Άρης : Σημερινοί παίκτες, αυριανοί συνεργάτες

Άρης : Σημερινοί παίκτες, αυριανοί συνεργάτες

Ο δρόμος από το «αντίο» ως το «επανιδείν» για τα παιδιά που φεύγουν από το Χαριλάου.

Ένας αριθμός ποδοσφαιριστών έφτασαν, κατά την κρίση του κλαμπ, φέτος στο προσωπικό τους ταβάνι με τη φανέλα του Άρη και θα αποχωρήσουν από την ομάδα, τυπικά με την ολοκλήρωση των συμβολαίων τους. Δεν είναι ασφαλώς η πρώτη ή η τελευταία φουρνιά παικτών που κλείνουν έναν κύκλο και άμεσα θα ανοίξουν έναν επόμενο στην καριέρα τους.

Για τον Άρη όμως -πρέπει να- είναι η πρώτη φορά κατά την οποία όλοι όλοι θα αποχωρήσουν να το κάνουν με τον καλύτερο, τον πιο βελούδινο τρόπο και η τελευταία λέξη να μην είναι αντίο αλλά «εις το επανιδείν». Δεν κέρδισε κάτι το κλαμπ από «διαζύγια» που ήταν επεισοδιακά, άσχημα, τα περασμένα χρόνια. Υπήρξαν και στιγμές, μάλιστα, που θα μπορούσε να χρειάζεται βοήθεια ενός πρώην δικού του ανθρώπου αλλά ο τρόπος που τον αντιμετώπισε, οδήγησε στην εγκατάλειψη κάθε σκέψης προσέγγισης εν τη γενέσει της.

Αυτοί που σήμερα είναι παίκτες, αύριο θα είναι προπονητές, ίσως μάνατζερ ή στελέχη στο ποδόσφαιρο. Ο Άρης έχει μόνο να κερδίσει από την διατήρηση καλών σχέσεων. Δεν θα εξαφανιστούν αυτοί οι άνθρωποι από το ποδόσφαιρο, από την αγορά, επειδή θα πάψουν να αγωνίζονται με τα κιτρινόμαυρα χρώματα.

Και επιπρόσθετα, βέβαια, σε μια μερίδα αυτών των παιδιών, ο σύλλογος, πρέπει να αναγνωρίσει και την προσφορά στην ομάδα. Την ανάληψη της ευθύνης, μαζί με την ευκαιρία, να λάβουν μέρος στην προσπάθεια που θα έδινε τέλος στα χρόνια της υπομονής. Το έκαναν. Και όσοι συνέχισαν ήταν συνεπείς και «τίμιοι» και στο ψηλότερο επίπεδο από το περσινό.

Έλαβαν κιόλας, αυτές οι σχέσεις είναι πάντα αμφίδρομες. Εννοείται ότι μια πετυχημένη θητεία στον Άρη είναι διαβατήριο για ένα επόμενο συμβόλαιο και το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι ο Γιώργος Βαλεριάνος. Ήταν στις προηγούμενες κλήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη, πιθανώς θα είναι και στις επόμενες, μέλος ενός ιδιαίτερου κλαμπ -εν δυνάμει- ελεύθερων παικτών που έχουν θέση σε μια πρόσκληση ομοσπονδιακού προπονητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ