Ξεκίνημα… προετοιμασίας!

Ξεκίνημα… προετοιμασίας!

Ο Μαρτίνς προτιμά να έρθουν στον Ολυμπιακό πρώτα οι έμπειροι και στη συνέχεια θα ετοιμάσει και τους νεότερους…

Δεν περιμένουμε να μας κάνει σοφότερους το αποψινό, τελευταίο, ματς του Ολυμπιακού στην Λάρισα, όσες ευκαιρίες κι αν δώσει σε κάποιους παίκτες ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προφανώς και έχει πάρει τις αποφάσεις του για την επόμενη μέρα των ερυθρόλευκων και για το λόγο αυτό έχει δώσει εδώ και αρκετές ημέρες τις προτάσεις του με τα ονόματα των παικτών που πρόκειται να ανιχνεύσει ο Ολυμπιακός, με σκοπό κάποιοι από αυτούς να έρθουν στο Ρέντη.

Θεωρητικά και πρακτικά ο «σκελετός» της ενδεκάδας που θα μπει από νωρίς στα βαθιά νερά των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ είναι έτοιμος και απλά θα χρειαστούν λίγες, όσο και σημαντικές, προσθήκες. Πέρα από το θέμα του Σα που προβλέπεται να κλείσει άμεσα, οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να αναζητήσουν μέσα στο μήνα ή μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιούνη, τρεις παίκτες που θα πρέπει να ενταχθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο που έχουν προκύψει στη δημοσιότητα ονόματα όπως αυτά του Νασρί, του Βαλμπουενά, του Ματιέ, του Μολέντο, του Σλιμανί ή του Βινίσιους. Στην πρώτη φάση του μεταγραφικού του σχεδιασμού είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα ψάξει να βρει εκτός από την ποιότητα και την εμπειρία σε συγκεκριμένες θέσεις. Του στόπερ, του σέντερ φορ και του εξτρέμ.

Από κει και πέρα ο Μαρτίνς θα έχει τη δυνατότητα να τσεκάρει στην προετοιμασία και το ταλέντο των πιο νέων, όπως των Γιάννη Μασούρα και Μάνου που δήλωσε ότι τους παρακολουθεί, καθώς των Μπα και Ραντζέλοβιτς, αλλά και του Ντουρμισάι.

Για το ξεκίνημα είναι λογικό να προτιμά τους «μπαρουτοκαπνισμένους», ενώ για την πορεία της διαδρομής θα ετοιμάσει και τους… επόμενους. Με την περίπτωση του Μαντί Καμαρά μας έχει δείξει άλλωστε ότι μπορεί να αναδεικνύει παίκτες και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, άσχετα αν δεν είναι πάντα τόσο απλό να επαναλαμβάνεις το ίδιο πράγμα με την ίδια επιτυχία.

Ο Ολυμπιακός έχει ως φιλοσοφία να φτιάχνει και να διατηρεί ομάδα με προοπτική, χωρίς να την αφήνει «ακάλυπτη» από πλευράς εμπειρίας. Η σεζόν που αφήνουμε πίσω μας δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι δικαίωσε τον ενθουσιασμό και τη φιλοδοξία των «νεοσύλλεκτων» και άφησε στο περιθώριο τους πιο έμπειρους.

Ο ιδανικός συνδυασμός βρίσκεται κάπου στη μέση, αλλά όταν ξεκινάς με προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ, τότε εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να στείλεις στο στόμα του λύκου τα νέα παιδιά. Χρειάζονται οι πιο πεπειραμένοι που έχουν περισσότερες παραστάσεις, άρα και πιο πολλές πιθανότητες για να εκτελέσουν με επιτυχία τη δύσκολη αυτή αποστολή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ