Και ανίκανοι και κοροϊδεύουν…

Και ανίκανοι και κοροϊδεύουν…

Τελικά αποδείχτηκε περίτρανα πως άπαντες κορόιδευαν τον κόσμο (τους) για τον περιβόητο τελικό του Κυπέλλου. ΣΥΡΙΖΑ, ΕΠΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και λοιπές… εξυγιαντικές δυνάμεις το είχαν αποφασισμένο. Τόσο μπροστά έχουν πάει το ποδόσφαιρο μας…

Το έχετε δει πουθενά αλλού; Να γίνεται, για δεύτερη φορά μάλιστα, τελικός Κυπέλλου χωρίς κόσμο; Μετά τον τελικό του Κοντονή και ο τελικός του Βασιλειάδη. Μετά τον τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακός πριν τέσσερα χρόνια όπου ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού Κοντονής αποφάσισε, εκτός από τον διαιτητή και τους επόπτες, να γίνει σε άδειες εξέδρες ο τελικός έρχεται τώρα ο Βασιλειάδης να τον μιμηθεί.

Και να μας πει πως επειδή οι ΠΑΕ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είναι ανίκανες να ελέγξουν τους οργανωμένους οπαδούς τους, αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες στο ΟΑΚΑ. Τι άλλο μπορούσε να κάνει άλλωστε; Μήπως έχει καμιά θέση αρμόδιου που δεν είναι εδώ για να βγάζει συμπεράσματα αλλά για να κάνει πράξεις; Μην ζητάμε και πολλά από τον άνθρωπο.

Επειδή λοιπόν τα είχαν σπάσει στον Βόλο και πέρσι στο ΟΑΚΑ αποφάσισε να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών.

Και εδώ βεβαίως υπάρχει ένα ερώτημα. Πέρσι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος δεν μίλησε για γιορτή του ποδοσφαίρου; Πέρσι οι περισσότεροι… εξυγιαντές δεν είπαν πως τα πράγματα ήταν πολύ καλά, σίγουρα καλύτερα από τον προηγούμενο τελικό; Παραμύθια έλεγαν; Προφανώς και παραμύθια έλεγαν.

Και τώρα που πλέον δεν μπορούσαν να κρυφτούν άλλο έβαλαν μπροστά το Νο1 εργαλείο της… εξυγίανσης, την Κυβέρνηση να καθαρίσει.

Για τα μάτια του κόσμου, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, έγινε η σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τα μάτια του κόσμου, όπως αποδείχθηκε, έβγαζαν ανακοινώσεις, έκαναν διαρροές οι δύο ΠΑΕ όπου ζητούσαν να υπάρχει κόσμος κλπ.

Για τα μάτια του κόσμου στήθηκε το «θεατράκι» με το πώς θα γίνει ο τελικός ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Και οι δύο διοικήσεις προφανώς ήξεραν τι θα γίνει, γιατί πολύ απλά και οι δύο διοικήσεις αυτό ακριβώς ήθελαν. Και για να μην βγουν αυτές απέναντι στον κόσμο τους, βγήκε μπροστά η Κυβέρνηση μέσω του Βασιλειάδη.

Και όλα καλά και όλα ωραία. Τι σημασία έχει πως η ΦΙΦΑ έχει διαμηνύσει πως είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τελικοί Κυπέλλου σε κενές εξέδρες; Τι σημασία έχει αν η ΦΙΦΑ έχει υπό επιτήρηση το ελληνικό ποδόσφαιρο της δήθεν εξυγίανσης και συνεχίζει να απειλεί με Grexit;

Καμία σημασία δεν έχει, άλλωστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο της εξυγίανσης κουμάντο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κουμάντο κάνει η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοίκητο κάτι που βλέπει και η ΦΙΦΑ αλλά περιέργως αδιαφορεί.

Όπως βεβαίως δεν υπάρχει και καμία ΕΠΟ. Η ΕΠΟ του Γραμμένου που για την διοργάνωση της δεν παίρνει την παραμικρή θέση. Υποτίθεται πως το Κύπελλο το διοργανώνει η ΕΠΟ όμως δεν ασχολείται με… λεπτομέρειες μένει στην άκρη και αφήνει τις ομάδες και την Κυβέρνηση να αποφασίσουν.

Και εδώ που τα λέμε ο Γραμμένος δεν είναι ικανός να βρει έδρα για την Εθνική μας ομάδα, θα αποφασίσει πως θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου; Ο Γραμμένος που έτσι και αλλιώς το βράδυ του Σαββάτου στις δηλώσεις του θα μιλήσει ξανά για γιορτή του ποδοσφαίρου. Αυτό έχει προβάρει από πέρσι, αυτό επιτρέπεται να πει όταν επιτρέπεται να μιλήσει.

Εν κατακλείδι, οι… εξυγιαντικές δυνάμεις που υποτίθεται θα έσωζαν το ποδοσφαιράκι μας αποδεικνύονται ανίκανες σε όλα τα επίπεδα. Ούτε την διοργάνωση ενός τελικού Κυπέλλου δεν μπορούν να κάνουν.

Το σημαντικό βεβαίως είναι μετά τον τελικό του Κυπέλλου, και αν το πάρει ο ΠΑΟΚ να στείλει τα συγχαρητήρια του ο Πρωθυπουργός όπως έκανε στο πρωτάθλημα. Μόνο για τον ΠΑΟΚ βεβαίως που ετοιμάζεται να… πριμοδοτήσει και με 8,5 εκατομμυριάκα τον χρόνο από την ΕΡΤ.

Εξυγίανση στο φουλ λοιπόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ