Οι απίστευτες περιπέτειες του σπουδαίου Wilt Chamberlein

Οι απίστευτες περιπέτειες του σπουδαίου Wilt Chamberlein

Τέσσερις πραγματικά απίστευτες ιστορίες από την ζωή του θρύλου του αθλήματος.

Wilt Chamberlein. Ένας αδιαμφισβήτητος θρύλος του αθλήματος. Ο άνθρωπος που μετά από τόσες δεκαετίες, παραμένει στη συλλογική συνείδηση των φιλάθλων, ως ένας από τους πιο κυριαρχικούς μπασκετμπολίστες που πάτησαν ποτέ το πόδι τους, σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.

Για τις νεότερες γενιές που δεν πρόλαβαν να τον παρακολουθήσουν να αγωνίζεται, τα εκπληκτικά κατορθώματα του έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μυθικές διαστάσεις. Από το ρεκόρ 100 πόντων σε ένα παιχνίδι, μέχρι τον ισχυρισμό του ότι έχει κοιμηθεί με πάνω από 20.000 γυναίκες, ολόκληρη η καριέρα είναι γεμάτη με τέτοιου είδους απίστευτες αφηγήσεις, που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες των κόμιξ.

Ο Wilt αντιπροσωπεύει ένας από τους πρωταρχικούς σούπερ ήρωες της καλαθοσφαίρισης. Στο σημερινό κείμενο λοιπόν, θα θυμηθούμε τέσσερις λιγότερο γνωστές ιστορίες της προσωπικής του ζωής.

Αρκετά χρόνια αφότου είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, επισκέφτηκε το Madison Square Garden ώστε να συζητήσει με τους New York Knicks την πιθανότητα να επιστρέψει στα παρκέ. Μετά το τέλος της συνάντησης συνάντησε τυχαία δύο διανομείς στο ασανσέρ, οι οποίοι δυσκολεύονταν αφάνταστα να σηκώσουν το δέμα που είχαν αναλάβει να μεταφέρουν. Αφού τους χαιρέτισε, προσφέρθηκε να τους βοηθήσει και μετέφερε ολομόναχος το δέμα μέχρι την διπλανή αίθουσα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ρώτησε τους δύο διανομείς σχετικά με το βάρος του δέματος. Η απάντησης τους; Πάνω από 272 κιλά.
Χρησιμοποιούσε μια πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδο, για να αλλάζει τα σκασμένα λάστιχα των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον Haskell Cohen – παλιό υπεύθυνο επικοινωνίας του ΝΒΑ – όταν ο πρωταγωνιστής μας βρισκόταν στην εφηβεία, εργαζόταν σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Κάθε φορά λοιπόν που κάποιος πελάτης κατέφθανε με σκασμένο λάστιχο, ο Chamberlain απλώς σήκωνε το πίσω μέρος του αμαξιού, μέχρι ο συνάδελφος του να ολοκληρώσει την αλλαγή.

Ανέπτυξε μια ισχυρή φιλία με τον Arnold Schwarzenegger. Οι δύο άνδρες ήρθαν πολύ κοντά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κόναν ο Εξολοθρευτής», στην οποία ο Wilt υποδύεται έναν από τους κακούς της υπόθεσης. Μάλιστα ο Arnie δήλωσε σε ανύποπτη στιγμή, ότι ο Chamberlain αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει στη ζωή του. Αργότερα βέβαια τον κατηγόρησε σαν τσιγκούνη, αποκαλύπτοντας πως όταν έβγαιναν μαζί για φαγητό απέφευγε συστηματικά να πληρώσει το λογαριασμό.

Ο πρωταγωνιστής μας αναζητούσε διαρκώς νέες προκλήσεις, παρόλα αυτά απώλεσε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Υπήρξε μια χρονική περίοδος, κατά την οποίο σκεφτόταν σοβαρά να πυγμαχήσει κόντρα στον ανεπανάληπτο Muhammad Ali.

Ο μάνατζερ του Ali κατόρθωσε σχεδόν να τον πείσει, σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις. Δυστυχώς βέβαια για όλους εμάς, ο αγώνας ακυρωνόταν πάντοτε την ύστατη ώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ