Ξωπίσω σας διαπαντός, το όπλο που έγινε φαλλός

Ξωπίσω σας διαπαντός, το όπλο που έγινε φαλλός

VAR για την ΠΑΕ χαρτί σημαίνει Victor's (brother) Assistant Referee, γι αυτό ανακάλυψαν πέναλτι και την πέφτουν στο μηχάνημα

Αναχωρώντας βράδυ Σαββάτου από ΟΑΚΑ, πήγαμε για φαγητό στο Μπουρνούζι. Μπουρνάζι όπως με διορθώνουν από το κοντρόλ, αλλά ήμουν ζαλισμένος από τη σαμπάνια και ίσως τα μπέρδεψα κάπως. Να επισημάνω με την ευκαιρία πως επιβάλλεται να βγάλουν σαμπάνια με γεύση ρετσίνας, να γουστάρουμε περισσότερο εμείς εδώ πάνω, τόση κατανάλωση προβλέπεται τα επόμενα χρόνια.

Καθ΄οδόν, είχα την τύχη ν΄ακούσω τη ραδιοφωνική εκπομπή του Κεφτετζόγλου, η δεύτερη σημαντικότερη μιντιακή εμπειρία της ζωής μου, η πρώτη ήταν όταν είδα Larry King στο CNN. Κι ο Κεφτετζόγλου θα μου πεις, Burger King είναι… Από το λίγο που πρόλαβα ν΄απολαύσω, τα περισσότερα χαρτιά ήταν στην τσίτα έχοντας συνειδητοποίησει πως η απώλεια της κούπας και το τρίτο συνεχόμενο ξεβράκωμα στον τελικό, δεν ήταν θέμα συγκυρίας, ούτε κακής βραδιάς.

Ήταν αποτέλεσμα κινήσεων και στρατηγικών επιλογών των δυο ομάδων, ο ΠΑΟΚ έχωσε χρήμα κι έγινε ακόμα καλύτερος, το δε χαρτί προσπάθησε να παραμείνει στο κόλπο με τα ψέματα, πουλώντας παπάδες στο κοινό της. Μιλάμε για το προφανές δηλαδή, αυτό που έβλεπαν ακόμα κι οι τυφλοί, με εξαίρεση τα σιτιζόμενα παπαγαλάκια του Τζάμπα, που επέμεναν να σφυρίζουν αδιάφορα, προβάλλοντας ως πρώτο θέμα το γηπεδικό. Κάποιοι μάλιστα του την είπαν του Κεφτετζόγλου, που εξεμάνη, διερωτώμενος τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.

Προφανώς δεν έχουν και καμμία σχέση, αυτοί οι ίδιοι όμως το εμφάνιζαν έτσι καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υποστηρίζοντας πως ο πακτωλός των εσόδων από το C.L, θα πέσει στην κατασκευή του γηπέδου. Λες και αν χρησιμοποιούσαν ένα μέρος από αυτά για να γίνουν 2-3 μεταγραφές της προκοπής, θα χαλούσε ο κόσμος. Αυτή ήταν όμως η γραμμή της ΠΑΕ, ο Τζάμπας υποτίθεται πως είναι επενδυτής που επιβάλλεται να βάζει το χέρι στην τσέπη κι αυτοί τον παρουσίαζαν ως διοίκηση πρωτοδικείου που διαχειρίζεται έσοδα.

Ο ρεπόρτερ πατατάκιας από την πλευρά του, που πέρσι παρίστανε το ρόκερ, κλαίει και οδύρεται για την αδικία που υπέστησαν από το VAR, με αφορμή την απόφαση του Γερμανού διαιτητή να μην υποδείξει ένα πέναλτι που δεν υπήρχε πουθενά! Είναι η κεκτημένη ταχύτητα από το οφσάιντ στο γκολ του Βαρέλα που δεν υπήρχε, αλλά έλεγαν πως υπάρχει. Έχω δει διαμαρτυρίες σε διαιτητές, βοηθούς, τηλεδιαιτητές, παρατηρητές διαιτησίας για τις εκθέσεις τους, πρώτη φορά βλέπω πέσιμο σε οθόνη!

Κατά τα λοιπά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που δεν ήθελε τελικό με VAR, είδατε πόσο εύκολα πέφτουν στην παγίδα που οι ίδιοι προσπάθησαν να κατασκευάσουν; Μην έχετε απορίες πάντως, το VAR για εκείνους δε σημαίνει Video Assistant Referee όπως το μάθαμε όλοι, αλλά Victor’s (brother) Assistant Referee. Για να καταλάβετε πόσο εθισμένοι είναι στο ψέμα, ισχυρίζονται πως οι χειριστές του VAR ενημέρωσαν τον διαιτητή πως υπάρχει πέναλτι κι εκείνος τους αγνόησε, αλίμονο όμως αν έτσι δούλευε το σύστημα. Ο διαιτητής αποφασίζει, ουδείς του κάνει υποδείξεις, απλώς ενημερώνεται για κάθε φάση που ίσως χρειάζεται τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ειδάλλως δε θα υπήρχε οθόνη εντός γηπέδου, αλλά θα του σφύριζαν ότι ήθελαν οι από πάνω.

Επιστρέφοντας στην Κεφτετζόγλεια εκπομπή, βγήκε ένας ΠΑΟΚτσής που του έλεγε το προφανές, πως πληρώνουν και θα πληρώνουν τα περσινά που έκαναν στην Τούμπα. Ο παρουσιαστής εξανέστη «θέλατε να πάρετε το παιγνίδι με τα όπλα», όπου όπλα βάλτε αυτό που δεν αντιλήφθηκε κανείς στο γήπεδο, αλλά το είδαν όλοι σε φωτογραφία μετά. Με τη φωτογραφία λοιπόν θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, για τη δική τους αποχώρηση που προκάλεσε την οριστική διακοπή του αγώνα και την απαίτηση να μάθουν αν μέτρησε το γκολ ώστε ν΄αποφανθούν αν τρομοκρατήθηκαν, τσιμουδιά.

Μόλις αντιληφθήκατε τους λόγους που όποτε τους βρίσκουμε μπροστά μας θα τους πηγαίνουμε κωλοφεράντζα όπως λέμε, τους προειδοποιούσαμε πέρσι, αλλά ήταν ακόμα μεθυσμένοι από τη μπόμπα σαμπάνια που είχαν καταναλώσει. Δεν το κατάλαβαν ούτε μετά τον περσινό διασυρμό στο κύπελλο, ούτε έπειτα από το -23 στο πρωτάθλημα, ούτε μετά το πρόσφατο. No problem, όσο επιμένουν στο ίδιο παραμυθάκι θα υφίστανται τις συνέπειες, στα επόμενα 1873 χρόνια να τους πετύχουμε σε 1873 τελικούς, θα τους χάσουν όλους.

Η αλητεία με την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας εικόνας για να κρυφτεί πίσω της μια ολόκληρη απάτη, θα πληρώνεται εσαεί. Το όπλο που επικαλούνται, έχει ήδη αλλάξει μορφή και το αισθάνονται καλά σε κάθε μεταξύ μας συνάντηση. Εκείνοι επέλεξαν να ερωτοτροπήσουν μαζί του και θα τους κυνηγάει για πάντα, τώρα είναι αργά για δάκρυα. Προσωπικώς, θα προτιμούσα να με καταδιώκει ένα όπλο έστω και κανονικό αλλά σε φωτογραφία, παρά κάτι σαν κι αυτό, εκτός κι αν άρχισε να τους αρέσει, οπότε αλλάζει το πράγμα..

Που θα πάει, κάποια στιγμή θα πέσουν γονατιστοί μπρος σε κάποιο εικόνισμα της Τζαμπά Σοφιάς, κάνοντας μετάνοιες για το χάρτινο πρωτάθλημα και κυρίως, για την φθηνιάρικη τρελίτσα που συνεχίζουν να πουλάνε. Αλλιώς, θα υφίστανται το ίδιο μαρτύριο και για άλλα 1873 χρόνια, μετά την παρέλευση της πρώτης παρτίδας. Από τον πόνο δεν είναι σε θέση να σκεφτούν ούτε το απλούστατο, πως σε τελικό με διαιτητή τον Κομίνη, το γκολ του Ακπόμ θα είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ και στη φάση του πέναλτι, θα είχαν πάει καροτσάκι τον διαιτητή μέχρι να δείξει άσπρη βούλα.

Όσο επιμένουν λοιπόν στα ψέματα και την ίδια αλαζονική ρητορική, που αποτυπώνεται άλλωστε στη νοοτροπία του Τζάμπα, που νόμισε πως επειδή μπόρεσε μια φορά, θα συνεχίζει να το καταφέρνει πάντα, θα υφίστανται τις συνέπειες.

Το ίδιο ισχύει για τους χαρτορεπόρτερ, που επειδή έβγαλαν μια χρονιά καλύπτοντας τον Τζάμπα, πίστεψαν πως το παραμυθάκι που σέρβιραν θα καταναλώνεται διαπαντός. Τα ήθελαν και τα έπαθαν, μερίδα του κόσμου άρχισε ήδη να παίρνει αποστάσεις από τον παπά που τους πούλησαν κι όσο οι αγωνιστικές φάπες θα συνεχίζονται με την πάροδο του χρόνου, τόσο θα πολλαπλασιάζονται και οι φωνές εκείνων που θέλοντας και μη, θα ξεστραβώνονται. Άντε να τους δω, πως θα ισορροπήσουν σε δυο βάρκες.

Από την πλευρά μας δε μας χαλάει καθόλου, έχουμε ήδη στρογγυλοκαθίσει στο θρόνο μας, απολαμβάνοντας το υπερθέαμα καταστροφής της ομάδας τους και της προσωπικής τους διαπόμπευσης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ