Τελικά, έπιασαν τόπο τα 100.000.000 € του Τσίπρα στην… Εξυγίανση;

Τελικά, έπιασαν τόπο τα 100.000.000 € του Τσίπρα στην… Εξυγίανση;

Οι χρησμοί επιβεβαιώθηκαν. Μετά την ΑΕΚ των 24 χρόνων αναμονής, το πήρε ο ΠΑΟΚ που περίμενε 34. Και μάλιστα το κατέκτησε αήττητος. Ένα μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης… μόλις πληρώθηκε. Απλά μας στοίχισε κάτι παραπάνω.

Επιβεβαιωμένο πλέον ως ρεπορτάζ. Ο αήττητος πρωταθλητής ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να περάσει και εκείνος τις πύλες της δημόσιας τηλεόρασης. Με το μεγαλύτερο συμβόλαιο που δόθηκε ποτέ σε Ελληνική ομάδα. Ακριβώς 8.5 εκατ ευρώ φέρνουν πιο κοντά τις δύο πλευρές. «Μια ανάσα από τις υπογραφές» λένε εκείνοι που ξέρουν.

Και κάπως έτσι ο ποδοσφαιρικός στόλος της ΕΡΤ θα έχει πλέον 7 στις 14 ομάδες της αναδιαρθρωμένης Σούπερ Λιγκ. Και πιθανότατα 8 στις 14 (αρκεί να του πει «ναι» ο Βόλος του Αχιλλέα). Δηλαδή την… πλειοψηφία στο συμβούλιο του Συνεταιρισμού που για έναν άγνωστο λόγο συνεχίζει να υφίσταται. Ποιος ο λόγος, όταν ο Υφυπουργός πλέον με ένα τηλέφωνο μπορεί να αποφασίζει για εκείνους πριν από εκείνους και μάλιστα με… πλειοψηφία;

Μάλλον η αντιπροεδρία της ΕΠΟ, που δημιουργεί ενδιαφέρουσες ισορροπίες στον πόλεμο των χαλίφηδων. Επειδή όμως εκεί το ματς είναι «φιλικό» για την Κυβέρνηση δεν υπάρχει και λόγος να το αναλύσουμε παραπάνω.

Μιας Κυβέρνησης που μπορεί να καμαρώνει πως παρέσυρε στο διάβα της κάθε κάστρο «αυτοδιοίκητου». Και ας παριστάνει ο Φούσεκ και οι λοιποί εντιμότατοι κύριοι των διεθνών συνομοσπονδιών ότι… επιτηρούν το παιχνίδι. Κάποιοι λένε ότι η υπόθεσης της «Κάρτας Υγείας» έδεσε τα χέρια των «ξένων» που αν το ψάξει κανείς καλύτερα δεν είναι και τόσο «ξένοι». Αλλά τι σημασία έχει και αυτό. Η ουσία είναι πως το όνομα της FIFA και της UEFA διασύρεται στην Ελλάδα από ένα καθεστώς το οποίο δεν λογαριάζει τίποτε στο διάβα του. Αλλά ποιος ασχολείται με μια μικρή χώρα που το ποδόσφαιρο της συζητιέται στη μεγάλη κλίμακα μόνο για τα πιστόλια στο γήπεδο και τα μαχαίρια στις κερκίδες. Μικρό το κακό, έτσι Θόδωρε;

Η ΑΕΚ λοιπόν πήρε το πρωτάθλημα πέρσι έπειτα από 24 χρόνια αναμονής. Μαζί η Ένωση πήρε ένα τεράστιο ποσό από την Περιφέρεια για την κατασκευή του νέου γηπέδου της, ύψους 20 εκατ ευρώ που επιβεβαιώθηκε από την Ρένα Δούρου. Πήρε και έναν αθλητικό νόμο που «φωτογραφικά» τις επιτρέπει να χρησιμοποιήσει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ για τον ίδιο σκοπό. Και μια φοβερή σύμβαση με «εκπτωτικό κουπόνι» για το ΟΑΚΑ, όπου η χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου (250.000 ευρώ) δεν φτάνει ούτε στα μισά το «νοίκι» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το αντίστοιχο του μπάσκετ (660.000 ευρώ).

Ο ΠΑΟΚ πήρε φέτος και εκείνος το πρωτάθλημα, και μάλιστα αήττητος. Μαζί όπως φαίνεται ένα σπουδαίο τηλεοπτικό συμβόλαιο που δεν θα μπορούσε ποτέ να το βρει στην «αγορά» των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Και πήρε και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα οικόπεδα που ήθελε για να σχηματοποιήσει και εκείνος το όνειρο της «νέας Τούμπας».

Και είναι κακό που μπορεί σύντομα να έχουμε νέα γήπεδα για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ; Προφανώς όχι. Ίσα-ίσα που είναι πολύ ευχάριστο νέο. Καταγραφή των γεγονότων κάνουμε.

Na κάνουμε λοιπόν λογαριασμό; Όχι, γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα υπόλοιπα. Τα 52 εκατ ευρώ της ΕΡΤ στο διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο των «επτά» (Παναθηναϊκός, Άρης, Απόλλωνας, Λαμία, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Ξάνθη), τις παραγωγές των αγώνων και την… χορηγία στην Σούπερ Λιγκ. Αν κάποιος ήταν κακοπροαίρετος: Θα τα πρόσθετε στον λογαριασμό της Εξυγίανσης, γιατί θα έλεγε πως το Κράτος θέλει τον έλεγχο του συνεταιρισμού. Τον ήθελε για την… αναδιάρθρωση του Βασιλειάδη και όχι μόνο.  Την ήθελε γιατί η εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο δεν έχει προηγούμενο.

Να βάλουμε και τα «μισθολόγια» της ΕΠΟ του «δικού μας» Γραμμένου που ξαφνικά το ετήσιο κόστος της ανέβηκε, πάνω από τα 6 εκατ ευρώ τον χρόνο με τουλάχιστον δέκα-δεκαπέντε πρωτοκλασάτους να έχουν αμοιβές πάνω από 10.000 ευρώ τον μήνα. Ανάμεσα τους «φίλοι» και πρώην συνεργάτες του πρώην Υφυπουργού Κοντονή, και του νυν Βασιλειάδη; Ανάμεσα αρχιδιαιτητές από τα ξένα που έχουν για παράδειγμα «διαγράψει» τον διαιτητή Γιώργο Κομίνη από τα ματς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Των δύο ομάδων που πέρσι στον τελικό είχαν πρώτοι το «προνόμιο» ξένου διαιτητή σε τελικό. Που φέτος μάλλον θα κάνουν… ντεμπούτο στο VAR το οποίο σημειωτέο επίσης θα πληρώσει η Κυβέρνηση. Η ίδια Κυβέρνηση που τώρα «κάνει» νταραβέρι με τους θεσμούς για 13η σύνταξη με αντάλλαγμα κονδύλια της Παιδείας και της Υγείας.

Πάνω από εκατό εκατ ευρώ ο λογαριασμός του Αλέξη Τσίπρα για το ποδόσφαιρο, το οποίο σαφώς και τον ενδιαφέρει εξ ου και τα συγχαρητήρια του φέτος στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο τι δίνει μια Κυβέρνηση, ούτε καν σε ποιον τα δίνει. Είναι και τι παίρνει. Τι να κέρδισε λοιπόν άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη αυτή την… βόλτα στο χορτάρι;

Αυτό όμως μάλλον θα το μάθουμε, αν το μάθουμε, από κάποια άλλη Κυβέρνηση. Μέχρι τότε; Εξυγίανση και όποιος αντέξει. Του πλοίου που μπορεί να μας κόστισε κάτι παραπάνω, αλλά επιτέλους έφτασε στον προορισμό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ