Ο Ολυμπιακός και η… μισή Πρέμιερ Λιγκ

Ο Ολυμπιακός και η… μισή Πρέμιερ Λιγκ

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης έχουν στις μεταγραφικές τους ατζέντες παίκτες του Ολυμπιακού κι αυτό φανερώνει πολλά

Τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν μπει στην τελική ευθεία και όλες οι ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δίνοντας φυσικά το βάρος στις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού. Ένα στοιχείο λοιπόν που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, έχει να κάνει με τα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου για παίκτες της ομάδας του λιμανιού.

Τελευταίο παράδειγμα τα όσα έχουν γραφτεί για τον Λεονάρντο Κούτρη, αλλά φυσικά δεν είναι μόνο ο αριστερός  μπακτ των πειραιωτών. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί αφορά τον αριθμό των ομάδων που έχουν στις μεταγραφικές τους λίστες παίκτες της ομάδας του Πειραιά.

Και εδώ δεν μιλάμε για μία ή για δύο ομάδες αλλά για τουλάχιστον για πέντε συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ κι αυτό λέει πολλά για την αξία των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά και για το brand name των ερυθρόλευκων και στο μεταγραφικό πεδίο.

Η Γουέστ Χαμ προστέθηκε στην λίστα με την Έβερτον τη Νιούκαστλ και την Λέστερ για τον Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του την φετινή σεζόν.

Κι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που προαναφέραμε, έκαναν αποστολές για να δουν από κοντά τον διεθνή ακραίο αμυντικό του Ολυμπιακού. Είναι κι αυτό ένα δείγμα του σοβαρού ενδιαφέροντος που δείχνουν για τον 24χρονο μπακ.

Όπως προαναφέραμε όμως δεν είναι μόνο ο Κούτρης. Ενδιαφέρον από την Αγγλία υπάρχει και για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η Λέστερ παρακολουθεί από κοντά τον Νορβηγό αμυντικό των ερυθρόλευκων.

Τις τελευταίες μέρες μία ακόμα ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, η Γουότφορντ δείχνει πως έχει σημειωμένο το όνομα ενός άλλου παίκτη του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Μαντί Καμαρά, που έκανε την διαφορά στην πρώτη του κιόλας σεζόν με την φανέλα της ομάδας του λιμανιού.

Η Γουότφορντ λοιπόν δείχνει ότι παρακολουθεί από κοντά την περίπτωση του Καμαρά κι αυτό είναι κάτι που επίσης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Όταν πέντε ομάδες, που μπορεί στην πορεία του καλοκαιριού να γίνουν και περισσότερες, από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης ασχολούνται με παίκτες του Ολυμπιακού, τότε καταλαβαίνει πόσο μεγάλη διαφήμιση είναι για τους ερυθρόλευκους.

Η ποιότητα των παικτών που έχει η ομάδα του λιμανιού στο ρόστερ της και η βελτίωση που παρουσίασαν την σεζόν που ολοκληρώνεται έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη δημιουργία του μεταγραφικού σκηνικού που προαναφέραμε. Κι όλα αυτά βέβαια σε μια αγορά που οι ομάδες δαπανούν τα μεγαλύτερα ποσά στην Ευρώπη για μεταγραφές.

Όταν τόσες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ενδιαφέρονται για παίκτες του Ολυμπιακού, αν μη τι άλλο οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλούς λόγους για να αισθάνονται ικανοποίηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ