Ο κανονισμός του οφσάιντ αλλάζει, διαιτητική σύνθεση όχι

Ο κανονισμός του οφσάιντ αλλάζει, διαιτητική σύνθεση όχι

Καλά που οι διαιτητές δεν είναι swingers ν΄ ανταλλάσσουν εκτός από ρόλους και συντρόφους, γιατί ο Τζάμπας θα ζητούσε την παρέμβαση Φλαμπουράρη.

Έχω γράψει μπόλικα για την προέλευση των χαρτιών, όπως για το κατά πόσο τιμούν το έμβλημα που φέρουν στη φανέλα τους. Το τελευταίο έμβλημα διευκρινίζω, ούτε το φοίνικα, ούτε το πάκμαν.

Μετά τον περσινό τελικό είχα εξηγήσει τους λόγους που ντροπιάζουν την προσφυγιά μερικές μέρες πριν τον τελευταίο τελικό παρέθεσα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως ιστορικά δεν έχουν καμμία σχέση με τον δικέφαλο αετό.

Με αφορμή τα πιο πρόσφατα και το ντόρο που προσπαθούν να προκαλέσουν με αφορμή την αντικατάσταση του 4ου από κάποιον που ήταν στην ίδια διαιτητική ομάδα, οφείλουμε να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα προσφεύγοντας στα δικαστήρια, για να ζητήσουμε την απαγόρευση χρήσης από πλευράς τους, του δικέφαλου αετού.

Θα έπρεπε να βρούμε τρόπο μάλιστα να φέρουμε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, να εξηγήσει κατά πόσο τέτοιες συμπεριφορές συνάδουν με ομάδες που φέρουν το σύμβολο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Είναι σίγουρο πως ο πάλαι ποτέ Αυτοκράτορας, όχι μόνο θα χλεύαζε τη χάρτινη στάση, αλλά θα έλεγε: «Μια χαρά ήμουν μαρμαρωμένος, με αναστήσατε για να δω αυτά τα μιάσματα; »

Προσφυγιά σημαίνει, περηφάνια, μπέσα, ντρομπροσύνη, έπαιξες, έχασες και τέλος!

Εννοείται πως αν συμβεί κάτι που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα είσαι υποχρεωμένος στον εαυτό σου να διεκδικήσεις το δίκιο σου κι αν γίνεται ακόμα κι επανόρθωση με κάθε τρόπο. Όχι όμως να κλαίγεσαι σαν ανέραστη μεγαλοκοπέλα, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις.

Για να το κάνω πενηνταράκια δηλαδή, σε περίπτωση που όλα γίνονταν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και πριν τον τελικό, ο τύπος που έκανε την περιγραφή του αγώνα έλεγε «ο α’ βοηθός Τόρστεν Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός του VAR. Τελικά ο Σίφνερ ήταν τέταρτος διαιτητής κι ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί ανέλαβε ρόλο του βοηθού VAR», θα βγάζατε επιφώνημα θαυμασμού, θα σκεφτόσασταν πως το κανάλι όφειλε να διακόψει τη ροή βγάζοντας έκτακτο δελτίο για τη συγκλονιστική είδηση, ή θα λέγατε «γ@μησε μας ρε μεγάλε με τον Κλόντια Σίφερ, τα σήματα Μορς και τον Τσαϊκόφσκι, πες κάτι για μπαλίτσα να γουστάρουμε.. »

Καλή τη πίστει να δεχτώ πως έγινε παρατυπία από τον Περέιρα, που δεν ενημέρωσε κανέναν και όχι μόνο το χαρτί. Το ότι οι εντεταλμένοι των διεθνών ομοσπονδιών την έχουν δει βασιλικότεροι του βασιλέως είναι πραγματικότητα, δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν εγχώριας προέλευσης, από εκεί ξεκινάνε όλα. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι προτιμότερο απ΄όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Μακάρι να συζητάμε για λάθη και παραλείψεις τέτοιου επιπέδου…

Πέρα από το τυπικό της υπόθεσης λοιπόν, με ποιον τρόπο επηρεάστηκε η εξέλιξη του αγώνα, ώστε να δικαιολογείται ο σασιρμάς;

Θυμίζω πως η ομάδα που σήμερα κλαίει και οδύρεται για μια εσωτερική αλλαγή ρόλων, που επί της ουσίας δεν είναι ούτε παράνομη, ούτε παράτυπη, είναι αυτή που άλλαξε τους κανονισμούς του οφσάιντ για να πάρει πρωτάθλημα. Ο Μαουρίσιο καλυπτόταν και δεν ήταν οφσάιντ, ακόμα όμως κι αν ήταν εκτεθειμένος δε θα επηρέαζε τη φάση, βρισκόμενος πίσω από τον τερματοφύλακα. Είναι απορίας άξιον πάντως πως δεν εμφανίστηκε κάνας Σταραμόπουλος, να αποκαλύψει πως όπως του εκμυστηρεύτηκε αξιωματούχος της Ουέφα, η παράλειψη Περέιρα, επιβάλλει την αντικατάσταση του κατόχου με τον φιναλίστ…

Μιλάμε επίσης για την ομάδα που προκειμένου να της χαρίσουν το πρωτάθλημα, καταστρατηγήθηκαν απροκάλυπτα οι κανονισμοί, που προβλέπουν σαφώς πως όποιος αποχωρεί χωρίς να έχει αποφασίσει σχετικά ο διαιτητής, χάνει τον αγώνα και του αφαιρούνται βαθμοί.

Αυτοί λοιπόν που άλλαξαν τους κανονισμούς του οφσάιντ, τον ΚΑΠ κι επιβραβεύτηκαν για την κοπάνα τους, φέρνουν τον κόσμο ανάποδα, επειδή δεν ενημερώθηκαν για το τυπικό αλλαγής ρόλων της διαιτητικής ομάδας του τελικού. Πάλι καλά που ο Φριτς κι ο Χανς δεν είναι swingers ν΄ανταλλάσσουν εκτός από ρόλους και συντρόφους, γιατί ο Τζάμπας θα ζητούσε την παρέμβαση Φλαμπουράρη.

Για να καταλάβουμε δηλαδή, τι ακριβώς ζητάει η ΠΑΕ χαρτί; Κάθε τύπου διαμαρτυρία στοχεύει κάπου, ολοκληρώνεται με κάποιο αίτημα, εφικτό ή ανέφικτο, νομιμοφανές ή μη, θα μας απασχολούσε στην πορεία..

Οι Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ πχ, ζητούν να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, ξεκάθαρο και σαφές αυτό που θέλουν..

Η ομάδα του Τζάμπα, πέρα από το να παριστάνει τη Ρούλα Βροχοπούλου, που αποσκοπεί;

Το «τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού» πως μεταφράζεται; Ούτε το λεξικό του Θωμαίδη δε μπορεί να μας διαφωτίσει….

Θέλουν άραγε επανάληψη του τελικού;

Σε περίπτωση που ισχύει αυτό, τον Μάνταλο τον ρώτησαν που τα τελευταία χρόνια έχει πάθει λουμπάγκο κουβαλώντας κύπελλα, για να τα σηκώνουν οι αντίπαλοι;

Πήραν μήπως έγκριση από τον Μάνο τον ψητά, που τείνει να γίνει επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου εκδιδομένων προπονητών σε τελικούς κυπέλλου;

Ακόμα κι αν ξεπεραστούν τα παραπάνω, πως θα γίνει επανάληψη με τους παίκτες να βρίσκονται σε διακοπές;

Κι άντε, οι δικοί μας θα το κάνουν με χαρά μια και ο σοδομισμός του χαρτιού τους ηδονίζει αφάνταστα, ο Τζάμπας πως θα πείσει αυτούς που απαξίωνε;

Εκτός κι αν ο τελικός επαναληφθεί του χρόνου, οπότε έχουμε κυπελλούχο του 2019 με ρόστερ του 2020, στην Ελλάδα της απειλής εκκένωσης γηπέδου σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, όλα να τα περιμένεις.

Για να μην παίζουμε την κολοκυθιά όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν κρύβεται πίσω από το μυαλό του Τζάμπα, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ακυρώσει με κάθε τρόπο τους ξένους διαιτητές και ότι αυτοί κομίζουν, όπως το VAR. VAR είναι αυτό που δεν ήθελε ο ΠΑΟΚ στον τελικό, θυμίζω σε όσους το ξέχασαν.

Ξεκίνησαν λοιπόν αμφισβητώντας την απόφαση που έλαβε ο διαιτητής βλέποντας ζωντανά τη φάση αλλά και στο βίντεο και τώρα που τους έκατσε αυτό με τον Περέιρα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαξιώσουν όλο το σύστημα, που καταργεί τους Θωμάδες.

Γιατί αυτό είναι που δεν χωνεύεται, είναι το μόνο όπλο που απέμεινε στον Τζάμπα. Λεφτά δεν έχει να βάλει, με υλικό της πλάκας παίζει, ότι καθαρίσει ο Θωμάς.

Αν καταργηθεί κι αυτός, έγινε Εργοτέλης…

ΥΓ. Μια άλλη επιλογή που δεν αναφέραμε, είναι να ακυρωθεί ο τελικός, να θεωρηθεί ως μη γενόμενος δηλαδή και η ιστορία της σεζόν 2018-19 να γράψει μόνο πρωταθλητή και όχι κυπελλούχο!

Το χαρτί θα γίνει η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που θα έχει καταφέρει όχι μόνο να πάρει τίτλους στα χαρτιά αλλά και να μην χάσει, επίσης στα χαρτιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ