Ποιο πρωτάθλημα; Το θέμα είναι να μην θρηνήσουμε θύματα…

Ποιο πρωτάθλημα; Το θέμα είναι να μην θρηνήσουμε θύματα…

Κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πως είναι δυνατό να διεξαχθούν αγώνες πλέι οφ ανάμεσα στις ομάδες των «αιωνίων». Ποιος μπορεί  να εγγυηθεί για την ασφάλεια οπαδών, αθλητών προπονητών και διαιτητών; Ας κόψουμε την πλάκα λοιπόν...

Όποιος έχει καταλάβει τι θα γίνει από εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ να βγει και να το δηλώσει ευθαρσώς. Νομίζω ότι κανείς δεν θα το τολμήσει διότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ρευστά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υποβιβάστηκε το Λαύριο μισή ώρα πριν επιβεβαιωθεί η παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία.  Αργότερα διαπιστώθηκε ότι από την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην ξαναπαίξει μπάσκετ όσο ο Ολυμπιακός είναι παράνομος και ο Βασιλειάδης υφυπουργός την πλήρωσε το Λαύριο και κανένας άλλος.

Ο Παναθηναϊκός πήρε πίσω την απόφασή του και περιμένει τώρα τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ. Μια ομάδα που δεν της άξιζε να υποβιβαστεί αγωνιστικά πληρώνει το μάρμαρο της φοβερής κόντρας των δυο μεγάλων. Μιας κόντρας που είναι φανερό ότι δεν αφορά αποκλειστικά το άθλημα και το πρωτάθλημα. Παίρνει συνεχώς χαρακτηριστικά κόντρας ανάμεσα σε δυο πλευρές και τρία πρόσωπα. Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των αδερφών Αγγελόπουλων.

Η κόντρα ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω στο άθλημα και εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος να το τινάξει στον αέρα. Οι δυο σύλλογοι και οι διοικητικοί ηγέτες τους παίζουν με την φωτιά. Φάνηκε καθαρά αυτό από την «επίσκεψη» αφιονισμένων οπαδών του Ολυμπιακού στο σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου και της έκρηξης που ακολούθησαν. Τέτοιες ενέργειες όταν μένουν αστιγμάτιστες και δεν καταδικάζονται ευθέως αλλά σκεπάζονται από απόψεις του τύπου ότι οι οπαδοί δεν ελέγχονται, αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα απαράδεκτα πανό που σηκώθηκαν κατά την διάρκεια των αγώνων από αφιονισμένους οπαδούς. Αν τα αφήνουμε όλα αστιγμάτιστα αν κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε θα  τα δούμε να επαναλαμβάνονται με χειρότερη εξέλιξη. Κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κάθε ψύχραιμος και εχέφρων φίλος του αθλήματος αναρωτιέται πως είναι δυνατό να διεξαχθούν αγώνες πλέι οφ ανάμεσα στις ομάδες των «αιωνίων».

Ποιος μπορεί  να εγγυηθεί για την ασφάλεια οπαδών, αθλητών προπονητών και διαιτητών; Ας κόψουμε την πλάκα λοιπόν. Κανένας δεν μπορεί να βγάλει την ουρά του απέξω για όσα μπορεί να ζήσουμε στην σειρά των πλέι οφ εφόσον οι ομάδες αποφασίσουν να κατέβουν. Υπό αυτή την έννοια είχε βάση η πρόταση του Ολυμπιακού για διακοπή του πρωταθλήματος.

Τα γράφω αυτά ανεξάρτητα από το αν θα ικανοποιηθούν οι όροι που έχει βάλει ο Ολυμπιακός για να παίξει. Το λιγότερο που θα πρέπει να ενδιαφέρει τώρα είναι ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Εκείνο που έχει σημασία είναι να μην θρηνήσουμε θύματα. Έχουμε μια Ομοσπονδία (ΕΟΚ) που αποτελεί  (το μεγαλύτερο) μέρος του προβλήματος και μια κυβέρνηση (Βασιλειάδης) που νίπτει τα χείρας της.

Είναι κρίμα να έχουμε και ομάδες που αντί να σβήνουν ρίχνουν λάδι στη φωτιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ