Από πού σε κρατάνε κύριε υφυπουργέ;

Από πού σε κρατάνε κύριε υφυπουργέ;

Το ελληνικό μπάσκετ απειλείται με διάλυση. Αποδείχτηκε ότι ο κ. Βασιλακόπουλος δεν είναι ο ισχυρός παίκτης που ήταν κάποτε. Είναι ο διαμεσολαβητής των επιθυμιών του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Ας καλωσορίσουμε την δήλωση του κ. Βασιλειάδη για τον καταστροφέα του ελληνικού μπάσκετ Γιώργο Βασιλακόπουλο. Την καλωσορίζουμε και μετά τι; Διότι το ζήτημα είναι τι γίνεται μετά.

Ο κ. υφυπουργός ξέρει πολύ καλά όσα έγιναν από τον πρωί της Παρασκευής μέχρι το βράδυ. Ξέρει πολύ καλά ποιος ήταν ο υποβολέας της απόφασης της λειψής και παράνομης ΚΕΔ να ορίσει τον κ. Αναστόπουλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα.

Ξέρει επίσης τι θα σημάνει αυτός ο ορισμός. Το μόνο που δεν ήξερε είναι το πώς σκεφτόταν να αντιδράσει ο Ολυμπιακός. Τώρα το ξέρει κι αυτό. Οι ερυθρόλευκοι φωνάζουν τον κόσμο τους στο ΣΕΦ. Δεν θέλω να σχολιάσω την στάση της ΚΑΕ. Θυμίζω ότι η απόφαση τους να φύγουν στην μέση του ματς με τον Παναθηναϊκό δεν με βρήκε σύμφωνο. Ωστόσο από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Το «μέχρι τέλους» είναι ακριβώς αυτό που λέει η φράση. Η ΚΕΔ, δηλαδή η ΕΟΚ με τον ορισμό του κ. Αναστόπουλου έκοψε κάθε πιθανότητα συνεννόησης και επικοινωνίας. Ηταν μια απόφαση-επίδειξη ισχύος όχι του Βασιλακόπουλου αλλά του κ. Γιαννακόπουλου.

Αυτός ήταν που πήγε στην ΚΕΔ και μετά μίλησε για κράτος μπουρδέλο. Έφτυσε μέσα στο μούτρα του υφυπουργό κι αυτός με τη σειρά του έκανε δήλωση εναντίον του Βασιλακόπουλου. Αν τολμούσε, ας έκανε εις βάρος του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν τόλμησε όπως δεν τόλμησε και στην σύσκεψη που τους είχε καλέσει και ο μεν Βασιλακόπουλος τον αγνόησε και δεν προσήλθεο δε Γιαννακόπουλος του την έκανε λαμπόγυαλο. Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν.

Ο υφυπουργός Αθλητισμό συμπεριφέρεται σαν Πόντιος Πιλάτος και νίπτει τα χείρας του. Μένει σε διαπιστώσεις αλλά δεν κάνει τίποτα. Δεν πρόκυψε το πρωί της Παρασκευής το πρόβλημα. Είναι γνωστό πάνω από δυο μήνες. Στο διάστημα αυτό από πλευράς Πολιτείας καταγράφουμε μια σύσκεψη φιάσκο και πέραν τούτου ουδέν. Μπορεί να συγκρίνει κανείς πως είχε κινηθεί ο κ. Κοντονής και να καταλάβει πως είναι άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας. Το ελληνικό μπάσκετ απειλείται με διάλυση.

Ο κ. Βασιλακόπουλος δεν είναι ο ισχυρός παίκτης που ήταν κάποτε. Είναι ο διαμεσολαβητής των επιθυμιών του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό μπάσκετ. Το πρόβλημα με την ΚΕΔ και τις διαιτησίες στο μπάσκετ το έχουν επισημάνει οι περισσότερες από τις ΚΑΕ στην συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ. Οι περισσότερες συμφωνούν με τις παρατηρήσεις που κάνει ο Ολυμπιακός. Κι όμως δεν κινείται τίποτα. Για να κινηθεί θα πρέπει να σπάσει αυγά ο κ. Βασιλειάδης. Μέχρι τώρα δεν σπάει.

Ο κ. Γιαννακόπουλος με νέα δήλωσή του τον περνάει γενεές δέκα τέσσερεις. Αν κι αυτή τη φορά ο υφυπουργός παραμείνει σιωπηλός θα πει πως το παιχνίδι παίζεται πολύ ψηλότερα κι αυτός δεν μπορεί παρά να πειθαρχήσει στο ανώτερο πολιτικό συμφέρον του κόμματος και της κυβέρνησης αφήνοντας τον Βασιλακόπουλο να τον αγνοεί και τον Γιαννακόπουλο να τον «κάνει ρόμπα»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ