Ολυμπιακός: Να ορίζει την μοίρα του

Ολυμπιακός: Να ορίζει την μοίρα του

Δεδομένα ισχυρός στον 2ο προκριματικό γύρο ο Ολυμπιακός, με ακόμη καλύτερες πιθανότητες για το ξεκίνημα αν σηκώσει το Γιουρόπα Λιγκ η Άρσεναλ. Πάνω από όλα όμως το θέμα είναι πρωτίστως ο Ολυμπιακός.

Μια μικρή λεπτομέρεια απέμεινε για να γνωρίζει επακριβώς ο Ολυμπιακός το πώς και το γιατί για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημαντικό βεβαίως είναι πως ξέρει με σιγουριά ότι θα είναι ισχυρός με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τόσο ο Άγιαξ όσο και η Γαλατά του έκαναν το χατίρι και έτσι οι Πειραιώτες θα βαδίσουν από την θέση του ισχυρού στο πρώτο βήμα για την επιστροφή στα αστέρια.

Το μόνο που μένει είναι να μάθει μετά το βράδυ της 29ης Μαίου αν θα έχει δύο υποψήφιους αντιπάλους ή τρεις. Με το δεύτερο σενάριο να είναι το καλύτερο δυνατό καθώς από την μια θα υπάρχει και η πλέον αδύναμη ομάδα, η Αυστριακή Λίντζ, στους υποψήφιους αντιπάλους, από την άλλη δεν θα υπάρχει η Αϊντχόβεν ως πιθανός αντίπαλος.

Όπως και να το κάνουμε είναι τελείως διαφορετικό να ξεκινάς την σεζόν και την πορεία για το Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας απέναντι στην ισχυρή Αϊντχόβεν και αλλιώς απέναντι στην Λίντζ ή την Μπασακσεχίρ. Χωρίς βεβαίως να σημαίνει πως έχει και κάτι εξασφαλισμένο.

Είναι αλήθεια όμως πως αν η Άρσεναλ πάρει το Γιουρόπα Λιγκ τα πράγματα δείχνουν πολύ καλύτερα για τον Ολυμπιακό μια και οι υποψήφιοι αντίπαλοι του θα είναι οι Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Λιντζ.

Αν το σηκώσει η Τσέλσι τότε θα βρει στο δρόμο του είτε την Πλζεν είτε την Αιντχόβεν. Το ζητούμενο βεβαίως πάνω από όλα δεν είναι ποιος θα είναι ο αντίπαλος αλλά πως θα είναι ο Ολυμπιακός.
Αυτά όσον αφορά τον 2ο προκριματικό γύρο καθώς αν πάρει η Τσέλσι το Γιουρόπα, μπορεί το ξεκίνημα του Ολυμπιακού να είναι πιο δύσκολο, αν όμως περάσει η συνέχεια είναι καλύτερη καθώς αποφεύγει δυνατές ομάδες όπως η Πόρτο, η Λιόν και η Ντιναμό.

Όπως και να έχει όμως ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι αυτός που θα ορίσει την μοίρα του. Το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο και το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να μπορέσει να φτάσει μέχρι τέλους για να πετύχει τον πρώτο (χρονικά) στόχο της νέας σεζόν. Την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι βάσεις για να ξεκινήσει με το δεξί έχουν μπει και δεν έχουν να κάνουν με το αν είναι στους ισχυρούς και με το καλό σενάριο.

Έχουν να κάνουν με τον σωστό προγραμματισμό που εξελίσσεται. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την σπουδαία δουλειά που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, επενδύει πάνω στην ομάδα αυτή (κρατώντας αρχικά τον Σα) και δείχνει πανέτοιμος για γρήγορες μεταγραφικές κινήσεις μια και οι Σεμέδο και Μπρούνο σε πρώτη βάση βρίσκονται στον δρόμο για τον Πειραιά.

Συνάμα «τρέχει» δύο από τις βασικές του μεταγραφικές ανάγκες, τον στράικερ και τον κεντρικό αμυντικό (εκτός του Σεμέδο) ώστε να μπορέσει να τους έχει από την αρχή της προετοιμασίας. Ειδικά στην περίπτωση του επιθετικού ο Ολυμπιακός «δουλεύει» κάτι πολύ μεγάλο στο οποίο μπορεί να έχουμε άμεσα πολύ καλά νέα.

Όπως και να έχει το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί όπως ακριβώς επιθυμεί ο Μαρτίνς στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς. Και ανεξάρτητα με τον αντίπαλο να ορίζει αυτός την μοίρα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ