Αν είσαι Λίβερπουλ, ξέρεις…

Αν είσαι Λίβερπουλ, ξέρεις…

Ποιο έπος, ποιο θαύμα; Μπορεί για όσους δεν κατανοούν τι σημαίνει Λίβερπουλ.

Χωρίς τον Σαλάχ, χωρίς τον Φιρμίνιο, χωρίς τον Κειτά. Με το 3-0 στην πλάτη από τον πρώτο αγώνα. Ξέροντας πως πρέπει να τα βάλεις… όλα όπως δήλωσε ο Κλοπ στην συνέντευξη Τύπου. Έχοντας απέναντι σου την μεγάλη Μπαρτσελόνα, του Μέσι, του Βαλβέρδε, των «δικών» σου παιδιά, Σουάρες, Κουτίνιο.

Και τελικά 4-0! ΕΠΟΣ, ΘΑΥΜΑ κλπ. Γράψτε λάθος. Η Λίβερπουλ δεν έκανε τίποτα παραπάνω από όσα έχει μάθει να κάνει από τότε που «γεννήθηκε». Είναι στο DNA της. Ποτέ δεν σταματά, ποτέ δεν παραδίνεται.

Και όταν μιλάμε για την Λίβερπουλ του Κλοπ που αυτή την στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο; Αυτό, ναι είναι η ανατροπή του αιώνα γιατί γίνεται απέναντι στην Μπαρτσελόνα και το 3-0 του πρώτου αγώνα, αλλά μέχρι εκεί.

Θαύμα ήταν το περσινό της Ρόμα. Μια ομάδα που απέκλεισε με 3-0 μια πολύ καλύτερη ομάδα από αυτή.

Η Λίβερπουλ είναι στο ίδιο επίπεδο με την Μπαρτσελόνα. Το 3-0 του πρώτου αγώνα ήταν μαγική εικόνα. Το 4-0 του Άνφιλντ ήταν η εικόνα του αγώνα.

Αν είσαι Λίβερπουλ, ήξερες τι να περιμένεις. Χωρίς Σαλάχ, Φιρμίνιο, Κειτά. Ήξερες πως θα «πεθάνουν» στο γήπεδο.

Και το πέτυχαν με τρόπο… Λίβερπουλ! Όπως κάποτε στην Πόλη όταν σήκωσαν το Τσάμπιονς Λιγκ, το 5ο της ιστορίας της! Από 3-0 στο ημίχρονο με την μεγάλη Μίλαν. Όπως το έκανε η Λίβερπουλ του Κλοπ με την Ντόρτμουντ στο Γιουρόπα με απίθανη ανατροπή και πάλι στο Άνφιλντ.

Στο πιο τρομακτικό (ποδοσφαιρικό) γήπεδο του πλανήτη.

Η Λίβερπουλ που φέτος μαγεύει με το ποδόσφαιρο της θα είναι στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για να πάρει μια κούπα που δικαιούται. Είτε απέναντι στον Άγιαξ, είτε απέναντι στην Τότεναμ, είναι το μεγάλο φαβορί και θα το αποδείξει.

Μια Λίβερπουλ που φέτος πάει στους 97 βαθμούς στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά δεν παίρνει το πρωτάθλημα, αν δεν έχουμε δραματική ανατροπή την Κυριακή. Με μια ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ.
Αλλά θα το πάρει και αυτό. Ας αργήσει ένα χρόνο. Λίβερπουλ είναι και ξέρει να περιμένει, να κάνει υπομονή.

Όπως έκανε πρόπερσι χάνοντας το Γιουρόπα Λιγκ, πέρσι χάνοντας το Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος είναι η σειρά της. Με τρόπο κλασικό για Λίβερπουλ!

Υ.Γ. Είναι κρίμα για τον Ερνέστο αλλά το ποδόσφαιρο για αυτό είναι το ωραιότερο άθλημα του κόσμου. Σε μια χρονιά Τσάμπιονς Λιγκ που έχουμε δει επικές ανατροπές. Που τα έχουμε δει όλα. Βεβαίως όσο ο Βαλβέρδε πιστώθηκε (σωστά) το 3-0 έτσι θα χρεωθεί και το 4-0. Φέτος δεν αποκλείστηκε από μια χειρότερη ομάδα, αλλά από την καλύτερη ομάδα του κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ