των τριών του Κέντρου κατά του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει συμμαχία του κ. Μαρινάκη με τον κ. Μελισανίδη. Ο Ολυμπιακός -όπως εννόησε καθαρά- ψήφισε τον Μηνά Λυσάνδρου προκειμένου να μην κατέβει το πόστο ο γιος του Βασίλη Γκαγκάτση, Μάκης. Όλα τα άλλα είναι εφευρέσεις για να δικαιολογηθεί μια εκλογική ήττα που φαντάζομαι ότι ενόχλησε επειδή ήταν η πρώτη.

Σε κάθε περίπτωση, η αντικειμενική παρατήρηση της κατάστασης οδηγεί στην διαπίστωση ότι μπαίνουμε σε έναν νέο αστερισμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δημιουργείται από τα πράγματα ένας νέος διπολισμός τον οποίο απαρτίζουν πλέον ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός.

Ανατρέχοντας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου από την καθιέρωση της Α Εθνικής μέχρι σήμερα δεν υπάρχει προηγούμενο. Κι άλλες φορές στο μακρινό παρελθόν ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα αλλά εκτός από τον Ολυμπιακό άλλοτε η ΑΕΚ και άλλοτε ο Παναθηναϊκός ήταν στην διεκδίκηση του τίτλου.

Δύο διεκδικητές-πρωταγωνιστές και ο ένας να είναι ο ΠΑΟΚ αποτελεί πρωτόγνωρη κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό συμβαίνει πρώτον γιατί ο ΠΑΟΚ ήρθε για να μείνει ως πρωταγωνιστής και δεύτερον γιατί η ΑΕΚ και κυρίως ο Παναθηναϊκός δεν έχουν τις προϋποθέσεις να ανασυγκροτηθούν αγωνιστικά και καλύψουν της απόσταση που τους χωρίζει από τους δυο.

Και γεωγραφικά έχει ενδιαφέρον ο νέος διπολισμός αφού με τον ΠΑΟΚ που οι πλειοψηφία των φίλων του βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα οι ομάδες της οποίας βρίσκονται για πολλά χρόνια μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο κ. Σαββίδης μπορεί να έχει την εντύπωση πως η μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν την παρουσιάσει με φόντο μια υποτιθέμενη συμμαχία των τριών του Κέντρου εναντίον της ομάδας του. Αν υπάρχει κάτι είναι η διάλυση της συμμαχίας των τριών εναντίον του Ολυμπιακού αφού πρώτα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πήραν διαδοχικά το πρωτάθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ