Άρης : Από το μηδέν και μόνος του

Άρης : Από το μηδέν και μόνος του

Ο Ευρωπαϊκός δρόμος του Άρη, είναι «φωτογραφία» της κατάστασης των τελευταίων ετών.

Η κατάσταση που έχει να διαχειριστεί ο Άρης με την επανεμφάνισή του στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, είναι η… ιδανική περιγραφή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια και μέχρι πέρσι (πια) το κλαμπ: Έφτασε στο «μηδέν» και πρέπει να τα φτιάξει όλα από εκεί ακριβώς, αποκλειστικά στηριζόμενο στις δυνάμεις του.

Οι κιτρινόμαυροι θα μπουν -πιθανότατα- στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ από το γκρουπ των ισχυρών στο «κύριο μονοπάτι». Αυτό αφήνει πιθανότητες για κλήρωση με ομάδα που θα είναι κατώτερης δυναμικότητας ή στα μέτρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, άρα και ανοιχτό δρόμο για το πρώτο βήμα, την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μια πρόκριση, θα δώσει ορισμένους βαθμούς στην ομάδα, τους πρώτους μετά από οκτώ χρόνια. Η επόμενη φάση, είναι ο τρίτος προκριματικός γύρος στον οποίο η αίσθηση -γιατί βεβαιότητα θα υπάρξει όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και «γεμίσει» το ταμπλό- είναι πως ο Άρης θα είναι στη δεξαμενή των αδυνάτων, στο κύριο μονοπάτι.

Η κλήρωση θα ορίσει τις πιθανότητες πρόκρισης και πριν γίνει κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος. Θυμίζω ότι υπήρξαν πολλές φορές παλιότερα που σε «διπλά» παιχνίδια οι κιτρινόμαυροι υπέταξαν ομάδες με μεγαλύτερο προϋπολογισμό και προκρίθηκαν.

Μετά και από αυτή τη φάση, εφόσον γίνει η πρώτη υπέρβαση και προχωρήσει η ομάδα στη φάση των πλέι οφ, είναι δεδομένο ότι αντίπαλός της, στρο δρόμο για τους ομίλους, θα είναι κλαμπ με πολλές φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό, πιθανώς και από πιο ανταγωνιστικό πρωταθλήματος του ελληνικού.

Ο δρόμος του Άρη για επιστροφή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, είναι μια διαδικασία που εφόσον εκτιμηθεί σωστά από όλες τις εκφάνσεις του κλαμπ, θα αποτελέσει μια κερδοφόρο κατάσταση.

Τι εννοώ: Δεν υπάρχει περίπτωση και θα το δούμε πρώτα ο Θεός αγώνα με τον αγώνα, να θεωρηθεί αυτονόητο το να προκρίνεται η ομάδα από φάση σε φάση. Κάθε φορά που θα το κάνει θα είναι επιτυχία της και στην περίπτωση που η πορεία διακοπεί, δεν θα πρόκειται για λόγο ικανό να υποθηκεύσει λόγω απογοήτευσης τη σεζόν που για τις εγχώριες διοργανώσεις θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Θα είναι ο Άρης μια ομάδα με πιθανότητες να τα καταφέρει; Κατά τη γνώμη μου θα είναι μια ομάδα που όταν θα βρεθεί στο γκρουπ των αδύνατων, πολλές από τις αντίστοιχες στο γκρουπ των ισχυρών θα προτιμούν να… αποφύγουν. Κι αυτή είναι πάντα μια καλή αρχή για υπερβάσεις, πάντα βήμα – βήμα και με απόλυτο ρεαλισμό.

Και κάτι τελευταίο: «Λεφτά», το Γιουρόπα Λιγκ έχει για τις ομάδες από τη φάση των ομίλων και έπειτα. Μέχρι και τα πλέι οφ, το κέρδος περιορίζεται σε λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ