Νόμος a la carte

Νόμος a la carte

Oταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έμπαινε στα γήπεδα όντας τιμωρημένος ακούγαμε – και πολύ σωστά- για νομιμότητα, τώρα;

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το θέμα, από τότε που ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως δεν θα κατέβει στο παρκέ για να συνεχίσει το ματς του ημιτελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είχε μια και μόνη επωδό: «Να επικρατήσει η νομιμότητα. Ο, τι λένε οι κανονισμοί».

Ήταν άλλωστε κάτι που το είχαν μάθει πολύ καλά όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αγνοώντας τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις συνέχιζε να μπαίνει στα γήπεδα και να του επιβάλλονται επιπλέον ποινές, αποκλεισμοί, πρόστιμα. Σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τότε ακουγόταν από παντού η ίδια επωδός: «Να εφαρμοστούν οι νόμοι και να επιβληθούν ποινές». Κι έτσι ήταν το σωστό. Ανεξάρτητα από όσα υποστήριζαν οι πράσινοι, έτσι έπρεπε να γίνει.

Έτσι και τώρα λοιπόν στον Παναθηναϊκό έχοντας μάθει καλά εκείνη την επωδό, υποστηρίζουν κι αυτοί: «Ο, τι λέει ο νόμος».

Αυτό υποστήριζαν τόσες εβδομάδες όταν η ΚΕΔ στρουθοκαμηλίζοντας επέλεγε να μην «ακουμπάει» το ζήτημα, να μένει εκτεθειμένη. Διότι η απαίτηση του Ολυμπιακού νομικά και ουσιαστικά δεν έχει βάση. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Βασιλειάδης στις του δηλώσεις.

Κάθε βδομάδα πολλές είναι οι ομάδες σε όλες τις κατηγορίες που ζητούν εξαιρέσεις, να μην παίξει ο ένας, είναι ανεπιθύμητος ο άλλος, ανάλογα με το ματς της επόμενης αγωνιστικής. Οι ομάδες όμως κάνουν τη δουλειά τους και η ΚΕΔ τη δική της.

Μόνο που εδώ δεν μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα που έθεταν οι παράγοντες του Παναθηναϊκού γιατί δεν μπαίνουν οι τρεις «ανεπιθύμητοι» στις κληρώσεις μόνο και μόνο επειδή δεν το θέλει ο Ολυμπιακός. Η μάλλον ο Ολυμπιακός απειλεί να αποχωρήσει εάν μπει ένας από αυτούς.

Το ίδιο αναρωτήθηκε και ο Λούκα Μπάνκι πριν από μερικές εβδομάδες, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το λάθος της ΚΕΔ είναι ότι χρειάστηκε η έφοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα γραφεία της για να κάνει ο, τι έκανε και με τις άλλες ομάδες, ο, τι έκανε πάντα, αλλά την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Την ίδια τακτική ακολουθούσε ο Παναθηναϊκός κάθε φορά που έβλεπε πως δεν έμπαιναν οι τρεις στην κληρωτίδα και εξέφραζε τις απορίες του με ανακοινώσεις, με δηλώσεις ακόμα και στα ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Από εδώ και πέρα το μπαλάκι πέφτει στην πλευρά του Ολυμπιακού, που θα πρέπει να αποφασίσει για το τι θα κάνει. Οσο για τον Υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, είναι σαφές πως ούτε ξέρει, ούτε έχει τη δύναμη να επιβάλει πράγματα.

Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ όπως την ονομάζει ξεκίνησε όταν πήγε άρον- άρον να κάνει ευρεία σύσκεψη για το καλό του αθλήματος μια Παρασκευή βράδυ και μπροστά του είδε να γίνονται φοβερά πράγματα. Ούτε τον δυστυχή εκπρόσωπο της αστυνομίας δεν προστάτευσε και τον άφησε να παρακολουθεί Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλο να εξυβρίζονται, να σπρώχνονται, να ανταλλάσσουν απειλές.

Το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο και δεν περισώζεται με «ήξεις αφίξεις» δηλώσεις του τύπου «και ο Ολυμπιακός έχει άδικο, αλλά κι ο Βασιλακόπουλος καταστρέφει το άθλημα».

Άλλωστε εδώ και καιρό έχει επικοινωνήσει αρμοδίως με παράγοντες και θεσμούς έξω από τη χώρα και έχει πάρει και με το παραπάνω τις απαντήσεις του. Γι’ αυτό και δεν έχει μπροστά του ανοιχτό γήπεδο. Είναι κι αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα, διότι είπαμε: Υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι. Έτσι ακούγαμε τα τελευταία χρόνια…

ΥΓ Λόγος δεν μας πέφτει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει ο, τι θέλει και να ζητά το δίκιο του με τον τρόπο που θέλει. Είναι εξάλλου πολλά αυτά που γίνονται στο λιμάνι και βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από μήνες. Οκ. Δεκτό και σεβαστό. Κανείς όμως δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον ενός συλλόγου, επειδή (ουσιαστικά) παραδέχεται πως έχει αποτύχει παραγοντικά. Μένεις, παλεύεις, επιμένεις και πολεμάς. Όπως κάνουν όλες οι ομάδες σε όλο τον κόσμο. Μέχρι τέλους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ