Ο mr υπεξαίρεση ήταν καλός, για Ιβάν ούτε ναι ούτε όχι

Ο mr υπεξαίρεση ήταν καλός, για Ιβάν ούτε ναι ούτε όχι

Για πάρτη του Ιβάν η ιδεολογική πλατφόρμα της ΝΔ διαφοροποιείται και είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αρκεί να μην πάρει το λιμάνι.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αναγνωρίσω στον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Νίκο Ταχιάο, είναι η αθυροστομία του με την κυριολεκτική έννοια της λέξης.

Προτιμώ τους τύπους που δεν κρατάνε τίποτα μέσα τους, σα να τους πνίγει το δίκαιο. Το αν είναι δίκαιο αυτό που τους πνίγει βέβαια, προκύπτει από τα λεγόμενά τους και κυρίως από το κατά πόσο φάσκουν και αντιφάσκουν.

Η αποστροφή των ΠΑΟΚτσήδων για τον Ταχιάο, έχει τις ρίζες της στις επιθέσεις της αδερφής του μέσω του protagon.gr, αν και σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.

Το θέμα είναι πως και ο νυν υποψήφιος Δήμαρχος έχει καταφερθεί κατά του Ιβάν στο παρελθόν, κάτι που εννοείται πως δεν είναι απαγορευτικό.

Ουδέποτε εξήγησε σε εμάς τους ιθαγενείς πάντως, τι κακό έκανε. Απέκτησε κάτι με αδιαφανείς διαδικασίες, έκανε κάτι ανήθικο, προσβλητικό, προκάλεσε; Μήπως άρπαξε κάτι που δε δικαιούνταν, στερώντας το από κάποιον άλλον ;

Γιατί το πνεύμα της αδερφής του ήταν αποκλειστικά ειρωνικό και γεμάτο εμπάθεια και κακία, χωρίς επιχειρηματολογία.

Κι ο ίδιος ο Ταχιάος δεν πήγαινε πίσω, κάποτε αποκάλεσε τον Σαββίδη ως Ρώσο ολιγάρχη, παραβλέποντας πως η ολιγαρχία είναι σε πολλές περιπτώσεις εξέλιξη της ιδεολογίας του κόμματος που τον στηρίζει.

Ως νεοφιλελεύθερη παράταξη η ΝΔ είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, ο Σαββίδης λοιπόν τι περισσότερο κάνει από το να επενδύει ;

Αν τώρα δεν υπάρχει ανταγωνισμός επειδή τα κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν τη χώρα, τα έφεραν έτσι ώστε να ευνουχιστεί κάθε υποψία επενδύσεων, με αποτέλεσμα ο Σαββίδης να παίζει μπάλα μόνος του, φταίει αυτός; Ας εμφανιστούν και άλλοι, για να πάψει να είναι ολιγάρχης, μήπως ο Ιβάν τους εμποδίζει;

Το Μακ. Παλλάς, η ΣΕΚΑΠ, όπως και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ  ήταν προβληματικές επιχειρήσεις, το ξενοδοχείο υπολειτουργούσε όταν ακόμα δεν γνωρίσαμε το όνομα του Σαββίδη, ποιος απαγόρευε στους επενδυτές να το ζωντανέψουν; Γιατί βούλιαξε η ΣΕΚΑΠ, αν το μαγαζί πήγαινε καλά και είχε προοπτική, θα την έσπρωχνε ο Σαμαράς παρακαλετά στον Σαββίδη;

Ο Ιβάν έχωσε χρήμα και τα έστρωσε, σήμερα που μιλάμε χιλιάδες άνθρωποι τρώνε ψωμάκι και μαζί κερδίζει το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για να αποκτήσει το λιμάνι πλήρωσε αδρά ως εταίρος κοινοπραξίας, για τηλεοπτική άδεια πλήρωσε επίσης ένα τσουβάλι εκατομμύρια. Έδωσε πνοή σε κτίσματα κι επιχειρήσεις που ρήμαζαν, το Κόκκινο Σπίτι, τη βίλα ΝΑΤΟ τη βίλα Ζαρντινίδη. Όλα με συνεργάτες από τη Θεσσαλονίκη και με Ελληνικές εταιρίες, όπως έγραψε χθες ο Κυρ Κυρ, που υπάρχει το μεμπτό; Τι διάολο είναι αυτό που σας ενοχλεί, πείτε το επιτέλους δημόσια να το μάθουν όλοι, μη ντρέπεστε…

Εκτός και αν για πάρτη του Ιβάν η ιδεολογική πλατφόρμα της ΝΔ διαφοροποιείται και υποστηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις με την προϋπόθεση να μην πάρει το λιμάνι ο Ιβάν, όπως και την ελευθερία του τύπου αρκεί να μην πάρει κανάλι και εφημερίδα.

Παρεμπιπτόντως, αναζητώντας την έννοια της ολιγαρχίας, την εντοπίζουμε αυτούσια στο κόμμα που στηρίζει τον Ταχιάο, όπου παραδοσιακά διαφεντεύουν παιδιά, ανίψια κι εγγόνια.

Κι ενώ παλιότερα ο Ταχιάος τον αποκαλούσε ολιγάρχη, σε χθεσινή του συνέντευξη δήλωσε, «δεν έχω την αίσθηση ότι ο Σαββίδης κυριαρχεί επιχειρηματικά στη Θεσσαλονίκη».

Τι σόι ολιγάρχης είναι αυτός, ακόμα να καταλάβουμε!

Τον έστω και αυτού του ανεξιχνίαστου τύπου ολιγάρχη μάλιστα, κάποτε είχε φωτογραφήσει ως διαπλεκόμενο (!!!), χωρίς και πάλι να εξηγεί που έγκειται η διαπλοκή ενός επιχειρηματία που δεν έχει κανένα νταραβέρι με το δημόσιο.

Έρχεται χθες λοιπόν στην ίδια συνέντευξη, να υποστηρίξει πως δε μπορεί να πει αν ο Σαββίδης είναι καλός ή κακός.

Συμπέρασμα λοιπόν, πως ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αδυνατεί να μας ενημερώσει αν κάποιος ολιγάρχης και μάλλον διαπλεκόμενος, είναι καλός ή κακός!!!

Κι επειδή ο Ταχιάος έκλεισε τη συνέντευξη υποστηρίζοντας πως «από το προσφέρει, μέχρι το ότι είναι καλός ο Σαββίδης, υπάρχει μια απόσταση», να τον ενημερώσω πως από τις απόψεις που διατύπωνε παλιότερα και σήμερα για τον Σαββίδη μέχρι την κυβίστηση, δεν υπάρχει καμμία απόσταση.

Η οποία κυβίστηση μαζί με τον εκνευρισμό που βγάζει τελευταία, είναι απόρροια των δημοσκοπήσεων, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Σε μια πόλη που με εξαίρεση τη βουτηγμένη στα σκάνδαλα τη μετά φτερωτού εποχή, αρκούσε η αναγγελία του εκλεκτού της ΝΔ για να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος και (παλιότερα) Νομάρχης, δεν είναι τόσο τιμητικό να μαθαίνεις από τους δημοσκόπους πως η πρωτιά παίζει, ή εν πάση περιπτώσει δε θα είναι ο περίπατος που νόμιζες αρχικά.

Όταν κάποτε ο Πανίκας μάζευε 50+% από τον πρώτο γύρο ντυμένος Ζορό, είναι μάλλον προσβλητικό να βρίσκεσαι υπό του 20%, παλεύοντας με Ορφανό και λίγο ψηλότερα από τον Ζέρβα που είναι εντελώς αποστασιοποιημένος από το κομματικό γίγνεσθαι.

Στην απέλπιδα προσπάθειά του λοιπόν να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, αποπειράθηκε να χρεώσει την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε σε οπαδικά κριτήρια.

Λησμόνησε πως σε αντίθεση με τον ίδιο που όπως δήλωσε δεν πηγαίνει ποτέ στον Χαρίλαο, ο νυν Δήμαρχος ήταν αυτός που με προσωπικές επιταγές τελείωνε τα καλοκαιρινά σίριαλ του Γκάλη και του Γιαννάκη, αλλιώς τζίφρα δεν έβαζαν! Από τότε βλέπετε, η ομάδα τους ήταν συνυφασμένη με την αξιοπιστία…

Αν είχαμε κάποιο λόγο να τη δούμε οπαδικά λοιπόν, είχαμε πολλές αφορμές να κάνουμε χειρότερα στον Μπουτάρη όταν ήταν υποψήφιος. Παρά την προέλευση του όμως και τις διαφωνίες των περισσότερων εξ΄ημών ειδικά στα εθνικά θέματα, εκτιμήσαμε πως ο κυρ Γιάννης είναι πάντα ξεκάθαρος σε όσα λέει και δεν κρύβεται πίσω από τα λόγια του.

Σε περίπτωση δηλαδή που ο Μπουτάρης ήταν στη θέση του Ταχιάου, θα έλεγε «δε γουστάρω τον Σαββίδη ρε, λογαριασμό θα σας δώσω; Έχω μια γειτόνισσα που παίζει κάθε βράδυ μπαλαλάικα και δε με αφήνει να κοιμηθώ η ρουφιάνα, γι αυτό αντιπαθώ κάθε τι με προέλευση από τη Ρωσία, σας έλυσα την απορία; Άντε δρόμο τώρα…»

Ξεχνά επίσης πως ο άλλος υποψήφιος ο Ορφανός, που λόγω ονόματος είναι συνδεδεμένος με τον ΠΑΟΚ και κατεβαίνει μάλιστα με Κούδα στο ψηφοδέλτιο, αποδοκιμάστηκε από μερίδα των οργανωμένων οπαδών και μέσω ανακοίνωσης μάλιστα.

Τέλος, να θυμίσω πως η αγαπημένη ομάδα του Ταχιάου πτώχευσε δυο φορές, αφήνοντας απλήρωτα χρέη σε δημόσιο και ιδιώτες, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων. Τα χρέη αυτά έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ.

Όπως δεν ασχολήθηκε με τον νέο «επενδυτή» της ομάδας του, που άφησε απλήρωτους περισσότερους από 1000 εργαζόμενους και τη στιγμή που μιλάμε, τα χρέη της εταιρίας του κοντεύουν τα 40εκ ευρώ.

Γι αυτόν τουλάχιστον, έχει άποψη αν είναι καλός ή κακός;

Να μας πει έστω τη γνώμη του για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, στο πλάι του οποίου εμφανίστηκε  ως μάρτυρας υπεράσπισης, στην περίφημη δίκη για υπεξαίρεση 18εκ από τα ταμεία του Δήμου.

Για να το κάνει προφανώς τον περιλαμβάνει στους καλούς, για εκείνον όμως που χώνει χρήμα, δίνει δουλειές σε τόσο κόσμο, πληρώνει ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, δεν είναι σε θέση να απαντήσει…

ΥΓ. Το θέμα των σημαιών στο Δημαρχείο με αφήνει εντελώς αδιάφορο, αν κάποιος ζητούσε την άποψη μου, θα του απαντούσα «άσε μας ρε μεγάλε, έχουμε πιο σοβαρά θέματα ν΄ασχοληθούμε! Καλοκαίριασε κι όλες τα έχουν πετάξει έξω, δεν πάμε να πιούμε φραπέ στην παραλία;…»

Και μόνο το γεγονός πως το συζητάνε όμως δείχνει την ενόχληση τους, ίσως επειδή δε μπορούν να χωνέψουν πως η μαμά εταιρία έμεινε και φέτος χωρίς τίτλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ