Ολυμπιακός: Ο Ντάνιελ Ποντένσε του 2020…

Ολυμπιακός: Ο Ντάνιελ Ποντένσε του 2020…

To10.gr γράφει για την κοινή επιθυμία Ολυμπιακού, Ποντένσε, Ζόρζε Μέντες να παραμείνει ο Πορτογάλος στον Πειραιά για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη.

Το όνομα του Ντάνιελ Ποντένσε εμπλέκεται σε διάφορα σενάρια όλο αυτό το διάστημα. Κάτι απολύτως λογικό. Αλλά όχι και ακριβές. Ο Πορτογάλος εξτρέμ αποτέλεσε ένα από τα βασικά κομμάτια του παζλ της εντυπωσιακής χρονιάς που τελείωσε για τον Ολυμπιακό. Εκανε σπουδαίες εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων και επιβεβαίωσε όσα ήταν γνωστά για την ποιότητα, το ταλέντο και τις ικανότητές του. Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο το μέλλον του. Διότι σε καμία στιγμή της σεζόν, ούτε στις επαφές του Ολυμπιακού με τον Ζόρζε Μέντες για την ανανέωση του συμβολαίου του Ζοσέ Σα, δεν τέθηκε θέμα αποχώρησής του. Ποτέ.

Ούτε στον Ολυμπιακό υπάρχει επιθυμία να παραχωρηθεί ο Ποντένσε, ούτε από τον παίκτη και τους εκπροσώπους υπήρξε ανάλογη συζήτηση, έστω για τους τύπους. Ακόμη και από το γραφείο του κορυφαίου ατζέντη στον πλανήτη, δεν έγινε ποτέ νύξη για μεταγραφή του Ποντένσε σε άλλη ομάδα. Ούτε έπεσε στο τραπέζι κάποια πρόταση ή το όνομα κάποιας ομάδας που ενδιαφέρεται. Και αυτό διότι κανείς δεν επιθυμεί να διακοπεί η συγκεκριμένη συνεργασία μετά από μόλις έναν χρόνο. Αντιθέτως, όλα τα μέρη, επιθυμούν συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός είναι λογικό να θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Ποντένσε για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο. Αλλά υπέρ της συνέχειας στον Πειραιά είναι και ο ποδοσφαιριστής, αλλά και οι εκπρόσωποί του. Κάτι που δεν έχει να κάνει με τις δικαστικές εκκρεμότητες του παίκτη και των Πειραιωτών με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Εξάλλου, αυτή είναι μία υπόθεση που θα διαρκέσει πάρα πολύ καιρό ακόμη, όποια κι αν είναι η απόφαση που θα βγάλει το TAD (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας).

Αυτό που αναγνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ότι ο φετινός Ποντένσε, δεν είναι η καλύτερη εκδοχή του Πορτογάλου «δαίμονα». Ο 23χρονος εξτρέμ προερχόταν από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, που τον άφησε 5,5 μήνες εκτός δράσεις πέρυσι, βγήκε πρώτη φορά εκτός των συνόρων της χώρας του, συμφώνησε με μια ομάδα ακραίου πρωταθλητισμού, με μεγάλες απαιτήσεις και αφόρητη πίεση και ανταπεξήλθε εντυπωσιακά. Αλλά όχι στο 100%. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο ίδιος, αυτό πιστεύει και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ποντένσε έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του έως τώρα, «γράφοντας» 41 συμμετοχές, 8 γκολ και 9 ασίστ τη χρονιά που τελείωσε, αλλά είναι σαφές ότι οι αριθμοί του δεν ανταποκρίνονται σε όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο. Τα οποία πολλές φορές ήταν πολύ πιο εντυπωσιακά. Ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς, ο παίκτης (και φυσικά ο Μέντες) είναι βέβαιοι ότι τη νέα σεζόν, ο 23χρονος εξτρέμ θα… διπλασιάσει τα στατιστικά του, σε γκολ και ασίστ. Κάτι που αυτομάτως θα θέσει και σε πολύ πιο υψηλά επίπεδα τον πήχη της αξίας του.

Οι μεταγραφές είναι απρόβλεπτες και όλα μπορεί να αλλάξουν εάν εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος που θα βάλει στο τραπέζι χρήματα στα οποία δεν μπορεί να αρνηθεί ο Ολυμπιακός. Αλλά αυτή τη στιγμή που αυτό δεν το θέλει/κάνει το γραφείο του Μέντες, κάτι δείχνει. Διότι εάν (και όταν) ο Μέντες θελήσει να φύγει ο Ποντένσε από τον Ολυμπιακό, τότε οι προτάσεις θα εμφανιστούν. Και θα είναι τέτοιες, που θα οδηγήσουν στην παραχώρησή του. Προς το παρόν, όμως, ο Ποντένσε ξεκουράζεται και προετοιμάζεται, για να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League. Και να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα το 2020…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ