Ποιος Συμεωνίδης; Ο Βασιλακόπουλος

Ποιος Συμεωνίδης; Ο Βασιλακόπουλος

Ψεύτες ήταν πάντα, ψεύτες θα μείνουν μέχρι να μας αδειάσουν τη γωνιά. Αυτοί διοικούν το ελληνικό μπάσκετ κι εσείς (όχι εμείς) τους ανέχεστε.

Η ψυχρή επαγγελματική λογική επιβάλλει να ασχοληθώ με τον ΚΕΔάρχη, Στέλιο Συμεωνίδη.

Να γράψω τι; Ότι δήλωσε πως ήταν στη Θεσσαλονίκη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ήταν στην Αθήνα και διαφωνώντας με τον ορισμό Αναστόπουλου έφυγε από τη συνεδρίαση, ώστε να μην υπάρχει η υπογραφή του; Ότι άνθρωποι από τον χώρο της διαιτησίας τηλεφωνούσαν κι έλεγαν να το γράψουμε, για να είναι ξεκάθαρο ότι δεν συμφωνούσε; Ότι -τάχα μου- έλεγε πως δεν θα ξαναβρεθεί στην ίδια ΚΕΔ με Ταβουλαρέα και Κορομηλά;

Ο Στέλιος Συμεωνίδης ΔΕΝ έδωσε σαφή απάντηση για τις δύο υπογραφές, όπως δεν έδωσε στην -τάχα μου- αποκαλυπτική συνέντευξη που είχε οργανώσει καμία σοβαρή απάντηση για όσα του καταμαρτυρούσαν. Κι επί προσωπικού (δεν ενδιαφέρει κανέναν, αλλά να μην ξεχνιόμαστε) από τον Σεπτέμβρη περιμένω τις… αποδείξεις που θα μου έδιναν, έχοντας κερδίσει προ καιρού το στοίχημα από τον άνθρωπο, ο οποίος καλόπιστα με προσέγγισε.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης, για όσους δεν γνωρίζουν, κατεβαίνει κάθε εβδομάδα στην Αθήνα, αφήνοντας τις εξαιρετικά σημαντικές επαγγελματικές του δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη (και το έκανε κι όταν ήταν δήμαρχος), για να κληρώσει ή να ορίσει διαιτητές σε Α1, Α2, Β’ και Γ’ εθνική, Α1 και Α2 γυναικών. Το κάνει 20 χρόνια τώρα, με συνέπεια, και το κάνει αμισθί!!! Απορώ γιατί δεν έχει τιμηθεί ακόμα ως ο εθελοντής του αιώνα.

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Ποιος Συμεωνίδης; Ο Βασιλακόπουλος είναι αυτός που έδωσε την εξουσία στον «παρκαδόρο» (έτσι τον αποκαλούν στον χώρο της διαιτησίας, όχι με απαξιωτική για το επάγγελμά του διάθεση). Ο Βασιλακόπουλος είναι αυτός που χαίρεται για την απαξίωση του ΕΣΑΚΕ, λέγοντας σε συνεργάτες του «να πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα», κάτι που ζητούσε από την πρώτη μέρα δημιουργίας του ΕΣΑΚΕ.

Ο Βασιλακόπουλος είναι αυτός που άφαντος ενώ διαλύεται το σπορ, έσπευσε να απαντήσει στον Μπερτομέου, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική του εικόνα. Ο Βασιλακόπουλος είναι αυτός που, αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ, θα έχει βάλει το χέρι του να μην τελειώσει ποτέ το πρωτάθλημα. Ο Βασιλακόπουλος είναι αυτός που κατά τον Γιώργο Βασιλειάδη είναι υπεύθυνος για την επικείμενη διάλυση του αθλήματος.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Η ΚΕΔ από πενταμελής έγινε σε μια νύχτα τριμελής. Σε λίγο θα μάθουμε πως γίνεται ένας άνθρωπος να έχει παραιτηθεί τον Νοέμβριο και να αποφασίζει τον Μάρτιο για επανάληψη αγώνα, υπογράφοντας ως μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Για ρωτήστε το Ίλιον, τον Γλαύκο και τον Έσπερο…

Στον κόσμο του Βασιλακόπουλου όλα αλλάζουν, σύμφωνα με τις επιθυμίες του «σουλτάνου», δίχως να τηρούνται προβλεπόμενες διαδικασίες. Κι αν πέσαμε έξω 10-20 μέρες, τσάμπα ανακάλυψε τη σχετικότητα του χρόνου ο Αϊνστάιν; Και τι είναι 10 μέρες μπροστά στην αιωνιότητα;

Αντί επιλόγου: Το αυτοδιοίκητο δεν επιτρέπει σε κανέναν να καταπατεί τους νόμους του κράτους και τους νόμους της λογικής. Αναρωτιέμαι πόσο υπομονετικός θα φανεί ο Γιώργος Βασιλειάδης; Αν θα περιμένει να συνδυαστεί η πτώση με την καταστροφή, ή αν θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έδωσε προοπτική κι ελπίδα στο εθνικό μας σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ