Έχει σημασία αν ο Φορτούνης είναι καλύτερος από τον  Μπίσεσβαρ;

Έχει σημασία αν ο Φορτούνης είναι καλύτερος από τον Μπίσεσβαρ;

Να υπάρχουν παιχνίδια στα οποία ο Φορτούνης θα βάζει το κερασάκι στην τούρτα κι όχι να είναι απαραίτητος σε κάθε παιχνίδι προκειμένου να έρθει η νίκη. Ο Μπίσεσβαρ ξεχώρισε στον ΠΑΟΚ γιατί αυτή η ανάγκη δεν τον αφορούσε. Την μοιραζόταν με άλλους.

Ωραίος παίκτης ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Αριστος στο κράτημα της μπάλας και στον τρόπο που την κρύβει για να μην του την αποσπάσει ο αντίπαλος. Στους παλιότερους θυμίζει την αντίστοιχη ικανότητα που είχε ο Τάκης Νικολούδης. Καλές, πολύ καλές και οι κοντινές πάσες του. Χάρισμα ότι μπορεί στην δεύτερη προσποίηση να βλέπει το τέρμα και να σουτάρει.

Αν και πέρασε μια δύσκολη πρώτη χρονιά στην Τούμπα, στη δεύτερη καθιερώθηκε όχι μόνο στην εντεκάδα αλλά και στη συνείδηση του κόσμου ότι αυτός είναι που καθοδηγεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου που γούσταρε τον Ελ Καντουρί και ήξερε την εκτίμηση των οπαδών στον Πέλκα είχε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Στο τέλος της ημέρας έγινε σαφές ότι ο Σουριναμέζος είναι ο παίκτης στον οποίο μπορούσε να ποντάρει για την καθοδήγηση του παιχνιδιού του πρωταθλητή.

Ο Μπίσεσβαρ, αν και πάει στον χώρο για να αμυνθεί δεν κάνει αυτή τη δουλειά με αποτελεσματικότητα. Επίσης δεν έχει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ την επίδραση που έχει στο αντίστοιχο του Ολυμπιακού ο Κώστας Φορτούνης. Αυτό όμως δεν συνιστά συγκριτικό μειονέκτημα για τον Μπίσεσβαρ. Το πρόβλημα κυρίως αφορά τον ολυμπιακό που περιμένει τις ενέργειες του διεθνούς Έλληνα χαφ ως «φως εκ φωτός’ για να δημιουργήσει και να σκοράρει.

Στον βαθμό που οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν τη νέα χρονιά να εξαρτούν την αποτελεσματικότητά τους λιγότερο από τον Φορτούνη τότε θα έχουν περισσότερες φορές τον παίκτη τους να καθαρίζει τα ματς που θα κρίνονται στην μια ενέργεια του ενός παίκτη. Ένας Φορτούνης που είναι αναγκασμένος να ασχολείται ακόμα και με τα βασικά της ανάπτυξης του παιχνιδιού της ομάδας του είναι πολύ πιθανό να παίζει «στα κόκκινα» σε όλα τα παιχνίδια σε όλα τα λεπτά των παιχνιδιών.

Στον ΠΑΟΚ τέτοια ανάγκη δεν υπήρξε διότι η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιρνε τέτοια στηρίγματα στο παιχνίδι του από παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο. Μιλώντας με αποκλειστικά αγωνιστικούς όρους, οι ερυθρόλευκοι θα πετύχουν να αποκαθηλώσουν στον πρωταθλητή στον βαθμό που θα μπορέσουν να σφραγίσουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού τους κι άλλοι ποδοσφαιριστές που θα έρχονται από τις πίσω γραμμές πλην του Φορτούνη.

Στη δεδομένη περίοδο αντικατάστασή του δεν μπορεί να γίνει. Χωρίς τον διεθνή χαφ θα χρειαστεί να σχεδιαστεί μια νένα ομάδα. Χρειάζεται όμως, να υπάρχουν παιχνίδια στα οποία ο Φορτούνης να βάζει το κερασάκι στην τούρτα κι όχι να είναι απαραίτητος σε κάθε παιχνίδι προκειμένου να έρθει η νίκη. Ο Μπίσεσβαρ ξεχώρισε στον ΠΑΟΚ γιατί αυτή η ανάγκη δεν το αφορούσε. Την μοιραζόταν με άλλους. Ο ολυμπιακός είναι μια ομάδα που διαμορφώνεται και βελτιώνεται. Οσο πιο γρήγορα καταφέρει να μοιράσει ευθύνες, τόσο πιο πολύ θα λειτουργεί υπέρ του η υπεροχή του Φορτούνη απέναντι στον Μπίσεσβαρ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ