Άσε τα σάπια, πες για την κλοπή και μην κάνεις την πάπια

Άσε τα σάπια, πες για την κλοπή και μην κάνεις την πάπια

Δε σταματήσαμε να φωνάζουμε για το δίκαιο που μας έπνιγε. Κι επειδή το μόνο που έπνιγε εσάς ήταν οι Ερινύες, βρήκατε διέξοδο στο μίσος.

Για το νέο ρόλο του Ντέμη Νικολαΐδη τα έχουμε πει στην πορεία της χρονιάς, ο άνθρωπος έχει επικοινωνιακό χάρισμα ως παρουσιαστής, η συνολική εικόνα του στο Open έβαλε γυαλιά ακόμα και σε αυτούς που θεωρούνται καταξιωμένοι στο χώρο.

Οι αδαείς ωστόσο ταυτίζουν τη δημοσιογραφία με την παρουσίαση, όσο συγγενικές έννοιες δείχνουν φαινομενικά, τόσο άσχετες μπορεί και να είναι μεταξύ τους στην πραγματικότητα.

Άλλο πράγμα να μεταδίδεις αγώνες ως σπίκερ, να είσαι παρουσιαστής ή άνκορμαν κι άλλο δημοσιογράφος, το ένα δεν αναιρεί το άλλο βέβαια. Το ότι γράφεις στο γυαλί ή παρουσιάζεις καλά μια είδηση όμως, δε σημαίνει πως μπορείς να την βγάλεις, να την αναδείξεις ή και να τη σχολιάσεις.

Ο συμπαρουσιαστής του Ντέμη, ο Σπυρόπουλος, είναι από τους ελάχιστους μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω μαεστρικά, προσόν που δεν είχε πχ ο Διακογιάννης. Επικαλούμαι χαρακτηριστικά παραδείγματα, για να γίνω κατανοητός. Ο τελευταίος ήταν φαινόμενο μεν στις μεταδόσεις αγώνων, προικισμένος με σπάνια ευφράδεια λόγου και μαγικό φωνητικό ηχόχρωμα, αλλά δεν είχε την ίδια ικανότητα στην αρθρογραφία ή στο να κάνει μια συνέντευξη.

Στην κατηγορία Σπυρόπουλου κι ο αείμνηστος Φίλιππος Συρίγος, άριστος και ως σπίκερ και ως δημοσιογράφος αναλυτής ή και ερευνητής, με ότι κι αν καταπιανόταν γενικώς ήταν κορυφή. Κάτι σαν Φάνης Χριστοδούλου, που μπορούσε να παίξει από πλέι μέικερ, μέχρι σέντερ φορ.

Ο Ντέμης δεν έχει το όλο πακέτο, είναι μεν εξαιρετικός ως παρουσιαστής όταν επικεντρώνεται σε όσα αφορούν το χόρτο, αλλά μέχρι εκεί. Όταν ξεφεύγει από το στοιχείο του, πέφτει σε γκέλες.

Όπως πρόσφατα, που υποστήριξε πως «το μίσος μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ομάδας του, έχει δημιουργηθεί 100% από τους δημοσιογράφους».

Ελπίζω να μη μου χρεώσει κάποιος πρακτικές συντεχνίας, προσφιλείς στη συμπαθή τάξη των δημοσιογκράφιτυ, που ενώ οι ίδιοι κρίνουν τους πάντες, θεωρούν απαγορευτικό να κρίνονται.

Δεν είναι κακό λοιπόν να τη λέει ο κάθε Ντέμης, το ορθό είναι να πει σε ποιους αναφέρεται και κυρίως, να εξηγήσει που ακριβώς έγκειται η ευθύνη.

Εκτός αυτού, ο ισχυρισμός του υπό μια έννοια είναι και αβανταδόρικος, ψήλωσε τον κλάδο λέγοντας πως από αυτούς ξεκινούν τα πάντα. Για να διαμορφώσεις μια τέτοια κατάσταση, απαιτείται ικανότητα, που οι εμπλεκόμενοι με το χώρο των ΜΜΕ δεν διαθέτουν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα φρόντιζαν κατ΄αρχήν να μην απαξιωθούν οι ίδιοι, έλα όμως ο κόσμος έχει βαφτίσει τη συνομοταξία ως ΑΡΔ και όχι άδικα.

Το καλύτερο που μπορούν να καταφέρουν, είναι να μετατρέψουν την τρίχα σε τριχιά, απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι, να υπάρχει τρίχα…

Αν μαζευτούν οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ, του γαύρου, του βάζελου, βάλτε εσείς την ομάδα και συμφωνήσουν πως «από αύριο ανοίγουμε μέτωπο με τον Παναιτωλικό, την Μπάγερν, το χαρτί, ή τους Λος Άντζελες Λέικερς», πιστεύει κάποιος αφελής πως ο κόσμος θα τσιμπήσει και θα ανταποκριθεί στην καλλιεργούμενη αντιπαλότητα;

Ναι μεν οι δημοσιογράφοι είναι σε θέση να μετατρέψουν το μέτριο σε καλό ή το κακό σε μέτριο, σίγουρα όμως κάτι πρέπει να υπάρχει. Κι αυτό το κάτι, δεν είναι σε θέση να το δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Στην περίπτωση μας, αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές και το μαρτυρά, η ταμπέλα της επικοινωνιακής καταιγίδας εκείνων των ημερών! Η εισβολή του Σαββίδη, δε μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη.

Αλήθεια, ο ίδιος ο Ντέμης που χρέωσε την κατάσταση αποκλειστικά στους δημοσιογράφους, που δε δίστασε να ρωτήσει τον Βιειρίνια αν τον θεωρεί κλέφτη, πως θα σχολίαζε όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα; Γιατί τα γεγονότα έλαβαν χώρα μέσα στο γήπεδο, ένα χώρο δηλαδή που τον γνωρίζει καλά, άρα δικαιούται δια να ομιλεί. Είτε με την ιδιότητα του πρώην ποδοσφαιριστή, είτε με την έσχατη του παρουσιαστή. Ακόμα και με εκείνη του πρώην προέδρου της ομάδας ή και του δεδηλωμένου οπαδού της.

Πως τα είδε λοιπόν, τι γνώμη έχει για το γκολ του Βαρέλα, ήταν καθαρό ναι ή ου;

Για να τον βοηθήσω, του στέλνω και τη φάση από την ευθεία.

https://www.youtube.com/watch?v=hrAzjmEVg1A

Αυτό είναι το λιγότερο όμως, πως κρίνει άραγε την απόφαση Κομίνη να το ακυρώσει ενώ αρχικά το είχε μετρήσει, κατ΄απαίτηση της ομάδας που το έφαγε; Στα τόσα χρόνια που έπαιζε ποδόσφαιρο, του έχει συμβεί ποτέ;

Κι αν όχι, τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν πρωταγωνιστής, είτε ως θύτης είτε ως θύμα;

Σε περίπτωση που ήταν θύμα μάλιστα, πως θα αντιδρούσε ακούγοντας τον Κονέ να λέει πως ήθελαν να μάθουν αν μέτρησε το γκολ για ν΄ αποφασίσουν αν τρόμαξαν; Και να δηλώνει καπάκι, πως δε μπορούσαν να επιστρέψουν στο χόρτο, επειδή είχαν κρυώσει;

Τέλος, τι εκτίμηση έχει για τη συμπεριφορά των χαρτοπαικτών, που αρνήθηκαν να επιστρέψουν, επικαλούμενοι φόβο από μια φωτό, ενώ χαζογελούσαν στ΄ αποδυτήρια;

To να ρωτάς τους υπόλοιπους και να πουλάς πνεύμα, είναι ευκολάκι, πες μας όμως τη δική άποψη κι εσύ κύριε Ντέμη μας, ντρέπεσαι να την ομολογήσεις φωναχτά ή δεν έχεις τι να πεις; Δε γίνεται να είσαι λαλίστατος για θέματα που δεν τα έχεις και να κάνεις την πάπια για κάτι αμιγώς ποδοσφαιρικό.

Έχοντας λοιπόν ξεκάθαρη σωματειακή προτίμηση και προέλευση κύριε Ντέμη μας, μόλις παρέθεσα γεγονότα που προκάλεσαν την απέχθεια από τη δική μας πλευρά.

Πες μας τώρα κι εσύ  ως μέλος της άλλης, από που προκύπτει το δικό σας, μήπως σας κλέψαμε, σας αδικήσαμε, σας διαβάλαμε, σας συκοφαντήσαμε, μήπως προσπαθήσαμε με ύπουλους και αδιαφανείς τρόπους, να αποκτήσουμε κάτι που είχατε κερδίσει εσείς;

Επειδή όσο κι αν ψάξεις δε θα βρεις, γιατί δε σας προκαλέσαμε κάποιο κακό, το πρόβλημα σας είναι πως δε σας αφήσαμε να χαρείτε την κλοπή, καθώς δε σταματήσαμε να φωνάζουμε για το δίκαιο που μας έπνιγε. Κι επειδή το μόνο που έπνιγε εσάς ήταν οι Ερινύες, βρήκατε διέξοδο στο μίσος και το κόμπλεξ.

Είχατε απαίτηση με άλλα λόγια όχι μόνο να κλέψετε, αλλά τα θύματα να βγάλουν το σκασμό.

Προσπαθήσατε ανεπιτυχώς να πείσετε πως ο αγώνας δε συνεχίστηκε λόγω της εισβολής του οπλοφόρου Ιβάν, ήταν το μόνο βολικό σενάριο για να καμουφλάρει την θεατρική σας παράσταση, που ολοκληρώθηκε με την κλοπή. Στο φύλλο αγώνα όμως αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο αγώνας δε συνεχίστηκε επειδή εσείς δηλώσατε τρομοκρατημένοι από μια φωτό και δηλώσατε αδυναμία επιστροφής στον αγωνιστικό χώρο..

Υπόψιν πως το όπλο δεν το είδε κανείς κατά την εισβολή, εσείς κατασκευάσατε το παραμυθάκι στα αποδυτήρια και θέτατε και όρους μάλιστα για να επιστρέψετε.

Ενημερωτικά λοιπόν, δημοσιογραφία μεταξύ άλλων είναι, η αναφορά σε αληθινά γεγονότα και η επίκληση τους, προκειμένου να τεκμηριωθεί ένα συμπέρασμα. Ένα χρόνο τώρα δε μας ενημερώσατε αν κάπου λέμε κάπου ψέματα, δεν αντιπαραθέσατε κάτι διαφορετικό.

Εκτός αν για σένα, δημοσιογραφία είναι να αποσιωπείς τα συμβάντα, ή ακόμα χειρότερα να τα διαστρεβλώνεις, τακτική που υιοθετήθηκε από σύσσωμο το χαρτοστρατόπεδο.

Έτσι έχουν τα πράγματα κύριε Ντέμη μας, οπότε οι ταμπέλες που προσπαθείς μάταια να βάλεις, έχουν την ίδια τύχη με τις αστείες προφάσεις της ομάδας σου, εκείνο το βράδυ! Δεν πείθουν ούτε εσάς, γι αυτό δεν αισθανθήκατε ποτέ πρωταθλητές.

Περάσατε στην ιστορία ως κλέφτες και χάρτινοι, ως alter ego του γαύρου και η κατάρα είναι πως στο υπόλοιπο της ζωής σας, θα είστε καταδικασμένοι να ζείτε με αυτό το στίγμα.

Δεδομένου πως αυτός είναι ο λόγος που μας μισείτε, ενημερώνουμε απλά πως δε θέλουμε να σταματήσετε ποτέ, το να μας μισούσατε ακόμα περισσότερο, θα ήταν για εμάς τίτλος τιμής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ