ΠΑΟΚ: Έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα

ΠΑΟΚ: Έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα

Μια ονειρεμένη χρονιά ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να κατακτά το Πρωτάθλημα αήττητος γράφοντας ιστορία με χρυσά γράμματα. Επόμενος αντίπαλος η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου με το σύνθημα που επικρατεί στα αποδυτήρια του Δικεφάλου είναι «δεν ξεχνώ».

Η αυλαία του Πρωταθλήματος έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα. Οι Ασπρόμαυροι μετά από μια ονειρεμένη χρονιά κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλήματος μετά από 34 πέτρινα χρόνια, δίχως να γνωρίσει την ήττα σε μια ολόκληρη σεζόν.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές έδειξαν πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δικαίως πανηγυρίζουν ένα τίτλο που πέρσι τον έχασαν στα χαρτιά. Φέτος όμως η δυναμική του συλλόγου ήταν τέτοια που κανείς δεν μπορούσε απειλήσει την κυριαρχία του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο.

Η βαθμολογία της Super League έγραψε 80 βαθμούς για τους Θεσσαλονικείς με 26 νίκες και μόλις 4 ισοπαλίες. Έγινε, έτσι, η δεύτερη ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα αήττητη μετά από τον Παναθηναϊκό το 1964 και αυτό θα γραφτεί στην ιστορία της ομάδας. Αυτός ήταν ο στόχος της ομάδας στους Ζωσιμάδες να τερματίσουν αήττητοι το πρωτάθλημα. Το επιστέγασμα ήταν ότι συνδυάστηκε με νίκη. Οι παίκτες του Δικεφάλου παρότι είχαν μπροστά τους ένα ακόμα παιχνίδι αυτό με την ΑΕΚ και πιο σημαντικό γιατί παίζεται ένας τίτλος, φάνηκαν συνεπείς στο τελευταίο ραντεβού της σεζόν για τη Super League.

Ο αγώνας από την αρχή δεν ήταν εύκολος. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στους Ζωσιμάδες. Δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μάλιστα δημιούργησε ελάχιστες φάσεις. Κατάφερε να βάλει το πρώτο γκολ. Με τον Τσούμπα Άκπομ από ένα γλίστρημα του Μιχαήλ που έδωσε το δικαίωμα στον Πέλκα να κλέψει την μπάλα και να ανοίξει την άμυνα του ΠΑΣ.

Ο Εβγέν Σάχοβ κλείδωσε το ματς στο 79ο λεπτό. Μάλιστα ο Ουκρανός επέτυχε το πιο γρήγορο γκολ καθώς στο ίδιο λεπτό μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ο ΠΑΟΚ αφού εκπλήρωσε τον δεύτερο του στόχο του έχει απομείνει ένας ακόμα. Ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Ασπρόμαυροι, δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς θέλουν και αυτόν τον τίτλο. Θέλουν να κάνουν το ντάμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ότι δεν κατάφεραν το 1985 στον τελικό με την Λάρισα για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Θέλουν να το κάνουν και για ένα ακόμα λόγω γιατί θα έχουν αντίπαλο την ΑΕΚ. Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη συνάντηση που θα έχουν οι δύο Δικέφαλοι και στην Τούμπα θέλουν να τριτώσουν το καλό.

Ο πιο σημαντικός λόγος όμως είναι το περσινό πρωτάθλημα. Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν ξεχάσει τα όσα έγιναν πέρσι και ούτε πρόκειται ποτέ να αφήσουν αυτό να καταλαγιάσει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Θα το θυμούνται πάντα πως άλλη ομάδα κέρδισε το Πρωτάθλημα στον αγωνιστικό χώρο και άλλη το κατέκτησε στα χαρτιά.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν και πάλι δηλώσεις από τους ανθρώπους της ΑΕΚ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, καλά θα κάνουν οι Κιτρινόμαυροι να είναι πιο εγκρατείς στις δηλώσεις τους περί εκδίκησης. Αυτά δεν συγκινούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ καθώς ο καθρέπτης μιας ομάδα ς είναι το γήπεδο και αυτό φάνηκε περίτρανα τόσο πέρσι όσο και φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ