Όπως οι διασκέψεις κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για το προσφυγικό…

Όπως οι διασκέψεις κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για το προσφυγικό…

Ότι δεν τα έκανε «καλοκαιρινά» στη σύσκεψη ο κ. Γιαννακόπουλος, φαίνεται πως είναι το μόνο που αξίζει να συζητηθεί δεδομένου ότι ήταν αυτός που πίεσε δημόσια για να τοποθετηθούν οι … ανεπιθύμητοι στα ματς του Ολυμπιακού. Μέχρι εκεί, όμως. Η αισιοδοξία των κ. Γαλατσόπουλου και του κυρίου Γουλιέλμου δεν έχει πραγματικό έρεισμα.

Μια σύσκεψη είναι πετυχημένη όταν με την ολοκλήρωση της γίνονται ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες αποφάσεις που ελήφθησαν. Όταν βγαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και μιλάει όπως η Πυθία όταν έχει μασήσει το δαφνόφυλλο τότε όχι μόνο δεν είναι πετυχημένη αλλά δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά και ανησυχίες.

Εκτός να θεωρήσουμε καθησυχαστική την διαβεβαίωση ότι όλα θα συζητηθούν δέκα μέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ποιο τέλος, ποιού πρωταθλήματος. Θα δεχτούν οι Αγγελόπουλοι να παίξουν με τον Παναθηναϊκό με έλληνες διαιτητές ή μήπως θα δεχτεί ο Γιαννακόπουλος να παίξουν με ξένους διαιτητικές. Μια ορισμένη ανακούφιση την καταλαβαίνω διότι, όπως έδειχναν τα πράγματα, ο Αναστόπουλος θα δήλωνε κώλυμα και έτσι θα γινόταν κανονικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα την Τετάρτη.

Η εξέλιξη δεν επιβεβαιώνεται μετά την δήλωση… ετοιμότητας του διαιτητή να πάει στο ΣΕΦ. Από εκεί και πέρα για να τελειώσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να κάνει πίσω ένας από τους δυο. Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά. Δεν υπάρχει ούτε δήλωση ούτε διαρροή από τους δυο μεγάλους του επαγγελματικού μπάσκετ που να προϊδεάζει για κάτι τέτοιο. Να ανακουφιστεί που δεν έφτασε ακόμα ο κόμπος στο χτένι αλλά πρόκειται μόνο περί αυτού.

Διότι ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι προσεχώς και τότε θα βρεθούμε στο σημείο που είμαστε και πριν από τη σύσκεψη. Ισως, κάποιοι ερμήνευσαν ως μια μικρή νίκη στα σημεία την απουσία του Αναστόπουλου από το ΣΕΦ, την Τετάρτη. Αυτή η ανάγνωση είναι λάθος όπως ήδη αποδεικνύεται. Ο Ολυμπιακός έθεσε μια σειρά από θέματα σχετικά με την διαιτησία στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Το να μην σφυρίξουν σε ένα ακόμα ματς οι… ανεπιθύμητοι διαιτητές δεν λέει τίποτα. Ότι δεν τα έκανε καλοκαιρινά στη σύσκεψη ο κ. Γιαννακόπουλος που φαίνεται πως είναι το μόνο που αξίζει να συζητηθεί δεδομένου ότι ήταν αυτός που πίεσε δημόσια για να τοποθετηθούν οι … ανεπιθύμητοι στα ματς του Ολυμπιακού. Μέχρι εκεί, όμως. Η αισιοδοξία του κ. Γαλατσόπουλου και του κυρίου Γουλιέλμου δεν έχει πραγματικό έρεισμα.

Ηταν η αναβολή για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, η μόνη ουσιαστική απόφαση που πήραν οι συμμετέχοντες και τίποτα παραπάνω. Μου θύμισαν τις Συνόδους Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μεταναστατευτικό.

Εκεί που προκειμένου να κρύψει η Ενωση το αποκρουστικό και απάνθρωπο πρόσωπό της ανακοίνωνε ότι στην Διάσκεψη που μόλις τερματίστηκε, αποφασίστηκε αν διοργανωθεί μια επόμενη ακριβώς με το ίδιο θέμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ