Θέλει τελικό με κόσμο το χαρτί ή όχι;

Θέλει τελικό με κόσμο το χαρτί ή όχι;

Εκτός από τα καθήκοντα υπουργού ο λουκουμάς, αναγκάζεται να επωμιστεί το ρόλο του τουριστικού πράκτορα, ενίοτε παριστάνει και τον Τζώνη Καλημέρη.

Πέμπτη 2 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κοσμοϊστορική σύσκεψη στο γραφείο του Βασιλειάδη, ώστε να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες του τελικού κυπέλλου. Όπου λεπτομέρειες, βάλτε το αν θα γίνει ο τελικός με κόσμο ή άνευ κι αν ναι, με πόσα εισιτήρια σε κάθε πλευρά;

Μόλις εννιά μόλις μέρες πριν την παράσταση λοιπόν, θα γνωρίζουμε αν θα υπάρχουν θεατές ή αν την ώρα του αγώνα, μαζί με τις οδηγίες των προπονητών από τους πάγκους, θα ακούς και τους προέδρους των ΕΠΣ να συζητούν για τις προβατίνες τους.

Τι είναι βέβαια εννιά μέρες, όταν αναδιάρθρωση περνάει εδώ και μήνες, χωρίς να έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο…

Στο κάτω κάτω τα περιθώρια ήταν στενά, μόλις που τελείωσε ο εορτασμός του Πάσχα. Άθεος ξεάθεος ο Βασιλειάδης, το αρνάκι το τίμησε λογικά. Ή μάλλον το αρνάκι τίμησε τον υπουργό, που τέτοια τύχη να αναπαυτείς στο στομάχι του αναμορφωτή του ποδοσφαίρου! Στα καπάκια Πρωτομαγιά, για όσους το έχουν λησμονήσει, ο λουκουμάς είναι υπουργός αριστερής κυβέρνησης κι η μεθαυριανή γιορτή είναι ιερή κατάκτηση της εργατιάς.

Κι ο ίδιος εργάτης του αθλητισμού είναι στο φινάλε, ολημερίς κι ολονυχτίς παλεύει για ένα καλύτερο αύριο των ομάδων και του φιλάθλων, λαμβάνοντας ρηξικέλευθες αποφάσεις. Αν οι Παναθηναϊκοί πάνε στην Ξάνθη κι αν θα ταξιδέψουν μεμονωμένα ή οργανωμένα, πόσα θα δώσει η ΕΡΤ σε κάθε ΠΑΕ, υπερωρίες κάνει ο άνθρωπος!

Εκτός από τα παραδοσιακά του καθήκοντα, αναγκάζεται να επωμιστεί το ρόλο του τουριστικού πράκτορα, ενίοτε παριστάνει και τον Τζώνη Καλημέρη, για το καλό του αθλητισμού εννοείται…

Η πανηγυρική συνδιάσκεψη της Πέμπτης θα γίνει για τυπικούς λόγους, απλά και μόνο για να μαζευτούν κάμερες και να ανακοινώσει ο λουκουμάς με στόμφο, την ειλημμένη απόφαση να γίνει τελικός με θεατές τα καρεκλάκια.

Περισσότερα επ’ αυτού στην πορεία, η απορία για την ώρα είναι η εξής. Από τους δυο φιναλίστ, ο επίσημος ΠΑΟΚ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του ενδεχόμενου, θέλει να γίνει ο τελικός με κόσμο και με αριθμό εισιτηρίων τουλάχιστον τον περσινό.

Από το χαρτί τηρούν σιγή ιχθύος, αναμενόμενο μέχρι ενός σημείου έπειτα από τη σύμπραξη στις εκλογές της λίγκας, να τους φτιάχνει ο ιχθύς. Ακόμα πιο λογικό να υπάρχει προβληματισμός για το τι βολεύει καλύτερα.

Από τη μια πλευρά, το ΟΑΚΑ χωρίς κόσμο μοιάζει με βούτυρο στο ψωμί, η χάρτινη θα είναι στο στοιχείο της. Όλη τη χρονιά έπαιζε ΟΑΚΑ με θεατές τον αόρατο και τον κανέναν, μέχρι κι ο νεοφώτιστος «ο Άρης» περισσότερα εισιτήρια έκοψε. Άνευ κοινού λοιπόν και στην έδρα της, θα είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι feels like home, νεκρική σιγή λες και γίνεται κηδεία. Θα περάσει ήσυχο απόγευμα κι ο Τζάμπας, φαντάσου να κάνει τρίτο κλαρίνο στα τρία.

Την επόμενη βέβαια θα αναλάβουν δράση Πατατάκιας, Κεφτετζόγλου και λοιπά παπαγαλάκια, εφευρίσκοντας λογής λογής δικαιολογίες, γράφοντας στο ΥΓ πως «έχει και η διοίκηση τις ευθύνες της». Να κάνουν σκληρή κριτική δηλαδή, μην τους πουν και τζουκ μποξ. Μέχρι να ξημερώσει η επόμενη όμως, ποιος ακούει τη γκρίνια;

Αφήστε πως όπως και πέρσι, θα τους πλακώσουμε σε συνθήματα για το γαύρο και θα πάθουν κατάθλιψη. Θα τρομάξουν κι οι παίκτες τους με τόσο σαματά που παράγουμε και θα ξεχάσουν αυτά που ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν, όπως δήλωσε ο Σιμόες.

Από την άλλη όμως, ο τελικός με κόσμο θα δώσει νόημα στην ανυπαρξία τους, αφορμή για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ποιος ασχολήθηκε με το χαρτί φέτος, εκτός από όποιον ήθελε να σπάσει πλάκα;

Σε τελικό με κόσμο όμως, θα κάνει ανάρτηση η ορίτζιναλ σαν την περσινή «η πόλη κιτρινίζει από νωρίς, πόδι ΠΑΟΚτσή δε θα πατήσει στην Ομόνοια» και τελικά στο κέντρο έβλεπες παντού ασπρόμαυρα και τα μόνα κίτρινα ήταν τα ταξί.

Υπάρχει κάτι ακόμα όμως που λίγοι έχουν σκεφτεί, το πρωτάθλημα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη διεξαγωγή του τελικού μεν, η βαθμολογία όμως είναι μάλλον απίθανο να έχει επικυρωθεί μέχρι τότε.

Κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση επεισοδίων, το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών δεν είναι μακρινό και δε θα αφορά την επόμενη διοργάνωση, αλλά την τρέχουσα. Τι πιο απλό λοιπόν, να δώσει ευλογία ο Τζάμπας να γίνει μακελειό και ν΄αρχίσουν να ηχούν οι καμπάνες.

Κι εμείς από την άλλη δεν είμαστε των Γαλλικών και του πιάνου για να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και στον Βόλο άλλωστε από αυτούς ξεκίνησαν οι μανούρες. Πρώτοι εκείνοι βγήκαν στην αερογέφυρα πετώντας διάφορα στην κερκίδα μας που ήταν από κάτω, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς σώβρακα.

Και το αποτέλεσμα τελικά, ήταν πρόστιμο σε αυτούς, πρόστιμο και επτά αγωνιστικές κεκλεισμένων στον ΠΑΟΚ, λες και στην αερογέφυρα παίζαμε ξύλο αναμεταξύ μας. Ίσως πάλι ελήφθη υπόψιν το ξεβράκωμα, ποιος ξέρει.

Δεν έχει σημασία λοιπόν ποιος αρχίζει τον καυγά, διόλου απίθανο να προκαλέσουν και πάλι, ειδικά όταν το τρόπαιο τους θα είναι η απώλεια του πρωταθλήματος.

Τη στιγμή που το έκαναν πέρσι, αδιαφορώντας αν τους μείνει εσαεί το στίγμα του κλέφτη και του θεατρίνου, για ποιο λόγο να μην το προσπαθήσουν και φέτος, που θα είναι και πιο συγκεκαλυμμένο μάλιστα, λόγω των επεισοδίων;

Τι έχει άραγε να χάσει ο Τζάμπας, 17 βαθμούς αφαίρεση πρέπει να φάει για να χάσει την Ευρώπη. Τι αξία έχει ένας προκριματικός γύρος παραπάνω, μπρος την ηδονή της δεύτερης σερί κλοπής πρωταθλήματος;

Ακόμα κι αν το τίμημα ήταν ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός, σιγά μην του καιγόταν καρφί, ίσα ίσα θα ήταν μια καλή αφορμή να κάνει κι άλλο οικονομία. Την ίδια ευλογία είχε δώσει και τότε έπρεπε να πέσει η ομάδα για να την πάρει δωρεάν, γιατί να μην το επαναλάβει;

Θα έκανε και το καλύτερο δώρο στο σύντροφο Βαγγέλα, που κακώς αφήνουμε εκτός πλάνου, αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος νικητής σε περίπτωση στραβής.

Όποιος κι αν ήταν στη θέση του, ακόμα και χωρίς συνεννόηση με το σύμμαχό του, θα έχωνε 10-20-100-1000 όσους δικούς του μπορούσε σε κάποια πλευρά ή και στις δυο, με στόχο να ισοπεδώσουν ότι βρουν μπροστά τους.

Θεωρητικά μιλάμε πάντα, ο Βαγγέλας δεν τα κάνει αυτά, είναι της άποψης πως οι νίκες και οι τίτλοι, κερδίζονται στα γήπεδα.

Μην κολλάτε σε ότι συνέβη πέρσι με τον -για- Όσκαρ, ήταν μια άτυχη στιγμή γι αυτό και τον καθάρισε λίγο μετά, επειδή με την θεατρική παράσταση εξέθεσε τον Ολυμπιακό, που τόσα χρόνια, παλεύει περισσότερο για ένα καθαρό κούτελο, παρά για τίτλους.

Και με την οικογένεια Κόκκαλη γι αυτό είναι στα μαχαίρια, επειδή με τις παράγκες που έστησαν, αμαύρωσαν την ιστορία του συλλόγου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ